Літо — це час, коли навколо нарешті дозріли улюблені фрукти і ягоди, коли хочеться свіжості в стравах, напоях і смаках. І якщо ваше літо пролетіло дуже швидко, ви не встигли насолодитися всіма дарами цього сезону, не варто засмучуватися.
Літнє меню, авторські рецепти, улюблені страви — ласкаво просимо в нову добірку в RestOn. Ми знаємо, де спробувати літо на смак, поки воно ще не закінчилося.
Окрошка
Без традиційної окрошки уявити літо практично неможливо. Ця страва стала справжнім символом цього періоду року. Її особливістю є простота приготування, а інгредієнти кожен може знайти в своєму холодильнику і вдосталь насолодитися цим холодним супом.
Все, що потрібно для приготування окрошки - трохи овочів, яловичина і яйця. Залишилося тільки додати на вибір квас, кефір або сироватку, і улюблена страва готова.
Де спробувати: Mulberry, вул. Шовковична, 13/2
Коли: пн-пт з 08:30 до 22:00, сб-нд з 09:30 до 22:00
Смузі-боул
Смузі-боул цього літа на слуху у кожного жителя столиці. Тренд прийшов з Америки і практично відразу став популярним в столиці. І не дарма.
По-перше, це дуже корисно. В основі кожного боулу лежить смузі, який робиться зі свіжих фруктів і овочів. Саме тому ви точно впевнені, що споживана їжа буде корисною для організму.
По-друге, боул — це дуже смачно, адже в літній період часу ви можете додати свої улюблені ягоди і міксувати різні смаки, експериментувати і знаходити свій ідеальний рецепт смузі-боула.
Де спробувати: Blur Coffee, вул. Мечникова, 5
Коли: 08:00 - 20:00
Гаспачо
Коли душа просить чогось нового, яскравого і смачного, значить варто влаштувати гастрономічну подорож по світу. Гаспачо — це смачний привіт з жаркої Іспанії. Страва, яка готується з найбільш стиглих томатів, обов'язкова до дегустації в спекотний літній день.
До речі, гаспачо прийнято вважати не тільки холодним супом, а й напоєм, так що не варто дивуватися якщо одного разу в ресторані вам принесуть його в склянці.
Де спробувати: Vero Vero, вул. Іллінська, 18
Коли: 08:00-00:00
Сорбет
Ідеальний варіант в жаркий день — крижаний десерт, приготований з цукрового сиропу, фруктового соку або пюре. Ця французька страва полонить своїм тонким смаком і легкістю. Головною відмінністю від морозива є відсутність вершків, яйця і молока, що робить сорбет більш низькокалорійним і набагато більш витонченим.
Замовивши собрет, не варто боятися занадто крижаного смаку. Навпаки, під час приготування цього десерту важливим пунктом є ретельне перемішування, щоб уникнути великих кристалів льоду.
Де спробувати: "Бельмондо", вул. Гоголівська, 17
Коли: 10:30-23:00
Полуничний суп з ванільним морозивом
Полуниця, безсумнівно, вважається головною ягодою літа, і встояти перед її солодкістю просто неможливо. Морозиво, соуси, супи — як тільки не викручуються шефи в приготуванні цієї ягоди, і кожна нова страва стає ще яскравіше і смачніше.
Згадуючи смак дитинства, коли влітку хотілося тільки морозива і полуниці, обов'язково варто замовити полуничний суп з ванільним морозивом. Таке повернення обов'язково припаде до смаку.
Де спробувати: Public Cafe, вул. Хрещатик, 1/2
Коли: цілодобово
Квіти цукіні з овочевим пюре
Звичними для Італії чи Греції і екзотичними для нас є страви з квітів цукіні. Якщо ви одного разу спробували їх ніжний смак, то обов'язково будете знову і знову замовляти в ресторанах.
Варіацій їх приготування досить багато — в клярі, фаршировані або просто смажені — вони не втрачають свої смакові якості в будь-якому вигляді. З ними добре поєднується, наприклад, овочеве пюре. Спробуйте!
Де спробувати: Taverna, Русанівська Набережна, 4
Коли: 12:00-23:00
Кавун з сиром фета
Кавун можна вважати королем серпня. Всі 11 місяців проходять немов у передчутті того, коли ж з'явиться ця ягода. Кращі шефи столиці розробляють авторські меню з кавуном, створюючи незвичайні та яскраві смаки. Наприклад, варто звернути увагу на поєднання кавуна з сиром фета. Довіртеся смаку шефа і ви отримаєте цікаве, оригінальне і по-справжньому літня страва.
Де спробувати: Aroma espresso bar, вул. Ділова, 2
Коли: 08:00-23:00
Нянгугі
Відійди, Європа! Азіатська кухня також вміє дивувати оригінальними літніми стравами. Наприклад, в меню корейської кухні є незвичайна окрошка. Унікальна і секретна розробка шефа не тільки стане приємним перекусом, але і знайомством з гастрономічною Кореєю.
Де спробувати: Пян-Се Бар, Нижній вал, 35Б
Коли: 11:00-22:00
Ягідний чізкейк
Свіжі ягоди — це одна з причин, за що варто любити літо. Море вітамінів і смаків в цей сезон не можуть не радувати. Чізкейк — це класика, а ягідний чізкейк — це десерт, від якого неможливо відірватися. Легкий, з яскравими смаками сезонних ягід, він залишається улюбленцем серед десертів.
Де спробувати: CATCH, вул. Володимирська, 12
Коли: 11:00-00:00
Тарт з морозивом з ріккотою, кавуном і динею
Тарт — це невеликий відкритий пиріг, в начинку якого можна додати все, чого забажає ваша душа. Влітку, коли нарешті з'явилися улюблені ягоди, їх не можна ігнорувати. Морозиво, кавун, диня — поєднання, яке символізує літо, а всі разом в тарті вони перетворюються на вишуканий французький десерт.
Де спробувати: Spezzo, Русанівська набережна, 8; Велика Васильківська, 32
Коли: 10:00-23:45