Чачаварня - місце з особливою атмосферою. Ми зазирнули у перший в Україні ресторан з власним "чачацехом" і поспішаємо поділитися враженнями.
Локація
Заклад пустив грузинське коріння там, де ще недавно була "Картата потата", - на розі Пушкінської та Прорізної. Тут немає великих вивісок та помітного декору: це місце зовсім не про те.
Чачаварня - близький родич кафе-сироварні Мацоні, відомої на всю столицю сирами власного приготування. До речі, їх можна зустріти й у стравах тут, на Пушкінській.
Інтер'єр
Заклад знаходиться в самому серці ділового кварталу, і цілком йому відповідає: тут панує спокійна, душевна атмосфера, не перевантажена, та все ще насичена колоритом.
Відкриваєш важкі двері - і погляд затримується на стильному поєднанні дерева та каменя. І тут, як спалах, яскрава мідна конструкція. Знайомтеся, це аламбіки – величезні резервуари, де народжується святая святих - Чача.
Чачаварню можна розділити на чотири зали. У першому комфортно проведуть час невеликі компанії, другий поверх рекомендуємо для побачень. У третій зал, біля мангалу, так і напрошується сімейний обід, а для великих урочистостей бронюйте четвертий зал. Він достатньо місткий та ізольований для найкращих святкових вражень.
obzor_chahavarnya_01_2019_new_2
Кухня
Коли під час розробки меню кухареві запропонували придумати щось новеньке, він зміряв співрозмовників поглядом і відповів: "У грузинській кухні все вже придумали". Цей підхід ідеально описує гастрономічну складову закладу - автентичні страви, сири власного приготування і тільки кращі продукти.
У закладі діє меню сніданків, справжніх, грузинських. З 11:00 до 13:00 приходьте смачно поїсти і почати день з гастрономічного вибуху емоцій.
obzor_chahavarnya_01_2019_new_3
Серед страв основного меню ви знайдете ситні супи, салати, хінкалі, закуски і, однозначно варті уваги страви на мангалі. Обов'язково виділіть час для обіду тут - в такий холод нічого кращого за міцну шурпу й ароматну чачу просто не існує. Вам здається, що ми щось наплутали? Ні-ні, зараз все пояснимо.
Бар
Акцентний напій - чача, дбайливо приготована чачаваром (так-так, тут і такий є) з найкращої сировини. Є кілька варіацій: класична, трав'яна, фруктова та цитрусова. Ми вподобали останню за дивовижний, багатошаровий аромат і складний смак. А що оберете ви?
Про карту вин Чачаварні можна говорити дуже довго. Основна причина - величезний вибір грузинських вин. Мабуть, один з найбільших в Україні. Близько 70 позицій, з яких 32 можна дегустувати побокально: таким чином в ресторані допоможуть повністю перевернути ваші уявлення про Грузію енологічну.
Вам однозначно варто завітати сюди, якщо будете поряд: сірими буднями або сонячними вихідними, з діловими партнерами або сімейним складом, в будь-якому настрої та агрегатному стані. Теплий суп, хінкалі й стопка чачі позбавлять турбот та подарують сили для нових звершень.
Must try:
- Мужужі з желе з хрону;
- Харчо;
- Бозбаш;
- Хінкалі з бараниною;
- Люля з баранини;
- Хачапурі по-аджарськи.
Де: вул. Пушкінська, 1-3/5
Коли: з 11:00 до 23:00