Редакція RestOn - досвідчений рибалка. Ми точно знаємо, де «водиться» сама крупна і найсмачніша риба в столиці. Хочете «порибалити» разом з нами в гастрономічному океані ресторанів Києва? Тоді читайте наш новий огляд!
Par Bar ²
Азіатський вектор в найвищому виконанні - така food-концепція цього місця. Ідеально розроблена коктейльна карта й автентичні рецепти страв гармонійно поєднуються та доповнюють один одного. За задумом власників Par Bar ² - це концептуальний пре-паті бар, який днем виконує функцію ресторану.
Шеф-кухар Par Bar ² креативно підійшов до приготування рибних страв і пропонує гостям закладу дуже оригінальні поєднання смаків. Любителям цитрусових безсумнівно сподобається лосось зі спаржею в грейпфрутово-шафрановому соусі (265 грн.), а цінителі класичних азіатських напевно оцінять судака, приготовленого в східному стилі (145 грн).
Також рекомендуємо звернути увагу на незвичайну закуску - ніжно обсмажене в кунжуті і японських спеціях філе тунця-РЕР, яке подають тут з бальзаміком, качанами молодої кукурудзи і слайсами цукіні-альденте. Спробуйте з келихом білого вина - це блюдо коштує того, щоб знову повернутися в Par Bar ².
Ціна за блюдо: 245 грн.
Де: вулиця Солом'янська, 11.
Коли: з 12:00 до останнього гостя.
Контакти: 098 373 00 00.
Баркас. Fish&Grill
Кожна хвилина, проведена в ресторані «Баркас» - це подорож туди, де чути шум прибою, замість тротуарів - морські причали, а десь далеко видніється рибальський човен, наповнений по вінця найсвіжішими ставридкою, кефаллю й молюсками...
Всі страви в ресторані «Баркас» готуються зі свіжих морепродуктів і риби, які доставляються сюди тричі на тиждень. Незвичайний шарм кожної позиції в меню надає ідеально гармонійне поєднання особливих прянощів і секретів кулінарної майстерності місцевого шеф-кухаря. Особливою популярністю у гостей закладу користуються оригінальна чорноморська рожева барабулька, форель, смажена на хоспері цілком і шашлик з чорноморської акули з овочами гриль.
Але головна «морська зірка» меню - це стерлядь з картопляним пюре, яка до приготування «живе» в величезному акваріумі на другому поверсі ресторану «Баркас».
Ціна за блюдо: 135 грн./100 грам (повний вихід страви - 300 грам).
Де: вулиця Володимирська, 49а.
Коли: з 11:00 до 23:00.
Контакти: 097 098 33 04.
SAMOGON FISH BAR
Справжнє «рибне місце» на Подолі, де кожен гість може не тільки насолодитися стравами з риби і морепродуктів, а й наблизитися до атмосфери блакитного берега, морського бризу і чорноморського настрою.
SAMOGON FISH BAR - це первісток «смачної» мережі Samogon Bar. Кухня - одесько-єврейська, а кожна з позицій меню - гідна того, щоб опинитися на вашій тарілці. Тут гостей пригощають стравами, приготовленими за особливими рецептами, які ретельно збиралися з усіх куточків України і не тільки.
Райдужна форель на мангалі, смажена тюлька з одеського привозу, брускетти з маринованою кількою та щучою ікрою - вони, безсумнівно, порадують гурманів своїми смаковими якостями. Але все-таки «рибний король» SAMOGON FISH BAR - це неперевершений морський окунь на мангалі, який змусить ваші рецептори тремтіти від гастрономічного задоволення!
Ціна за блюдо: 79 грн./100 грам.
Де: вулиця Набережно-Хрещатицька, 25.
Коли: з 12:00 до 23:59.
Контакти: 098 888 78 58.
Coin
Coin - це цілий всесвіт ідеально приготовлених страв, вишуканих вин і відмінного сервісу. Тайська, азіатська, європейська кухні - тут смачно все, і кожна з позицій меню безсумнівно гідна уваги гурманів.
