Ресторан відкрили цього літа. Дуже зелений і затишний внутрішній двір швидко став улюбленим місцем гостей. До осені в IL RICCIO готуються розпалювати камін, так що атмосфера затишку нікуди не дівається звідси цілий рік. Що замовити і на що звернути увагу — читайте в нашому огляді.
Локація
Італійський ресторан розташувався за адресою Контрактова площа, 8. І не в простому будинку, а в історичній будівлі — в XIX столітті тут був цех з вичинки шкіри і шевські майстерні.
Коли з'явилася ідея відкривати ресторан в цій локації і дізналися про її історію, то вирішили поєднати це з концептом ресторану і не втрачати історичну цінність. Так і вийшло гармонійно поєднати атмосферу Італії з історією цих стін. В інтер'єрі ці ідеї знаходять стильне відображення.
Концепція
В IL RICCIO кажуть, що намагалися створити атмосферу Італії. І двері до ресторану — це портал в країну сонця, оливкових дерев, смачної їжі і вина.
Концепція знайшла своє відображення і в інтер'єрі, і в меню. Працюючи над дизайном закладу, намагалися зберегти історичні риси будівлі: кам'яні арки всередині і колони у внутрішньому дворі. А продумуючи меню, зробили акцент на італійських стравах з легкою авторською інтерпретацією - додали морепродукти.
Інтер'єр
Як ми вже говорили, раніше в приміщенні були цехи з вичинки шкіри, тому в інтер'єрі вирішили теж використовувати її: столи, стільці, лампи і навіть стіни декоровані шкірою. Її привозили спеціально з Італії.
У закладі близько 200 посадочних місць, три VIP-зали для усамітнення, великий common-table і тераса. Кожен куточок в ресторані дихає зеленню. Приводом для гордості вважають 200-літнє оливкове дерево, яке спеціально привезли з Італії для декорування тераси. До речі, один з VIP-залів називається Оранжерея — там багато великих і маленьких горщиків з зеленню, а із залу відкривається вид на дворик. В IL RICCIO кажуть, що цей зал ідеально підійде для романтичних і сімейних вечерь.
У залі з відкритою кухнею розташовані столики на дві і чотири персони, а також загальний стіл, який трансформується під різну кількість гостей. Сидячи за цим столом, можна спостерігати за роботою кухні: тут печуть хліб і піцу в печі, чутно як тріщать дрова. А ще тут видно акваріуми з крабами і вітрину з морепродуктами, які можна вибрати собі на вечерю і побачити, як їх запікають на грилі.
Друга частина залу — барна лаунж-зона, де можна замовити коктейлі та затишно розташуватися на диванах. Трохи далі в залі — сходи, що ведуть у винний льох. Кажуть, що це була чи не найскладніша частина проекту. І гості дуже люблять робити тут фото (вона дуже красива — ми перевіряли).
Для гостей з дітьми в ресторані передбачено дві дитячі кімнати. Перша для дітей дошкільного віку: з лабіринтами і конструкторами. Щодня з 14:00 в цій кімнаті присутня няня. А друга — для школярів, з двома плазмами, на яких можна дивитися мультфільми або грати в PlayStation.
Кухня
Акцент в кухні зробили на італійські страви з авторським твістом.
"Ми подаємо холодні закуски з овочевим морозивом. До крудо з тунця робимо морозиво з щавлю", — каже шеф.
Поєднання дуже незвичайні й свіжі. Така подача навіяна особливістю одного з регіонів Італії. Також шеф відзначає закуску з квіток цукіні і страву з яловичих щік, загорнутих в пасту з секретним соусом.
Від класичної італійської кухні ресторан відрізняє широкий вибір морепродуктів. Тут і гребінці, і дорадо, і устриці. Незабаром в ресторані представлять дитяче меню. Поки що про нього можна запитувати у офіціантів.
На окрему увагу заслуговують десерти. Кожному гостю рекомендують пробувати морозиво «Хочу-Хочу». Воно представлено трьома смаками: малинове, шоколадне і тропічне. Подається в шоколаді і з фруктами. Інтрига смаку зберігається до останнього — адже зовні не зрозуміло, який смак ховається під тонким шаром хрусткого шоколаду, який, до слова, роблять теж самі.
Друга рекомендація від шефа — чізкейк з горгонзолою у формі мандарину. Виглядає дуже незвично, подається в дерев'яній тарілці, на дні якої викладено лимонне печиво та грильяж. Експериментували над звичною формою чизкейка, і народився такий шедевр. Сирна основа прямо таки тане в роті.
Must try:
- Крудо з тунця з щавлевим морозивом — 325 грн;
- Морські гребінці з морквяним пюре і соусом песто — 325 грн;
- Салат із запеченою дорадо, авокадо і томатами на хрустких чіпсах — 295 грн;
- Паста з чорним трюфелем — 255 грн;
- Тосканські цукерки з морозива в шоколаді — 68 грн;
- Чізкейк з горгонзолою в мандарині з хрустким безе — 125 грн.
Винна карта
Окремо варто поговорити про винну карту. Шеф-сомельє Євген Зіневич відбирав вина дуже відповідально. Тут є напої вартістю від 450 грн до 182 000 грн за пляшку. Всього понад 400 найменувань вин з усього світу.
Основа карти — вина з Італії, всіх її регіонів. Також представлені позиції з усього світу: починаючи від Уругваю закінчуючи Новою Зеландією.
Євген каже, що в закладі з винної карти можна підібрати напій під будь-яку страву з меню. Тим не менше, більшість вин в карті самодостатні і їх можна пити як з їжею, так і без неї.
Гордістю шеф-сомельє є те, що в карті практично немає вин мас-маркету. Більш того, сомельє особисто бував у багатьох виноробнях і знає, як виробляються вина. Тому обов'язково розпитайте його про це, обіцяємо — це буде захоплююча історія.
Топ рекомендації від сомельє:
- Roero Arneis, Italy, 1250 грн — багатство і елегантність смаку, здатне дивувати;
- Erse Carricante, Sicilia, 1450 грн і Etna Bianco Animardente, Sicilia, 2250 грн — виноград вирощується на схилах вулкана, елегантний, суворий смак;
- Riesling Redstone, Germany, 1100 грн — класика, Riesling DIVA Spatlese, Germany, 1250 грн — його напівсолодка версія;
- Riesling Steinriesler, Germany, 3860 грн — австрійський рислінг, який 12 років витримувався в дубовій бочці, багатий смак, 2004 года врожаю;
- Clos de Vougeot Grand Cru, France, 5050 грн і Bourgogne Chardonnay, France, 1300 грн — Бургундія, класика, як Піно Нуар так і Шардоне, високого рівня;
- Найстаріше вино, яке є в ресторані — з регіону Бордо, Chateau d'Yquem Premier Grand Cru Classe, 1986 року народження, 19800 грн. Один з найбільш легендарних років по успішності врожаю. Король білих солодких вин.
Розваги і плани на майбутнє
В кінці вересня планується приїзд шефа з Італії та презентація нового меню.
У теплу пору щоп'ятниці та щосуботи на терасі грає жива музика, а коли стане прохолодніше, артисти перемістяться всередину закладу.
Два рази на місяць по четвергах в ресторані проходять винні дегустації. На них запрошують обмежену кількість гостей, тому рекомендують записуватися заздалегідь.
Також кожну суботу-неділю проводяться дитячі активності. Починаються вони з 16:00. Програма насичена і кожних вихідних різна.
Адреса: Контрактова площа, 8
Час роботи: нд-чт 12:00-0:00, пт-сб 12:00-2:00