Теплі осінні вечори - найкращий час для спогадів. Таких же теплих. Влаштувавши в ці вихідні редакційну вилазку RestOn в ботсад на Університеті, ми дійсно більше мріяли та ностальгували, ніж стратегічно планували.
Коли вітер посилився, а ноги втомилися від постійних спусків-підйомів, було вирішено продовжити розмову за чашкою кави й перекусити.
Над місцем думали довго. Хотілося чогось «особливого». Не із недавнього, трендового... На думку спала aroma espresso bar на Жилянській. Чому саме вона? Знову ж сила спогадів: років п'ять тому aroma була ледь не улюбленим місцем зустрічі в центрі міста - на сніданок або перед вечіркою (привіт, aroma на Мечникова та її сусіди з нею Serebro), для ділової або дружньої зустрічі.
Про те, як смачно буває повертатися в минуле, особливо якщо робиш це з круасаном з aroma espresso bar, читайте нижче.
А ще... RestOn підготував для своїх читачів невеличкий сюрприз: покажіть на касі на мобільному пристрої цю статтю та отримаєте в подарунок американо або капучино. Ми ж знаємо: ви теж любите каву! Тим більше, якщо вона з aroma. (пропозиція діє до 10 жовтня)
Концепція
Три основних принципи мережі aroma espresso bar - якісна кава, свіжа здорова їжа, швидке та приємне обслуговування. І так протягом більше 20 років, в кав'ярнях по всьому світу: в Ізраїлі, США, Канаді, Казахстані та Україні.
Історія компанії бере свій початок в Єрусалимі, де в 1994 році було засновано перший заклад мережі, що стало заодно першим еспресо-баром в Ізраїлі. Перше відділення aroma espresso bar в Києві відкрилося в 2009 році.
Особливість aroma espresso bar - уніфіковане меню та, відповідно, рецептура. Тобто, опинившись на іншому кінці Землі, наприклад, в Америці, ви точно знайдете там свій улюблений кавовий напій або страву, ідентичний на смак і вигляд тим, що замовляли в Києві.
Локація
Обидва київських aroma espresso bar-а знаходяться в самому центрі міста - на вулицях Діловій і Жилянській, поблизу бізнес-центрів.
Приємне уточнення: aroma espresso bar на Жилянській працює цілодобово.
Меню
Продовжуючи тему корисності, варто відзначити, що практично всі страви готуються з-під ножа. Хліб та кондитерські вироби випікаються щодня (причому в декілька заходів, в кінці робочого дня вся непродана випічка й хліб утилізуються), як і овочі - їх привозять щоранку свіжі.
В меню є найціннішим те, що воно поживне й різноманітне одночасно. Ті, хто сидить на будь-якого роду дієті або ж активно тренується, напевно оцінять позначки в меню про калорійність страв. Хоча, як скаже будь-який спортсмен, а їх в зв'язку з наявністю в безпосередній близькості Sport Life в aroma espresso bar заглядає чимало, але справа швидше не в калоріях, а в балансі білків-жирів-вуглеводів. Це дівчаткам на замітку: про баланс та про спортсменів.
У більшість позицій з меню входять овочі, листя салату, сири, м'ясо та риба, що забезпечують близько половини рекомендованої денної норми харчових волокон для дорослої людини.
Самі ситні салати - теплий ростбіф та італійський. Перший - з теплим ростбіфом су-вид, руколою, пармезаном, міксом трьох салатів, перцем гриль, помідорами чері, мікро-гріном і соусом «Вишневий конфітюр»; другий - з пастою фузіллі, фетою, помідорами чері, оливками, перцем гриль, базиліком, руколою та оливково-лимонним соусом.
З особистого досвіду - для перекусу, в тому числі «на ходу» відмінно підійдуть сендвічі: є з шинкою, куркою-гриль, ростбіф, лососем, овочами-гриль та моцарелою. У aroma espresso bar багато різних видів хліба - білий, житній, з висівками, чіабатта - ви самі в праві вибрати той, який буде використаний для вашого сендвіча.
До речі, будь-який інгредієнт салату або сендвіча за бажанням можна прибрати/замінити. Розмір страви теж можна регулювати, вибравши один із двох запропонованих.
Супи та основні страви можуть змінюватися в залежності від сезону.
Меню сніданків в закладах мережі подається цілий день і найбільшою популярністю в ньому користується шакшука, м'ясний сніданок та «з сиру» з моцарелою, фетою, вершковим сиром.
Кава. До неї вимоги підвищені, природно. Кавові зерна обсмажують вручну на власному кавовому заводі в Ізраїлі, на якому також виготовляють кавові купажі для еспресо, капучіно, чорної та кави без кофеїну. Кожен купаж обсмажується окремо; їх склад тримається в таємниці й відомий лише кільком працівникам заводу. Щомісяця на заводі виробляється близько 20 тонн кави, яка після цього доставляється в усі відділення мережі.
Випічка - ще один актив aroma espresso bar. Хто не їв місцевий шоколадний Брауні й всі види круасанів (вершковий, мигдальний, шоколадний та шоколадно-мигдальний), багато втратив. Навіть якщо йому здається, що він не любить випічку взагалі. Насичений смак шоколаду або ж просочений наскрізь вершковим маслом, як це прийнято у Франції, круасан - кожен раз зробити вибір так складно. Тим більше, якщо з вітрин на тебе дивляться штрудель з вишнею, яблучний пиріг, мафіни...
Must try
Салат «Тунець» - 125 грн.
Хумус - 85 грн.
Сендвіч «Ростбіф» - 83 грн.
М'ясний сніданок - 149 грн.
Круасан вершковий - 45 грн.
Висновок
Ми раді, що ось так випадково вирішили зайти в aroma espresso bar. За майже 10 років існування в Україні, заклади зберегли та примножили все те, що було закладено в них спочатку.
Адреса: вул. Ділова, 5; вул. Жилянська, 75
Автор: Христина Ольшанська, Фото: власність закладів
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва