Вже при вході до Буффаліно зрозуміло: ви прийшли не до закладу, а в гості. Тут вас зустрічають домашньою привітністю, властивою сімейним італійським ресторанам.
Концепція
Формат закладу зі своєю сироварнею не новий, але Буффаліно вдалося зробити його по-домашньому розслабленим і органічно вписати "затишок" в жвавий центр міста. Тут час завмирає, пульс столиці утихомирюється і... починається гастрономічна магія!
Свою кухню Буффаліно описують як "страви, якими турботлива сеньйора пригощає своїх гостей", обов'язково додаючи в кожну порцію щедру дрібку кохання і свіжого домашнього сиру.
У сироварньому цеху кожного дня майстри роблять м'які сири - моцарелу, страчателлу, рикотту і буррату. Але за склом кімнати для дозрівання сирів можна зустріти і більш "дорослі" тверді види: качотту, класичний камамбер і стілтон, качокавало і дивовижну копчену скаморцу, підвішену на мотузочках в самому центрі.
Дати дозрівання кожного з сирів вказані на спеціальних табличках.
Локація
Оформляючи італійське кафе Буффаліно, творці надихалися лазурним берегом і італійською культурою гостинності. Тут багато дерева і зелені, а стіни прикрашають яскраві картини з кулінарними сюжетами і кухонне приладдя на кшталт лопат для піци. Виглядає дуже автентично!
Розглядаючи інтер'єр, не забудьте закинути голову вгору! Тут живуть плетені кошики-плафони, кожен з яких робився вручну.
obzor_restaurant_buffalino_03_2020_2
Меню
Звичайно ж, сири. У Буффаліно роблять на них акцент, пропонуючи дегустаційне плато і закуски.
В основному меню італійська кухня у комфортному її прочитанні: сюди приходять за смачною домашньою вечерею в сімейному колі і страви більш ніж відповідають запиту!
obzor_restaurant_buffalino_03_2020_3
З досить широкого вибору страв можна обрати те, що припаде до душі саме вам. А офіціант допоможе підібрати вино або коктейль, щоб додаток було ідеальним.
Крім того, в Буффаліно щодня подають сніданки. Почати день по-італійськи смачно можна буде з 9:00 до 12:00 у будні і з 10:00 до 13:00 на вихідних.
Також, для дітей в Буффаліно є спеціальне меню, а у вихідні - ще й майстер-класи і турботлива няня в дитячій кімнаті. Малюки будуть в захваті.
obzor_restaurant_buffalino_03_2020_4
Карта вин
Спочатку в закладі дотримувалися виключно концептуального підходу: італійської кухні - італійське вино. Але гостям було важливе розмаїття, тому вибір напою розширили, включивши сюди обрані позиції з інших регіонів, зокрема популярні вина Нового Світу і ПАР.
Бар
Як і з кухнею, тут дотримуються комфортного, домашнього підходу, де кожен знайде собі напій до смаку. В коктейльній карті - класика, перевірена роками. Наприклад, коктейль еспресо мартіні, який гуру міксологіі Дік Бредсел вперше приготував для відомої моделі в 1984-му в одному з фешенебельних лондонських барів.
Крім алкогольних коктейлів варто однозначно звернути увагу на їх "невинних" родичів. Для справжніх поціновувачів Aperol Spritz в Буффаліно подають безалкогольну версію, яка на ура пройшла всі сліпі дегустації і припала до вподоби завзятим аперолеманам.
Must try:
- Піцетта з бурратою та томатами – 164 грн;
- Піца з прошутто Сан-Даніеле та рукколою – 188 грн;
- Паста орзо з томленими телячими щічками – 145 грн;
- Філе дорадо зі шпинатом та пюре з цвітної капусти – 225 грн;
- Салат з тунцем та обсмаженою французькою картоплею – 225 грн;
- Фірмовий десерт "Буффалино" – 98 грн.
Де: вул. Московська, 8
Коли: нд-чт з 11:00 до 23:00, пт-сб з 11:00 до 24:00