Морська обстановка, вищий пілотаж при підготовці смачних рибних страв, чудові крем-супи - все це про новий заклад із морською назвою "REEF", яке встигло підкорити своєю незрівнянною кухнею перших відвідувачів. Тут ви зможете відчути себе на борту лайнера, який відправляється у морську подорож.
За легендою, REEF - це розкішний корабель, який налетів на риф багато років тому. Поіржавів від старості, але не втратив своєї чарівності, він перетворився на жвавий ресторан посеред океану з усією його романтикою і екзотикою. RestOn побував у новому закладі й готовий поділитися з вами своїми враженнями.
Ресторан розташувався в самому центрі Києва, на місці колишнього салону "Ferrari", на вулиці Шота Руставелі. По сусідству із закладом знаходяться "Sentrum" і "MilkBar", а через дорогу - м'ясний ресторан "Beef". Це тихий і не галасливий район міста, де можна приємно і з користю провести вільний час.
Зовні ресторан виглядає досить просто. Центральні двері з навмисно низькою стелею символізують вхід на корабель. Вивіска "REEF" виготовлена з метала, покритого іржавою основою. Великі панорамні вікна створюють враження абсолютного відкритого простору.
При вході в зал вашому погляду відкриється величезне просторе приміщення в біло-шоколадних тонах.
В якості додаткового колірного акценту на столах стоять блакитні стакани. Зайнявши затишне місце у акваріумів із устрицями, ви маєте можливість спостерігати за процесом приготування вашої страви на відкритій кухні.
На стінах ресторану знаходяться заіржавілі металеві рифи, серед яких ллються винні річки. Саме там, на поличках, стоять пляшки з різними ексклюзивними винами з Іспанії, Австрії й інших країн.
Біля барної стійки є іржаві сходи, які ведуть на "капітанський місток". Він складається з двох окремих кімнат. Перша - винна, де можна зайняти місце за стійкою й випробувати будь-якого вина на ваш смак. В іншій кімнаті відкривається прекрасний вид на перший поверх; вона ідеально підійде для великої компанії.
У ресторані "REEF" продумана кожна дрібничка та деталь, яка наповнює це місце по-справжньому морською атмосферою, й робить його ідеальним для відпочинку.
Італійський бренд-шефі з мішленовською зіркою Нікола Батаві розробив концепцію меню закладу, а Олександр Ёурза, який до цього працював в Чорногорії, призначений шеф-кухарем закладу. Продукти поставляються з Іспанії та Франції.
У меню ресторану є страви, поєднання інгредієнтів в яких вас точно вразить. Приміром, найніжніший тартар із лосося, авокадо в поєднанні з гелем з лайма на рисових чипсах.
Мідії з помідором черрі й сиром, сирний крем-капучіно з трюфелем і ванільним гребінцем запам'ятаються вам своїм надзвичайним смаком і ароматом. Приготовлений сібас із червоним болгарським перцем, рисовими чіпсами й ананасом підкорить своєю соковитістю і солодкістю.
Приємною дрібницею ресторану є авторський бездріжджовий хліб: звичайний білий і чіабатта з в'яленим томатом і часником на основі закваски.
За коктейльну карту в закладі відповідає бар-менеджер Еля Михайленко.
Більшість коктейлів в REEF спеціально зробили на основі просекко й білого вина, щоб вони добре поєднувалися зі стравами кухні.
Пате з копченої скумбрії з мармеладом із червоної цибулі й м'ятою - 110 грн.
Чорноморські мідії з еслумой із копчених мідій і чіабаттою - 180 грн.
Теплий салат із восьминогом, спаржею і соусом з базиліка - 370 грн.
Сирний крем-капучіно з трюфелем і ванільним гребінцем - 250 грн.
Сібас в солодко-імбирному соусі з ананасом і желе рожевого грейпфрута - 330 грн.
Незабаром "REEF" планує провести ряд вечірок, повністю відкритих для всіх бажаючих. Влітку обладнати терасу з розсувними вікнами у вигляді відкритої палуби.
Фотографії: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва