Магію та тепло Сходу відчуваєш усіма фібрами душі, як тільки перетинаєш поріг PLOV, і за тобою зачиняються високі двері, вік яких налічує сотні років. Тут зустрічають ляганом зі свіжими фруктами, горіхами та солодкою курагою, а потім запрошують за стіл, зібраний вручну по кожній плиточці. Момент – і тобі подають справжній узбецький плов – ароматний, соковитий, приготований за аутентичним узбецьким рецептом. Чим PLOV здивував, завоювавши щиру любов RestOn? – Читайте в нашому новому огляді.
Концепція
PLOV – це узбецький ресторан, де поважають культуру східного народу та шанують їхні вікові традиції гостинності. Гостям подають справжні страви багатої узбецької кухні, серед яких найкращий в місті узбецький плов, самса з тандиру, м`ясо халяль та соковита пахлава. У PLOV вам запропонують найбільший вибір кальянів з ексклюзивним тютюном та незвичайну чайну карту, за яку душу можна продати.
Локація
Коли ресторан тільки створювався, про узбецьку кухню мало хто чув, проте автори проекту насмілились задати новий тренд та популяризувати багатогранну східну кухню. Вони знайшли простору локацію в спальному районі на Скляренка 9/1 та дизайнерів зі знанням тонкощів Сходу, зібрали талановиту команду зі справжніх узбецьких кухарів та взялись закохувати кожного нового гостя – атмосферою, неповторними деталями інтер`єру, ароматними стравами та високою якістю сервісу.
Галина Мельник, директор: Особисто я брала участь у всіх процесах підготовки ресторану до відкриття. Разом із дизайнером обирала тканину, кожну плиточку та дерево в інтер`єр, - щоб максимально чітко передати національні традиції Узбекистану.
PLOV зараз – наче другий дім для поціновувачів східних акцентів, і місце, де можна відпочити від метушні, спостерігаючи за приголомшливими танцями та вдихаючи солодкий дим.
Інтер'єр
PLOV – сімейний ресторан. Тут однаково зручно буде як великим сім`ям з дітьми, так і веселим компаніям друзів або парам. Ззовні ресторан нагадує палац заможного султана, займає велику територію та вражає високими старовинними дверима з безліччю яскравих візерунків. Інтер`єр усередині – в східних традиціях, з характерними елементами будівль мешканців Узбекистану.
Пишні різнокольорові люстри на стелі, скарбнички на столах, абажури та подушки в національних тканинах, меблі, завезені з Узбекистану, дерево та кераміка з Ташкенту – всі ці деталі створюють цілісну картину традиційного, але модернізованого узбецького ресторану. До послуг гостей 2 поверхи: на першому – зона для тих, хто не палить, бар, на другому – кальянна зала, де кожну середу проходить вечірка «Дим & Jazz», а кожну п`ятницю й субботу співають в караоке. Також тут знаходиться VIP - кімната, де за бажанням можливо організувати kitchen show з шеф-кухарем. На 2 поверсі розташувалась велика тераса. В спекотну погоду це – справжній оазис, що втопає в зелені. Тому гості із задоволенням зупиняються компанією на м`яких айванах навколо тахти й нікуди не поспішають.
Кухня
Кухарі PLOVу – справжнісінькі узбеки. Кожен спеціалізується на чомусь своєму. Так, серед них є «плавакеши», що готують плов, «мучники» - кухарі, що тягнуть лагман, готують коржі в тандирі та самсу й м`ясники – кухарі, що майстерно пораються із м`ясом на мангалі. Вони - професіонали у другому та третьому поколіннях, які перехопили аутентичні традиції Батьківщини та присвятили життя національній кухні.
Гордість ресторану – це, звичайно, плов. Усі складові до нього – рис девзира та лазер, жовту моркву, ароматні спеції привозять із Узбекистану, і лише м`ясо купують в Україні.
В ресторані вам запропонують 3 види - це «святковий» світлий плов з яловичиною, на який чоловіки збираються вранці після весілля, «чайханський» - темний рис з бараниною, а ще плов з качиною печінкою та яблуками. Власники ресторану поважають мусульманську сторону закладу, тому свинини в меню ви не знайдете.
Меню
Родзинка меню ресторану – це сети замість традиційних бізнес-ланчів. Серед них: плов-сет, різотто – сет, самса – сет, солянка – сет, мастава та шурпа сети. Ідеальний варіант для поживного обіду в узбецьких традиціях за демократичною ціною – 100-120 грн. Також є спеціальні пропозиції для романтичної вечері на 2-х – сет «Східна казка» з винятково східними стравами, пляшкою червоного або білого вина та десертом ( 990 грн) або «Секрет Сходу» зі східною стравою, європейськими закусками, вином на ваш вибір та десертом (1200 грн).
Страви must try в PLOV:
- Святковий плов (300 г) – 160 грн
- Гулхонім з яловичиною (300 г) – 75 грн
- Долма (200/50 г) – 195 грн
- Манти з яловичиною (300 г) – 115 грн
- Баранина по-східному (300 г) – 245 грн
- Ковурма лагман (300 г) – 125 грн
- Східні солодощі Чак-чак (70 г) – 50 грн
Своєю коронною стравою ресторан PLOV вважає баранчика на вертелі. На банкеті шеф – кухар вивозить баранчика в залу, обливає коньяком, видовищно підпалює та нарізає на очах у гостей!
Кальянне меню
Cьогодні PLOV може похвалитись найбільшим вибором тютюну в місті – більше 10 видів, серед яких Fumari, Starbuzz, Milano, WTO. Паління кальяну – на Сході культ, тому в ресторані дуже уважно ставляться до постійних гостей, виготовляючи для них іменні мундштуки, індивідуальні трубки та дизайнерські чаші.
Кальянні сети must try у PLOV:
- Izi-Brizi (б\а): Коктейльний кальян на червоному вині з журавлиною та м`ятою, сезонна фруктова тарілка та графін журавлиного морсу. (550 грн)
- Izi-Brizi (алко): Коктейльний кальян на червоному вині з журавлиною та м`ятою, сезонна фруктова тарілка, коктейль "Cape Codder". (650 грн)
- Світлофор (б\а): Коктейльний кальян на основі м'ятного лікеру, апельсинового соку та полуничного фрешу, сезонна фруктова тарілка, полунично-апельсиновий смузі. (550 грн)
- Світлофор (алко): Коктейльний кальян на основі м`ятного лікеру, апельсинового соку та полуничного фрешу, сезонна фруктова тарілка, 2 шоти - "жовтий мексиканець", "хіросіма". (650 грн)
- Fire Jack (б\а): Коктейльний кальян на основі рому, карамельного сиропу та Pepsy , десерт "Шоколадне блаженство", Pepsy з лаймом. (550 грн)
- Fire Jack (алко): Коктейльний кальян на основі рому, карамельного сиропу та Pepsy , десерт "Шоколадне блаженство", коктейль "Cuba Libre". (650 грн)
Смачний кальян ідеально доповнює теплий ароматний чай, тому в PLOV різноманітна та багата чайна карта на будь-який смак.
Чаї must try в PLOV:
- Масала (молочний чай із сумішшю спецій та трав) – 120 грн
- Ягідний чай (мікс ягід з м`ятою та апельсином на основі трав`яного чаю) –160 грн
- Апельсиновий з розмарином – 95 грн
- Грейпфрутовий з базиліком – 120 грн
- Марокканський (лайм, м`ята, мед, бад`ян, гвоздика, кориця з зеленим чаєм) – 145 грн
Плани
З березня в ресторані почнеться серія гастрономічних фестивалів. Окрім традиційних східних та європейських страв, у меню з`являться цікаві позиції французської та мексиканської кухонь, ближче до травня – почнеться фестиваль страв на мангалі.
У березні PLOV збирається першим серед східних ресторанів Києва відсвяткувати мусульманське свято – Навруз! Кухарі будуть готувати традиційне мусульманське частування, персонал перевдягнеться в національні костюми, а в ресторані будуть виступати східні виконавці. «Це буде щось абсолютно нове для столиці, але в нашому характері», - підкреслив директор.
Адреса: вулиця Скляренка 9/1.
Час роботи: нд-чт з 11:00 до 02:00, пт-сб з 11:00 до 04:00.