Ресторани і кафе, що пропонують своїм відвідувачам лише вегетаріанське меню (в т. Ч. Веганські або сироедческое) для України ще в дивину. Цікаво, що такі заклади користуються популярністю не тільки у вегетаріанців - багато людей приходять туди, щоб поїсти незвичайну на смак, корисну їжу, і стають постійними відвідувачами, наприклад, в обідній час, при цьому, не змінюючи кардинально своє звичне харчування.
Кафе «Імбир»: про книги та їжу
«Імбир» - незвичайний заклад. Поєднавши в собі два популярних нині захоплення сучасності - читання книг і вегетаріанство, літературне кафе завоювало увагу киян і стало модним місцем відпочинку.
Обстановка всередині розташовує до дружнього або ділового обіду, і навіть до романтичної вечері. Ніжний фісташковий колір, панівний буквально у всіх атрибутах інтер'єру другого поверху, акуратні книжкові шафи і, звичайно ж, розкладені, згідно темам, книги. Літературу тут можна не тільки почитати, але і купити. А якщо вам сподобається ще що-небудь, що лежить там на полицях - наприклад, індійські атрибути інтер'єру або посуд, ви також зможете їх придбати.
Спокійний і витриманий в єдиному стилі інтер'єр, теплий текстиль, дерев'яні меблі і - присутній в деталяхі вже впізнаваний знак «Імбиру» - зображення, намальоване за принципом мандали, «кола життя».
«Цей заклад - результат мого багаторічного життєвого досвіду, відображення способу життя, адже я сама вегетаріанка вже 6 років, - розповідає власниця закладу Галина Рябікина. - Книга для мене особисто - це своєрідна енергія. Видання, які представлені тут, стосуються переважно питань саморозвитку і вегетаріанської кухні, і я читаю їх сама ».
Про великий інтерес до літературної формату закладу серед відвідувачів можна судити ще й по тому, що в деяких книгах вкладені закладки.
«Мене дуже радує, коли я бачу що люди, які приходять до нас, наприклад, на обід, читають певну книгу, а йдучи - залишають закладку, щоб потім прийти і дочитати», - продовжує пані Рябікина.
У закладі представлено близько 2500 тис. Найменувань книг, частина привезена на замовлення з Москви, багатьох навіть в Києві не знайти. Що стосується цін, вони, за словами власниці, трохи нижче, ніж у багатьох книжкових магазинах Києва. Але продаж книг тут не розглядається як комерційна складова. Для закладу наявність такої бібліотеки - це доповнення оригінальної концепції «Імбиру».
Читайте також: Нове місце (Київ): Рюмошна «Мужики»
Читайте також: Нове місце (Київ): «Сочевиця»
Читайте також: Огляд ресторану «Вино Град»
Кафе «Імбир»: що смачного
Але, звичайно ж, основною перевагою кафе є його меню. Воно досить різноманітне, представляє з себе симбіоз європейської та українських кухонь. Від меню в звичайних ресторанах відрізняється лише кількістю овочів, злакових і кисломолочних продуктів, а також інших рідкісних для традиційного українського меню інгредієнтів. Головною особливістю меню є його сезонність (важливий принцип аюрведического харчування). Шеф-кухар «Імбиру» Євген Онофріенко розробляє нову пропозицію раз в 2-3 місяці. За його словами, в різні пори року повинні бути використані різні спеції, зігріваючі або охолоджуючі організм.
Немає часнику, цибулі і грибів
Тепер же про найцікавіше - все кисломолочні продукти закуповуються в українського виробника натуральних продуктів харчування, так званої етичною ферми, яка дотримується ведичного, а саме, гуманного ставлення до тварин. Фрукти, овочі та крупи також для ресторану поставляють органічні ферми.
«Використання органічних продуктів - це основний принцип, який спочатку був введений мною в концепцію закладу, і ми намагаємося дотримуватися його, - уточнює Галина Миколаївна. - Не можу сказати, що виходить на всі 100%, тому що особливо взимку це дуже дорогі продукти, особливо овочі і фрукти ».
А ось чого ви точно не знайдете на кухні «Імбиру» - так це цибулі, часнику і грибів - продуктів, які аюрведа вважає «неосвіченими». Смакові відтінки страв додають спеціальні спеції, за смаком нагадують вищеперелічені, так що відвідувачі часто і не здогадуються, що в їжі немає таких звичних українцям інгредієнтів.
Smachno.ua побував на багатьох кухнях столичних ресторанів, але на кухні «Імбиру» панує своєрідна атмосфера - по-перше там грає духовна музика, всі працівники кухні в піднесеному і навіть в трохи медитативному настрої орудують за своїми робочими місцями.
«Головне правило ведичної кулінарії - коли готуєш їжу не можна думати про погане, гнів, лаятися матом, і ці правила для працівників кухні - закон», - уточнює шеф.
Найсмачніше в «Імбирі»
Ми вирішили підказати вам, що обов'язково потрібно спробувати, прийшовши в цей заклад.
Звичайно ж, солодощі і вітамінізовані коктейлі (40 грн). Напої робляться зі спеціальних продуктів (спіруліна, маку, хлорелла і ін.), Багатих на вітаміни, так необхідних нашому організму, особливо в зимовий час.
Імбирний чай (15 грн) - кращий засіб для зігріву і гарного самопочуття! І страви з паніром - це молочний сир, з яким будь-яку страву неперадваемо смачне і поживне. Наприклад, панир в норі на овочевому Жюльєна з имбирно-кунжутним соусом (76 грн).
Кличко і музичні вечори
До речі, частими гостями закладу є Віталій Кличко з дружиною Наталією, прихильницею вегетаріанства. А з наступної середи в закладі починає роботу музичний колектив Павла Ігнатьєва і Катіко Пурцеладзе, і кожну наступну середу можна буде послухати живий голос. Працівники закладу сказали нам по секрету, що голос у цієї дівчини просто неймовірний, і його обов'язково потрібно почути.
Кафе «Імбир»: резюме
Одним словом, «Імбир» - заклад, якого не вистачало в нашому місті. Тепла і затишна обстановка, витончений дизайн, ніякого алкоголю, тільки здорова вегетаріанська їжа і ... книги. Ви ще там не бували? Тоді ласкаво просимо на Жилянську, 7.
За матеріалами "smachno.ua"