В кінці лютого на Подолі відкрилося друге за рахунком в Києві міське кафе «Паштет». Результатами свого візиту туди RestOn ділиться нижче.
Концепція
Ідея закладу - в самому його найменуванні: «Паштет - кафе нашого міста». Що з цього випливає? По-перше, в меню особливе місце займають паштети. По-друге, це кафе «міського» формату: з універсальними інтер'єром і кухнею - для сімейних сніданків вихідного дня або обідніх зустрічей з колегами, компанійських посиденьок і романтичних побачень.
Локація
Новий Паштет знаходиться поблизу Контрактової площі, на місці Шоколадниці. До метро - рукою подати.
Перше кафе мережі працює за адресою: проспект Перемоги, 18, в районі Центрального РАГСу.
Інтер'єр
Заклад великий: основний зал з невеликим «закутком» на першому поверсі і пара столів на другому.
Весь простір пронизане світлом, проникаючим з панорамних вікон, та й в цілому оформлення радує око - безліч вазонів, цегляна кладка, декоративні елементи з дерева і металу.
Меню
В меню насамперед звертає на себе увагу лінійка паштетів, розроблена бренд-шефом кафе Євгеном Клопотенко. Паштетів - 7, як нот. За творчим задумом Євгена вони являють собою симфонію смаку - місцями ніжну, місцями глибоку і насичену, в залежності від ключових інгредієнтів.
Склад їх дивує: тут і конфітюр з чилі, і бекон з лавандою. Нас найбільше зацікавили Хумус по-українськи за рецептом 1902 року і яловичий паштет з інжиром і копченою грушею. На пробу взяли паштет. І він був дуже хороший... в своїй пікантності! Якщо інші паштети із серії опрацьовані на тому ж рівні, є сенс прослухати цю симфонію до кінця.
Наступний акцент «паштетною» кухні - сніданки: їх подають цілий день. Як завжди, найбільш популярні - англійський сніданок і сирники. Крім них, можна вибирати із скрембл з сьомгою, вівсянки, шніцеля з картоплею, грибами і соусом сацебелі або сирних млинчиків з апельсиновою цедрою.
Як ми підкреслили раніше, меню універсальне, але не роздуте. Так, є піца і паста - в сукупності шість позицій; основних страв теж не дуже багато, зате на будь-який смак: курча з овочами-гриль, яловичина по-бургундські, каре з свинини, куряча купа з гірчичним соусом і нарешті судак з гарбузово-селеровому пюре.
Окремо хочеться згадати про борщ. Рішення замінити пампушки на чіабатту з підсмаженим беконом було оригінальним і правильним!
Пісне меню. На жаль, воно тимчасово. Ми пробували відразу кілька страв з нього, залишилися задоволені кожним: савойські овочеві голубці з кус-кусом і грибами виявилися дуже ніжними, а кальцоне з овочами і имбирно-морквяним соусом - рівно тією мірою кисло-солодощі, що потрібно.
Must try:
- Паштет з курячої печінки з розмарином і соусом Чемічурі - 85 грн.
- Сирники зі сметаною і ягідним соусом - 85 грн.
- Цезар з куркою і беконом - 108 грн.
З пісного меню:
- Тайська гречана локшина з овочами і сиром тофу - 85 грн.
- Яблучно-гарбузовий тарт з Гранола - 68 грн.
Адреса: вулиця Костянтинівська 1/2.
Час роботи: з 8:00 до 23:00.