У сьогоднішньому матеріалі ми вирішили згадати, якими були самі гучні заклади столиці в роках так близько 2010-х, яких вже немає на гастрономічній карті Києва.
У кожного виникне в голові щось своє, ну а ми зібрали для вас цілий шорт-лист таких місць. Читаємо і ностальгуємо.
Egoist
Без перебільшення наймодніше місце в Києві. Потрапити сюди прагнув кожен, але не кожен міг собі це дозволити. Ще б пак - середній чек за мірками 2013 року тут перевалював за 700-800 грн на одного. Чи не дивно, що Egoist став улюбленим місцем київської еліти.
Зі страв (2013 рік):
- Філе телятини "Россіні" з гусячою печінкою, інжиром і картопляними тостами - 295 грн;
- Котлети з дикого кабанчика з ожиновим соусом - 279 грн;
- Бургундські равлики ескарго в соусі "Рись-Шессон" - 215 грн.
Для порівняння медальйони з телятини з полентою в соусі з лісових грибів в "Руккола" за мірками того часу вам би обійшлися в 96 грн.
Egoist закрили навесні 2014 року, відкривши на його місці Alter Ego bar. Але буквально пару днів назад в facebook з'явився пост про те, що легендарний заклад will be back. Ну що ж, чекаємо.
Конкорд
Ще один лакшері заклад, який колись був на карті столиці. Творці - відома мережа Carte Blanche. Подавали в ньому як класичні, так і страви в новомодному стилі "фьюжн" (зараз нас такими словами не налякаєш). Славився не тільки кухнею і обслуговуванням, але і шикарним видом на центр міста, займаючи останні поверхи бізнес-центру Київ-Донбас (зараз БЦ «Credit Agricole»). Середній чек, як і личить сегменту, від 1000 грн.
Зі страв (2013 рік):
- Каре молодого ягняти, фаршированого шпинатом - 290 грн.
В кінці 2016 року "Конкорд" прийняв останніх відвідувачів, а замість нього з'явився Mur Mur від тих же творців.
Липський особняк
Він же просто "Липський" в 2016 році. Заклад «Світової карти», який часто входив в ТОП-10 кращих ресторанів України. І не просто ресторан, а цілий двоповерховий особняк з внутрішнім двориком! Страви - національні, винна карта - унікальна (тричі удостоювалася високої оцінки від Wine Spectator).
Зі страв (2015 рік):
- Салат з курячої печінки - 149 грн;
- Кабачкові млинчики з лососем - 128 грн.
На початку цього року "Липський" закрили, а власники оголосили, що готуються до нового проекту.
Le Grand Café
Розкішний заклад на Музейному провулку, 4, де колись міксували високу французьку та українську кухні. Сюди ступала нога Катрін Деньов, Жерара Депардьє та особисто прем'єр-міністра Франції Франсуа Фійон.
У 2010 році на зміну Le Grand Café прийшов ресторан "Sanpaolo".
Opera
Знаменита "Опера" з видом на Національну оперу відкрилася в 2010 році і відразу полюбилася киянам. Центр міста + різноманітне меню + кальян + караоке + помпезний інтер'єр - безпрограшна на той момент комбінація.
Зі страв (2012-2013 рік):
- Дорадо гриль з травами і соусом Амарілло - 197 грн;
- Стейк Рибай - 121 грн за 100 грам.
Через 6 років (у 2016 році) заклад закрився, і тепер на його місці Salateira.
Але як би там не було, попереду нас чекають нові відкриття і нові улюблені місця, а редакція RestOn буде тримати руку на пульсі, щоб ви були в курсі останніх подій.