Нове місце: міське кафе Паштет на Подолі

Заклад
13.03.18
10199

В кінці лютого на Подолі відкрилося друге за рахунком в Києві міське кафе «Паштет». Результатами свого візиту туди RestOn ділиться нижче.

Концепція

Ідея закладу - в самому його найменуванні: «Паштет - кафе нашого міста». Що з цього випливає? По-перше, в меню особливе місце займають паштети. По-друге, це кафе «міського» формату: з універсальними інтер'єром і кухнею - для сімейних сніданків вихідного дня або обідніх зустрічей з колегами, компанійських посиденьок і романтичних побачень.

Локація

Новий Паштет знаходиться поблизу Контрактової площі, на місці Шоколадниці. До метро - рукою подати.

Перше кафе мережі працює за адресою: проспект Перемоги, 18, в районі Центрального РАГСу.

Нове місце: міське кафе Паштет на Подолі

Інтер'єр

Заклад великий: основний зал з невеликим «закутком» на першому поверсі і пара столів на другому.

Весь простір пронизане світлом, проникаючим з панорамних вікон, та й в цілому оформлення радує око - безліч вазонів, цегляна кладка, декоративні елементи з дерева і металу.

Меню

В меню насамперед звертає на себе увагу лінійка паштетів, розроблена бренд-шефом кафе Євгеном Клопотенко. Паштетів - 7, як нот. За творчим задумом Євгена вони являють собою симфонію смаку - місцями ніжну, місцями глибоку і насичену, в залежності від ключових інгредієнтів.

Склад їх дивує: тут і конфітюр з чилі, і бекон з лавандою. Нас найбільше зацікавили Хумус по-українськи за рецептом 1902 року і яловичий паштет з інжиром і копченою грушею. На пробу взяли паштет. І він був дуже хороший... в своїй пікантності! Якщо інші паштети із серії опрацьовані на тому ж рівні, є сенс прослухати цю симфонію до кінця.

 

Нове місце: міське кафе Паштет на Подолі

Нове місце: міське кафе Паштет на Подолі

 

Наступний акцент «паштетною» кухні - сніданки: їх подають цілий день. Як завжди, найбільш популярні - англійський сніданок і сирники. Крім них, можна вибирати із скрембл з сьомгою, вівсянки, шніцеля з картоплею, грибами і соусом сацебелі або сирних млинчиків з апельсиновою цедрою.

Як ми підкреслили раніше, меню універсальне, але не роздуте. Так, є піца і паста - в сукупності шість позицій; основних страв теж не дуже багато, зате на будь-який смак: курча з овочами-гриль, яловичина по-бургундські, каре з свинини, куряча купа з гірчичним соусом і нарешті судак з гарбузово-селеровому пюре.

Окремо хочеться згадати про борщ. Рішення замінити пампушки на чіабатту з підсмаженим беконом було оригінальним і правильним!

Пісне меню. На жаль, воно тимчасово. Ми пробували відразу кілька страв з нього, залишилися задоволені кожним: савойські овочеві голубці з кус-кусом і грибами виявилися дуже ніжними, а кальцоне з овочами і имбирно-морквяним соусом - рівно тією мірою кисло-солодощі, що потрібно.

 

Нове місце: міське кафе Паштет на Подолі

Нове місце: міське кафе Паштет на Подолі 

 

Must try:

  • Паштет з курячої печінки з розмарином і соусом Чемічурі - 85 грн.
  • Сирники зі сметаною і ягідним соусом - 85 грн.
  • Цезар з куркою і беконом - 108 грн.

 

З пісного меню:

  • Тайська гречана локшина з овочами і сиром тофу - 85 грн.
  • Яблучно-гарбузовий тарт з Гранола - 68 грн.

 

Адреса: вулиця Костянтинівська 1/2.

Час роботи: з 8:00 до 23:00.

 

Автор: Христина Ольшанська; Фото: власність закладу
load...
Рейтинг: 5,00
Всього оцінок: 1

Популярні заклади

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час:
<ПредСлед>
ПнВтСрЧтПтСбВс
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272812