У холодну пору року до страв на грилі і мангалі з'являється особливий апетит, тому RestOn підготував підбірку ресторанів, де добре розуміються на їх приготуванні.
Стейки, ребра, крильця, риба і морепродукти, приготовані "з" і "на" вогні — нижче.
Syndicate beer&grill
Syndicate beer&grill — це перший паб ресторанного формату в Києві з власною пивоварнею, професійною коптильнею, відкритим грилем і хоспером, jazz-вечорами.
Стейки представлені в меню десяткою позицій українського та американського м'яса, а також 7 альтернативними стейками. Коптильня закладу пропонує гостям реберця BBQ, в'ялені мойву та креветки, пастрамі.
Must try:
- Фірмовий бургер з грудинкою BBQ, сиром Чеддер і овочами — 245 грн;
- Реберця BBQ у вишневому чатні — 219 грн;
- Альтернативні стейки — від 145 грн/100 гр.
Де: вул. Омеляновича — Павленко, 4/6
Коли: пн-ср з 12:00 до 24:00, чт-сб з 12:00 до 02:00, нд з 12:00 до 24:00
Perets
Концепт м'ясного ресторану Perets на Оболоні — в бажанні та вмінні підкреслити смакові якості різних сортів м'яса завдяки рецептам з усього світу. Тут ви знайдете не лише стейки (американські та українські), але й шашлик з баранини, каре новозеландського ягняти, молочну телятину на кістці, курку по-перуанськи.
Must try:
- Телячий язик на грилі з картоплею і лисичками — 265 грн;
- Люля-кебаб з індички зі східними травами, перцем чилі, слайсами свіжого огірка і йогуртовим соусом — 225 грн;
- 1-кілограмова м'ясна сковорідка (шашлик з курки, свинячий ошийок, люля-кебаб з телятини, люля-кебаб з курки; подається з овочами гриль і картоплею) — 740 грн.
Де: вул. Маршала Тимошенко, 29
Коли: пн-чт з 12:00 до 00:00, пт з 12:00 до 04:00, сб з 10:00 до 04:00, нд з 10:00 до 00:00
Sam's Steak House
Sam's Steak House є унікальним не лише завдяки власній технології вологого дозрівання стейків (американських і українських), авторської подачі страв, але також винятковій колекції односолодового віскі та енотеці.
Must try:
- Крильця по-американськи в медово-томатній глазурі — 125 грн;
- Сібас на грилі зі шпинатним соусом — 385 грн;
- Українські стейки вологого дозрівання — від 315 грн/250 гр.; українські стейки сухого дозрівання - від 150 грн/100 гр.
Де: вул. Жилянська, 37
Коли: пн-пт з 10:00 до 23:00, сб-вс з 11:00 до 23:00
Bootlegger
Bootlegger — ресторан на Дарницькій площі в Києві, де приємно провести сімейну зустріч, випити з друзями в коктейль-барі або зайти на діловий ланч з колегами. Тому страви тут — прості і водночас популярні.
Так, в меню Bootlegger-а ви знайдете піцу, пасту бургери, хот-доги, стейки.
Must try:
- Стейк Рібай на двох — 690 грн (Україна), 1090 грн (США);
- Антибургер (котлета з яловичини / курки / індички, бекон, яйце пашот, соус і пюре з блакитним сиром) — 189 грн;
- Медальйони з тортеліні, лісовими грибами і перцевим соусом — 379 грн.
Де: пр. Соборності, 5
Коли: пн-чт з 09:00 до 23:00, пт з 09:00 до 01:00, сб с 10:00 до 01:00, нд з 10:00 до 23:00
Tarantino Italian&Grill
Tarantino Italian&Grill — ресторан класичної італійської кухні, родзинкою якого (крім піц з печі) є страви на вугіллі - м'ясо, бургери, риба і морепродукти. Атмосфера закладу підходить для сімейних свят і зустрічей з друзями, урочистостей, бізнес-зустрічей.
Must try:
- Свинячі ребра на вугіллі — 74 грн/100 гр.;
- Стейк Шатобріан (США) — 398 грн/100 гр.;
- Лосось в гостро-солодкому соусі на вугіллі — 169 грн/100 гр.
Де: вул. Русанівська набережна, 10
Коли: пн-нд з 12:00 до 00:00
Стейкхаус
Київський "Стейкхаус" — молодший брат однойменного ресторану в Одесі. Того, що готує стейки більше 20 років.
