У вересні столиця прийняла в свої обійми не просто заклад, а справжню Азію смаку. Це місце підкорило нас своєю несхожістю і концептуальністю.
Концепція
За легендою, ідея відкрити паназійське місце народилася у творця після подорожі В'єтнамом і знайомства з сестрами Spicy і NoSpicy. До того ж, у закладі не готують страви виключно в'єтнамської кухні: спочатку натхненням послужила саме палка суміш гастрономічних вражень від східних країн. Цей заклад "Spicy NoSpicy" подарували нам творці ресторану Odessa, Наталя Іванцова та Олена Бебко. Шефство над кухнею у Юрія Приємського.
На фото: Юрій Приємський, шеф-повар
Локація
Заклад розташувався "у підніжжя" Палацу "Україна", поруч за старшим братом з ресторанної сім’ї - Odessa.
Інтер’єр
Всередині Spicy NoSpicy хочеться дихати на повні груди: просторе приміщення, "ювелірно" оздоблене студією YoDesign насичене колоритом Азії. Одну стіну відвели під інсталяцію з колб, наповнених східними спеціями та прянощами, лейтмотив приміщення - дерев'яні колони з різьбою. Під стелею розмістили бамбукові риболовні кошики ручної роботи, які привезли із В'єтнаму. Їх 600. І це треба побачити на власні очі.
obzor_nospicy_new_1
Під тендітними кошиками затишно розташувалися три зони і близько 80 посадкових місць. Відкрита кухня для максимального занурення у культуру та смак, контактний бар (бо ж навіть у буднів є вечір) та карірама - складне сплетіння "карі" й "панорами" з видом на Київ. Над кожним столиком є точкове освітлення, що трохи разбавляє загальну стриманість інтер'єру.
Обов'язково зверніть увагу на посуд: тут історія сестер Spicy та NoSpicy відображена у всіх дрібницях.
obzor_nospicy_new_2
Меню
Розглядаючи види, не забудьте зазирнути в меню. Тут точно є на що подивитися.
По-перше, підхід до подачі страв. Кожній позиції Spicy NoSpicy присвоїли основний інгредієнт або смак, та стихію. Так, після важкого дня рекомендуємо вибирати "повітряні" або "водяні" страви, які подарують спокій і умиротворення.
По-друге, зверніть увагу на автентичність. Якщо блюдо гостре, то варто очікувати від нього самої азіатської гостроти, але нехай вас це не лякає: тут можуть дати раду обпікаючим смакам.
obzor_nospicy_new_3
Must try:
- Сичуанські пельмені з бараниною - 120 грн;
- Кращий ФО з вулиць Ханою - 127 грн;
- Дикий лосось із соусом з чорного часнику та кабачком - 379 грн;
- Морозиво з бобами тонка- 65 грн;
- Троянда з лічі та червоним шоколадом - 95 грн;
- Коктейль Finding Nori - 185 грн.
Де: вул. Велика Васильківська, 114
Коли: пн - сер - 12:00 - 00:00, чт - вс - 12:00 - 02:00