Нове міське кафе від засновників легендарного бару «Алхімік» з середземноморською кухнею, авторськими коктейлями і музикою вечорами — ідеальне місце формату «для своїх». Приходьте! І не бійтеся — «своїм» тут стати дуже легко!
Концепція
Charlatan — це атмосферне міське кафе від команди бару «Алхімік». Тут з однаковим успіхом можна поснідати, пообідати, повечеряти і пропустити по коктейлю. Щовечора — музичні або інші заходи. І ще — найчарівніший хвостатий Шарлатан в світі!
Локація
Заклад розташувався на вулиці Шота Руставелі, між Палацом спорту і площею Льва Толстого, в старовинному будинку початку XX століття в стилі неоренесансу. Архітектор будівлі — Володимир Ніколаєв. Для довідки — його авторству також належать Національна філармонія, «Охмадит», Київський музей російського мистецтва, будівлі Союзу письменників України і комітетів Верховної ради, кілька церков Києво-Печерської лаври.
Інтер'єр
Зважаючи на таку «екстер'єрну спадщину» всередині теж вирішили все зробити за правилами — залучили до оформлення члена асоціації художників України Костянтина Хівренко.
Стіни виконані в спеціальній техніці, меблі — вінтажні, а кришталеві люстри привезли з Нідерландів. Ще одна фішка закладу — газово-дров'яна піч з Массачусетса, яка за віком не поступається будівлі, де розташований Charlatan. При чому, остання тут не просто як декорація, в ній дійсно планують готувати.
При вході в заклад — невелика зона вітальні. Тут приймають гостей і майже щовечора влаштовують заходи. Наступний зал — обідня і барна зона. Тут є відкрита кухня, велика барна стійка і кілька столиків.
Також розташуватися можна на літній терасі на вулиці. Всього в закладі близько 50 посадочних місць.
Кухня і бар
Оскільки заклад відкрила команда «Алхіміка», сумніватися в якості барної карти не доводиться. Є там і бестселери з першого закладу, і авторські легкі коктейлі, і міцний алкоголь.
Must try:
- Toblerone Cocktail — 135 грн
- Sgroppino — 135 грн
- Singapore Sling — 165 грн
- Negroni Sbagliato — 155 грн
Кухнею завідує переможниця телепроекту «Пекельна кухня» Дар'я Гросицька. У меню — європейські та середземноморські страви - брускетти, тартар, севіче, мідії в білому вині, паста, каре теляти, медальйони з яловичини, риба-сіль по-лігурійськи і ін.
Must try:
- Паштет з печінки кролика з яблучно-маракуєвим чатні — 85 грн
- Салат з копченої качкою, філе апельсина і сиром Дорблю — 130 грн
- Курча з молодою картоплею — 145 грн
- Мідії в білому вині — 150 грн
- Юзу (шоколадний бісквіт з кремом юзу і мусом на молочному шоколаді) — 105 грн
По буднях з 9:00 до 12:00 (у вихідні до 14:00) подають сніданки. На вибір вам запропонують яєчню або омлет, хумус, вівсяну кашу, гранолу з йогуртом або сирники. Доповнити трапезу радять свіжовичавленим соком або смузі. Крім цього з 16:00 до 19:00 в Charlatan час аперитиву — за 165 грн ви можете замовити устриці з просекко або один із запропонованих коктейлів з брускеттою.
Адреса: вул. Шота Руставелі, 12
Час роботи: щодня з 9:00 до 23:00