М'ясо тут готують з розумом і великою любов'ю: власноруч витримують, а потім готують у вугільній печі (стейки Рібай, Тібоун, Стріплойн, корейку і вирізку) або на грилі (ребра, курча або качку).
На додаток до всього перерахованого в Стейкхаусі є багато вина та авторських коктейлів!
Must try:
- Качина грудка з соусом з журавлини — 290 грн;
- Спинка ягняти з корейкою і вирізкою — 230 грн/100 гр.;
- Вирізка бичка — 190 грн/100 гр.
Де: вул. Володимирська, 49А
Коли: пн-нд з 08:00 до 00:00
Сажа. Ресторация на углях
Назва говорить сама за себе — в Сажі є вугілля, а де воно — там м'ясо і плов. Ресторан "Сажа" — чудова альтернатива відпочинку на природі: свіже повітря, альтанки, дитячий майданчик і смачні страви з мангал меню.
Must try:
- Стейк Рібай — 160 грн/100 гр.;
- Каре ягняти — 195 грн/100 гр.;
- Картопляний шашлик з беконом — 96 грн.
Де: вул. Петропавлівська, 16; Петропавлівська Борщагівка
Коли: пн-нд з 11:00 до 23:00
Toscana Grill
Заміський ресторан тосканської кухні Toscana Grill з великою терасою в сосновому лісі, відкритим грилем та окремим майданчиком для дітей.
У гриль-меню — багатий вибір м'яса, риби та морепродуктів, а за приготуванням страв можна спостерігати, не залишаючи стіл.
Тут же знайдуться твори тосканських виноробів, які можна доповнити сирами і ковбасками з того ж регіону.
Must try:
- Свинячий ошийок — 285 грн;
- М'ясне плато на грилі (курча по-тоскански, свинячі реберця, стейк Ті-Боун, стейк з індички, овочі-гриль) — 2560 грн/1150 гр.;
- Асорті морепродуктів на грилі (восьминіг, морський гребінець, кальмар, креветка, тунець) — 2380 грн/520/150 гр.
Де: м. Буча, вул. Шевченка, 2Г
Коли: пн-нд з 09:00 до 00:00
Tiesto Grill
Tiesto Grill — це широкий вибір страв, вин і першокласний entertainment на Лівому Березі. Крім традиційних італійських страв — класичної та авторської піци, пасти та різотто, карпаччо — гордістю закладу вважаються стейки з добірного українського фермерського м'яса.
Розкрити смак м'яса допоможе правильно підібране з місцевого льоху вино.
Щоп'ятниці та щосуботи в Tiesto Grill проходять запальні вечірки з виступами популярних київських кавер-груп, діджеїв та вокалістів.
Must try:
- Філе форелі на грилі з шафрановим рисом — 199 грн;
- Баранина на грилі — 315 грн;
- Стейк зі свинини на кістці — 229 грн.
Де: пр. Миколи Бажана, 16Д
Коли: пн-чт, нд з 12:00 до 01:00, пт-сб з 12:00 до 04:00\
Hayloft Ukrainian BBQ
HayLoft Ukrainian BBQ — неоукраїнский ресторан з еко-інтер'єром, авторськими настоянками і соковитими м'ясними стравами з американського гриля Big Green Egg (поєднує в собі тандир, коптильню, піч, духовку і традиційний гриль).
Must try:
- Теляча вирізка в пряних травах на грилі — 290 грн;
- Скумбрія на грилі з м'ятним соусом — 169 грн;
- Медальйони з телятини з кукурудзою і овочевою сальсою — 239 грн.
Де: пр. Академіка Глушкова, 1 (центральний вхід парку ВДНГ)
Коли: пн-чт з 11:00 до 23:00, пт-сб з 11:00 до 02:00, нд з 11:00 до 00:00
Эль Гаучо
Ранчо Ель Гаучо — це авторська, аргентинська й американська кухні від шеф-кухаря Хосе Антоніо Руїза, комфортні котеджі, оточені сосновим лісом, елегантні літні тераси й безліч затишних альтанок.
Must try:
- Стейк з язика із запеченою картоплею під трюфельним соусом бешамель — 286 грн;
- Лосось гриль на креветочному рататуї — 459 грн;
- Свиняча вирізка гриль з яблуком та медовим деміглясом — 196 грн.
Де: вул. Газопровідна, 4
Коли: пн-нд з 11:00 до 23:00