Новий заклад: ресторан "Guramma" - new Asia&new glamour в Києві

Огляд
17.03.16
13676

Для рестораторів настали важкі часи - гостям хочеться чогось оригінального, унікального, але в той же час ненав'язливого. Знайти баланс дуже складно, але новому ресторану сучасної азіатської кухні Guramma це вдалося. Причому вдалося настільки добре, що столик потрібно резервувати за 2 тижні до візиту.

Команда RestOn дочекалася своєї черги, і тепер ми готові поділитися з вами нашими спостереженнями.

 

Новий заклад: ресторан

 

Як і належить закладу класу люкс, ресторан розмістився на Печерську. Та не просто на Печерську, а в будівлі колишнього "Бельведера".

Новий заклад: ресторан

Сподіваємося, що пам'ять про колись культового попередника, в тому числі і про кращий панорамномий вигляд, зіграє на користь Guramma.

 

Новий заклад: ресторан

 

Комфортний і ненав'язливий гламур - це "newblack" в оформленні ресторанів. Еталоном в подібному інтер'єрі, звичайно, можна назвати Лондон - столицю нічного життя №1.

Новий заклад: ресторан

Над інтер'єром Guramma працював київський будинок інтер'єрів Decolush спільно з декораторами бельгійської компанії Dome Deco. І дизайн вийшов воістину унікальним: гра контрастів - барна стійка, виготовлена з масиву американського горіха, і блиск розкішних кришталевих люстр, холодні відблиски металу і гладь мармуру, грубі стільниці та подушки з найніжнішого шовку.

Новий заклад: ресторан

Новий заклад: ресторан

Але диявол (в нашому випадку гламур) криється в деталях - колекційних предметах декору з Європи (включаючи посуд з Великобританії), предметах мистецтва з Азії і навіть в друку меню. Зовнішній вигляд останнього розроблений агентством Buddha design.

Новий заклад: ресторан

У закладі 120 посадочних місць і 2 vip-зони.

 

Новий заклад: ресторан

 

Guramma - ресторан нової азіатської кухні. Ключове слово - нової. Modern Asia- це кухня японських емігрантів в Перу: традиційні японські риба й морепродукти, обрамлені в яскраві соуси з американським присмаком.

Новий заклад: ресторан

Скажімо прямо, меню розраховане на гурманів.

Шеф-кухар ресторану - Ентоні Тошио Кандо. Ентоні - японець, який народився в Токіо, виріс в Каліфорнії, набирався майстерності в кращих закладах Лас-Вегаса, а до Києва прибув прямо з Dubai Waldorf Astoria. Ось що сам шеф говорить про створений ним для Guramma меню: "У моєму меню очікуються широке розмаїття риби й морепродуктів, приготовлених на основі як традиційних, так і інноваційних рішень. Головне в японській кухні - зберегти свіжість продуктів, не вбиваючи смак і фактуру зайвою термообробкою. Справжня окраса смаку свіжої риби і морепродуктів - це різноманітні соуси. Хрустяща темпура, ніжний і маринований в водорості комбу рибний карпаччо, різноманітні сашимі, тартари і тірадіто з соусами юзу-місо, кремовим чилі-айоли або карамельним понзу - ці поєднання смаків приведуть гурманів в захват. Гострота доноситься в основному за допомогою перцю ахи амарілья, який широко використовується в перуанській кухні й носить назву "сонячного чилі" за свій колір і характерну теплу гостроту".

Ніколи ще не було так складно описувати меню - 8 сторінок і величезна кількість позицій сашимі, ролів, супів та зручні, темпури, рису й локшини. Так тут тільки по 4 види тартара і устриць, що вже говорити про суші - з жовтоперовим тунцем, восьминогом, Кобіа (і це далеко не все)!

Новий заклад: ресторан

Новий заклад: ресторан

Чи не менше дивують роли: ролл із фуа-гра, ролл із гострим тартаром з лосося, темпура ролл без рису з тунцем і спаржею, запечений ролл з крабом, ролл без рису з вугром в огірку.

Новий заклад: ресторан

Любителям пікантної автентичності можемо порекомендувати севиче - саме що ні на є перуанське блюдо, приготовлене з риби або морепродуктів, замаринованих в соку лайма. Обережно, наявність гострого перцю обов'язково.

Новий заклад: ресторан

Рис і локшину в Guramma готують на тепане - широка нагріваюча поверхність із нержавіючої сталі. Локшина на вибір: удон, соба, рисова, яєчна.

Поглядам гостей відкривається робата гриль, з пилу, з жару якого можна спробувати чорну тріску з місо соусом, японську мармурову яловичину Кобе ішіякі з соусом із чорного перцю, соусом теріякі й перуанським соусом трюфеля або качину грудку під мандариновим соусом.

Новий заклад: ресторан

Гвоздь алкогольної карти - японський віскі. Варто особисто скласти свою думку про нього хоча б тому, що згідно з "Всесвітньою біблею віскі 2015" він став кращим віскі 2015-го року. Шанувальники традиційного японського алкоголю зможуть спробувати широку лінійку саке, більшість видів якого є унікальними для нашого міста.

Новий заклад: ресторан

Новий заклад: ресторан

Новий заклад: ресторан

Коктейлі в Guramma теж відповідають останнім тенденціям, про це подбав у тому числі й відомий лондонський міксолог Даррен Сам.

 

Новий заклад: ресторан

 

Салат із тунцем під соєво-імбирним соусом - 260 грн.

Севіче з лососем - 172 грн.

Крабовий суп - 245 грн.

Ролл із креветкою темпура й авокадо - 368 грн.

Лобстер на грилі з соусом манго хабанери - 998 грн.

Рис смажений з качкою - 152 грн.

 

Новий заклад: ресторан

 

Оскільки Guramma вдало поєднує в собі сучасну азіатську гастрономію, вишуканий інтер'єр і дивовижну атмосферу нового гламуру, складно було б обійтися без pre-party програми - гостей закладу розважають dj і випускники українських талант-шоу.

Звичайно, вже планується відкриття літньої тераси. Напевно, вона буде такою ж шикарною, як і вид на Дніпро й Печерські пагорби, що відкривається з ресторану.

 

Адреса: Дніпровський узвіз, 1

Facebook

 

Автор: Христина Ольшанська

Фото: власність закладу

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва

 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ОГЛЯДІВ РЕСТОРАННОГО СВІТУ

load...
Рейтинг: 0,00
Всього оцінок: 0

Популярні заклади

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час:
<ПредСлед>
ПнВтСрЧтПтСбВс
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234