«М'ясо і Вино», «Риба в Вогні», «Дача»... Поспішаємо представити вам нового члена гастрономічної сім'ї ресторатора Савелія Липкина - «Стейкхаус», який відкрив свої двері м'ясоїдам Києва й не тільки. Чим дивує нова локація, та які food-сюрпризи готує своїм гостям - читайте в новому огляді редакції RestOn!
Концепція і локація
Незважаючи на те, що ресторан «Сейкхаус» тільки відкрився, у нього вже є багата історія та завидне минуле. Почнемо з того, що київський «Стейкхаус» - кулінарний спадкоємець одеського ресторану з такою ж назвою. Це один із найуспішніших проектів Савелія Лібкіна, який вже майже 20 років радує гостей високою якістю і смаком страв.
Київський заклад взяв у свого «предка» все найкраще - добре ім'я і фамільну харизму, а також перевершив його своєю сміливістю і прогресивністю. Це 1000 квадратних метрів Одеси в центрі Києва, які були створені практично з нуля.
Заклад складно назвати гостинним з першого погляду. Почнемо з того, що знайти його не так-то й просто - ви не побачите ні райдужної вивіски, ні вітальних знаків. Замість цього - брутальна м'ясна лавка на Володимирській, 49-А, де і знаходиться двері в ресторан, непомітно причаїлася серед м'ясних делікатесів.
Інтер'єр
«Стейкхаус» - це місце з чоловічим характером, де в інтер'єрі переважають натуральні матеріали: старовинний дуб, істинний мармур, натуральна шкіра і сталь. Інтер'єр закладу нагадує справжнісінький м'ясний цех. Натуральні індустріальні фактури, односкладова геометрія, мінімалізм в декорі - немає нічого зайвого, все більш ніж практично і зрозуміло, як і було задумано головним архітектором Денисом Беленко.
Великі панорамні вікна та скляний дах сприяють тому, що в світлий час доби ресторан «Стейкхаус» наповнений денним світлом, а ввечері його висвітлюють дві величезні люстри з натурального кварцу, який був спеціально вирощений для цього закладу в Гонконзі.
Незважаючи на те, що інтер'єр ресторану «Стейкхаус» можна назвати мінімалістичним, тут є маса надихаючих деталей: неймовірна стіна з винних пляшок, оливкові дерева, привезені з Іспанії, сходи з натурального дерева c двохсотрічною історією та ін.
Особливість
Загальна посадка ресторану становить 140-150 місць. Є невелика VIP-кімната з куленепробивними вікнами та стінами.
Меню
Меню ресторану «Стейкхаус» можна сміливо назвати класичним. Тут переважають перевірені часом позиції - «золотий стандарт» м'ясних локацій. Для приготування страв використовується тільки українське м'ясо від перевірених постачальників (яловичина, баранина, кролик і свинина). Це принципова позиція команди закладу, адже в Україні вирощують відмінне м'ясо, і є маса варіантів його приготування - в цьому можна переконатися, спробувавши будь-яку з позицій в меню.
Із закусок рекомендуємо спробувати бутер з пастрамі з бичка та імбирний айолі з естрагоном за 130 грн., а також овочі з печі з соусом понзу та песто з кінзи за 130 грн. На перше варто замовити оригінальне блюдо, яке називається «Чайник чаю» - це бульйон з яловичини, пельмені з потрухів бичка і свіжий ялівець за 120 грн.
Але, звичайно ж, головною гордістю ресторану «Стейкхаус» є стейки з м'яса власного дозрівання. Рибай на кістки за 180 грн./100 грам, Стріплойн за 290 грн./100 грам, ті-боун за 160 грн./100 грам та ін. Крім класичних, є також «альтернативні» стейки, які готують із м'яса, що зазвичай не використовується кухарями для їх приготування.
Для того, щоб максимально розкрити смак м'яса, до нього подають спеціально привезену з острова Кріт крупно пелюсткову сіль, а також гостре масло (виварена оливкова олія з додаванням чилійського перцю) та гірчицю власного приготування. Доповнити м'ясну трапезу пропонують вишуканим вином - винна карта ресторану «Стейкхаус» налічує більше 700 позицій.
Особливість
До страв подають хліб власного виробництва. Він запікається, трохи обвугльовується, потім заливається оливковою олією, посипається ізраїльськими спеціями з Тель-Авіва та подається з вершковим маслом в якості компліменту від закладу.
Must try:
- Баранина з духовки, хумус та білої квасолі за 88 грн.;
- Домашня паста з хрустким мозком і соусом з білих грибів за 210 грн.;
- Свина котлета на кістці з-під «молотка» за 220 грн.;
- Філе молочного теляти за 160 грн.;
- Медовик, крем з чорного трюфеля за 120 грн.
Адреса: вулиця Володимирська, 49-А.
Час роботи: щодня з 10:00 до 24:00.