Але якщо говорити про рибні страви, незаперечним фаворитом серед гостей ресторану є філе хрусткого дорадо під соєвим соусом Dark із тайськими спеціями від шеф-кухаря ресторану COIN. Це дуже смачний приклад того, що трапляється, коли в руки шеф-кухаря тайського ресторану потрапляє самий улюблений делікатес Середземномор'я.
Мариноване в крохмалі таліокі, філе дорадо обсмажується на сковороді wok до ароматної хрусткої скоринки. Після цього шеф-кухар додає соєвий соус, пряні трави й особливі тайські спеції, які фіналізують смак готового блюда.
Цей кулінарний шедевр вражає двічі: вперше, коли його приносить офіціант (фірмова подача - візитна картка ресторану COIN), і вдруге, коли ви його пробуєте.
Ціна за блюдо: 360 грн./170/20 грам.
Де: вулиця Болсуновських, 13-15, бізнес-центр IQ.
Коли: з 12:00 до 01:00.
Контакти: 068 710 77 77.
Причал 47
Літо закінчилося, а вам так і не вдалося дістатися до колоритних одеських берегів? Не біда - шукайте Одесу в ресторані Причал 47! Це місце, де пахне морським повітрям, завжди свіжий улов, а в повітрі витає атмосфера відпочинку q безперервного літа.
«Приходь, годувати будемо!» - це чисто одеське вітання знайшло своє відображення в стінах ресторану Причал 47. Кожного гостя на вході зустрічають морячки, передбачаючі гастрономічні бажання, на стінах радують око картини з одеськими з більшим почуттям гумору виразами, а всюди звучать такі знайомі та рідні для багатьох одеські мотиви.
Але, звичайно ж, головною родзинкою ресторану Причал 47 є його чудова кухня. Гарячого копчення скумбрія (55 грн.), сьомга в вершково-спаржевому соусі (79 грн.), малосольна тюлечка (35 грн.)... Хіба можна їх не любити? Але справжній «кулінарний привіт з Одеси» - це, звичайно ж, барабулька чорноморська, яка і видом, і смаком безсумнівно віднесе вас до блакитних берегів української перлини моря!
Ціна за блюдо: 72 грн./100 грам.
Де: вулиця Софіївська, 14.
Коли: з 09:00 до 23:00.
Контакти: 094 953 39 14.
MOCCO boutique restaurant
Це місце, де кулінарні шедеври, гастрономічні шедеври і любов постійних гостей перевірені часом. Ресторан працює з 2003 року, і за весь час, який ми тут бували, не було жодного випадку, коли блюдо було приготовлено несмачно, подано невчасно, а ми залишилися незадоволені.
Класика поза часом та найвища якість - основні принципи, на яких ось уже майже 15 років будує свою роботу досконалий MOCCO boutique restaurant. А що може бути більш класичним, ніж «золотий стандарт» високої кухні - стейк з лосося, який тут подають в тандемі з морепродуками й чорнильним кремом? Обсмажені на грилі морепродукти (креветки, восьминіг, мідія, кальмар, гребінець) подаються з повітряним картопляним пюре з чорнилом каракатиці. Соус Берблан, біле вино, шалот, чебрець, петрушка, аромат часнику роблять смак страви воістину збалансованим і завершеним.
Ціна за блюдо: 386 грн./200/150 грам.
Де: Хрещатик, 15/4.
Коли: цілодобово.
Контакти: 044 230 92 30.
Avalon
Смачна історія ресторану Avalon почалася двадцять п'ять років тому й активно триває на радість всім столичним гурманам і гостям Києва. Кожне відвідування ресторану Avalon - це гастрономічне відкриття, food-вибух, який дивує смакові рецептори неможливими поєднаннями, класичними міксами й авторськими шедеврами.
За час існування закладу, тут виробилися власні порядки, традиції, але основне правило залишається непорушним: гість і якість його відпочинку завжди на першому місці. Ресторан Avalon дивує вишуканими стравами європейської та японської кухонь. Особливе місце в меню займають страви з риби: салат із вугром та ікрою летючої риби, запечена сьомга з цукіні, філе дорадо в картопляній скоринці... Але все-таки головна «рибна гордість» тутешнього меню - це чилійський сібас, приготовлений шеф-кухарем по особливому рецептом. Просто неймовірно смачно!
Ціна за блюдо: 550 грн./100 грам.
Де: вулиця Леонтовича, 3.
Коли: цілодобово.
Контакти: 044 234 74 94.
Ikigai
У перекладі з японської слово «ікігай» означає відчуття гармонії всередині себе, розуміння смаку життя, розкриття її повноти та глибини. Так чи варто дивуватися, що всі гурмани, які шукають естетичної досконалості й збалансованості в смаку, приходять в ресторан Ikigai пізнавати свій власний гастрономічний дзен?
Допомагають їм у цьому ідеально приготовлені страви японської кухні, подача яких так само вишукана й граціозна, як квіти сакури на воді, та обслуговування, яке тут завжди на найвищому рівні. Як і прийнято в хорошому японському ресторані з високою кухнею, особливе місце в меню займають страви, приготовлені з риби. Тутешній шеф-кухар ідеально приготує будь-якого їстівного жителя морських глибин, але його особиста улюблениця - чорна тріска, страви з якої виходять надзвичайно цікавими та оригінальними. Ця риба особливо цінується гурманами у всьому світі, так як її м'ясо настільки ніжне, що буквально тане в роті. Вилов чорної тріски строго регламентований. Справжній делікатес, який володіє просто чудовим смаком.
Рекомендуємо вам смажені на пару Гедза з чорною тріскою (100/30 грам за 310 грн.) та «королеву» меню ресторану Ikigai - неймовірно смачну чорну тріску з місо соусом.
Ціна за блюдо: 1395 грн./180/30 грам.
Де: вулиця Пушкінська, 29.
Коли: з 12:00 до 24:00.
Контакти: 044 537 45 37.
Porto
Це місце з десятирічною історією, куди приходять гурмани не тільки за вже улюбленими їм стравами, але також за новими гастрономічними відчуттями - в меню ресторану Porto регулярно з'являються новинки та сезонні пропозиції.
Для «апгрейду» меню запрошуються бренд-шефи з інших країн. Вони створюють унікальні страви, діляться досвідом їх приготування і навчають персонал ресторану всім тонкощам їх створення. Основне меню Porto включає в себе найбільш знакові страви середземноморської кухні зі свіжих овочів, риби та морепродуктів.
У ресторані гостям на огляд представлена величезна вітрина зі свіжою рибою і морепродуктами на подушці з льоду. Тож не дивно, що саме рибні страви користуються колосальним попитом, тим більше що спосіб їх приготування ви можете вибрати самостійно. Ми ж рекомендуємо вам звернути увагу на морського чорта в соусі сіціліано - дуже незвичайне блюдо!
Ціна за блюдо: 298 грн.
Де: вулиця Велика Васильківська, 72, вхід з боку вул. Фізкультури.
Коли: з 12:00 до 24:00.
Контакти: 067 506 64 77.
РибаLOVE
Гармонійне поєднання смаків, ідеальне якість та свіжість використовуваних продуктів, гастрономічна естетика - те, що чекає всіх гостей в рибному ресторані європейської кухні РибаLOVE.
Це місце, де живе велика й чиста любов - любов до морських делікатесів, своєї справи, високої кухні в цілому і, звичайно ж, до своїх гостей. Силу цього великого почуття у всіх фарбах демонструє неосяжне меню, в якому зібрано понад 100 (!) різновидів морських делікатесів. Тут вам і тартар з тунця, і лангустина (428 грн.), і севіче з дунайського оселедця (118 грн.), і суп-пюре зі свіжого шпинату і лосося (78 грн.)...
Вибір - просто шикарний, ми ж рекомендуємо вам почати свою «рибну трапезу» з самого смачного, на наш погляд, страви - філе судака по-середземноморськи. Смак риби підкреслює соус з білого вина, а помідори черрі і плоди каперсів роблять блюдо досконалим.
Ціна за блюдо: 278 грн./200/100 грам.
Де: вулиця Воздвиженська, 21-23.
Коли: з 11:00 до 10:00.
Контакти: 097 121 31 31.