Кавова карта Києва постійно поповнюється новими місцями. У сьогоднішньому огляді читайте про заклад від українського виробника кави Gemini. Засновники кажуть, що це перше кавове місце в столиці, де вранці п'ють каву в чистому вигляді, а вечорами підливають її до алкогольних напоїв.
Локація
У бізнес-центрі "Палладіум-Сіті" на Антоновича, 172 знаходиться офіс Gemini, тому і кав'ярню відкрили тут. Заклад став центром роботи вдень (це зручно для проведення зустрічей, роботи за ноутбуком і обідів), а вечорами тут відпочивають після офісних буднів.
Концепція
Gemini Roastery позиціонує себе як friendly-кафе. Сюди можна і з дітьми, і з невеликими улюбленцями — всім будуть раді. Інтер'єр, деталі декору та меню обіграють кавову тематику. Тут прищеплюють любов до правильного напою, що бадьорить.
Вдень заклад працює як кав'ярня, а ввечері — як pre-party кафе. По п'ятницях і суботах сюди запрошують діджеїв.
Інтер'єр
У закладі немає дверей — при вході в ТЦ відразу потрапляєш в кав'ярню. Простір дуже гармонійно перетікає в просторий зал з панорамними вікнами.
У закладі зручне зонування: на вході вітрина з десертами і кавоварка, де можна замовити каву з собою. Далі — зал з барною стійкою, де вечорами готують кавові коктейлі. До речі, ідея бару креативна: над стійкою зробили дерев'яні полиці для алкоголю, які впираються в затемнене дзеркало на стелі. Якщо подивитися вгору, то здається, що полицям немає кінця.
Навпроти бару біля стіни розташували високі столи на одного-двох гостей. Навколо стійки розставили лаунж-столики зі зручними кріслами. За такими зручно відпочивати. Уздовж панорамних вікон з одного боку поставили високі столи для комфортної для роботи і ділових зустрічей. З іншого боку зробили широкі підвіконня, розклали на них подушки, на яких можна сидіти.
Всі меблі в закладі ручної роботи. На стіні поруч із зоною обсмаження кави висять колби з кавовими зернами. Там показана різна ступінь обсмаження: від зелених зерен до готових. Вдень завдяки панорамним вікнам тут дуже багато світла, а вечорами включають бурштинове підсвічування і створюють затишну, теплу атмосферу.
Кавова карта і коктейлі
Увага до деталей і любов до своєї справи — девіз засновників закладу. Кавові машини преміум-класу Victoria Arduino сюди привезли з Німеччини. Тут навіть є станція для приготування нітро-кави.
Під кожен вид кавового напою — свій посуд. Наприклад, для класики на кшталт еспресо і капучіно привезли керамічний посуд з Голландії Loveramics.
Кавові напої готують з моносортів 100% арабіки середнього обсмаження. Крім як випити кави на місці можна також купити кавові зерна з собою. За бажанням їх перемелюють на місці. В асортименті представлені 8 моносортів. В наявності зазвичай 2-3, запитуйте у бариста. Про кожен з моносортів вам розкажуть: країна вирощування, сорт, яким буде аромат і смак напою. Наприклад, Costa Rica Las Lajas Perla Negra з Коста-Ріки, сорт Caturra, в ароматі відчувається стигла вишня і херес, в смаку — дюшес, сицилійський апельсин і мерло.
Кавову карту розробляв бар-менеджер Владислав Дудар. Він уже 5 років працює в кавовій сфері. Двічі посідав третє місце в чемпіонаті кава-алкоголь, переміг у фестивалі Cofftails 2018 від БарменДіктат. Зараз Владислав активно розвиває коктельно-кавовий напрямок, в барній карті є його авторські напої.
Must-try кавових напоїв — рекомендації від Владислава Дударя:
- В'єтнамська кава зі згущеним молоком — для початківців — 400мл/60 грн;
- Нітро кава — кавовий напій з додаванням азоту. За смаком схожий на пиво, зверху така ж густа піна. Готується на основі колдбрю — 300 мл/70 грн;
- Альтернатива — методом заварювання калита або конюшина — 50-70 грн;
- Спешиалті еспресо або капучіно — 35-40 грн.
Коктейльну карту ставив Міхаліс Дімітракопулос, чемпіон світу з приготування алкогольних кавових коктейлів.
Must-try авторських кавових коктейлів:
- Еспресо-мартіні (подвійний еспресо, ванільний сироп і секретний премікс) — 140 грн;
- Сіндерелла (полуничне пюре, журавлинний морс, зверху посипається чорним перцем і секретний премікс) — 150 грн.
Кухня
У закладі також є повноцінне меню. Концепцію описують як молодіжну, просту і зрозумілу. Кафе рано відкривається, тому сюди часто приходять на сніданок. До речі, подають сніданки весь день.
З популярних страв відзначають яйця пашот і сирники. До листопада планують зробити окреме меню здорової їжі.
Must-try кухня:
- Тартар з яловичини — 180 грн;
- Теплий салат з яловичиною — 165 грн;
- Стейк з лосося в соусі теріякі — 250 грн;
- Суп мінестроне — 75 грн.
Лінійку десертів розробили спеціально спільно з кондитером Milk Bar. Є класика — медовик, панакота — але з авторським твістом. Можна заздалегідь замовити торти і тістечка. Всі десерти упакують з собою на виніс, якщо потрібно.
Must-try десерти:
- Вафлі бельгійські з нутелою або згущеним молоком — 85-95 грн;
- Парфе з динею — 85 грн;
- Тарт шоколадний з лісовим горіхом — 90 грн;
- Чізкейк (малиновий, чорничний, Орео) — 75-95 грн.
Де: вул. Антоновича, 172
Коли: з 12:00 до 22:00