Грецький салат — нудно, борщ — заїжджене, медовий торт — набридло! Шефи ресторанів вже давно експериментують з інгредієнтами, смаками і форматами подачі. Куди йти і що такого незвичайного спробувати — в нашому сьогоднішньому огляді.
Гастрономічне морозиво від Massimo Gelarty
Про морозиво Massimo Gelarty ходять легенди. І окрема глава цих легенд — лінійка гастрономічного (несолодкого) морозива. Тільки смілива людина може додати морозиво в суп, макарони або до м'яса. Шеф студії морозива Gelarty — якраз такий.
Безумовно, спробувати хочеться все з цього меню: пасту з тигровими креветками і сорбетом з песто; тартар з тунця з мусом з авокадо і імбирним морозивом, гарбузовий суп-пюре з морозивом з горгонзоли і ще близько двох десятків божевільних поєднань!
Рекомендуємо почати з новинки — сібас, томлений у вині на селеровому пюре з Алі-Оліо черрі і морозивом з лимона і чебрецю — 217 грн. У цій страві прекрасно все: ароматний сібас, часникове масло (Алі-Оліо), ніжне пюре селери і морозиво з лимона і чебрецю, яке виконує роль соусу, — натуральне, з ідеально підібраним складом, воно підкреслює всі достоїнства цієї оригінальної страви. Навіть неважливо, чи любили ви до цього білу рибу і селеру. Цей сібас переверне ваше уявлення про їжу!
Де: ТРЦ Lavina Mall, вул. Берковецька, 6Д
Коли: з 10:00 до 23:00
Кім Бургер без булочки від Пян-Се бар
У корейському ресторані є незвичайний Кім Бургер. В меню його два види: м'ясний і веганський. Його відмінність від звичного для нас бургера — відсутність булочки. Замість неї тут використовують обсмажені з соєвим соусом і кунжутним маслом рисові подушечки. У м'ясному варіанті котлета яловича, а у веганському — обсмажений тофу темпура. В якості начинки в кожному з бургерів є помідори, сир чеддер, рисові чіпси і гриби, обсмажені з соусом теріякі.
Де: вул. Нижній Вал, 33Б
Коли: пн-пт з 11:00 до 23:00, сб-нд з 12:00 до 23:00
Метровий люля-кебаб в лаунж ресторані PLOV
Тут гостей здивують метровим люля-кебаб. Він важить понад 2 кг, а готує його Анвар Ахрар - шеф-кухар східної кухні ресторану. Соковитий люля роблять з фаршу баранини і телятини, подають зі свіжими та гриль овочами, ароматною картоплею на мангалі та червоним соусом. До люля в подарунок подають графин білого або червоного вина на вибір. Спеціальна пропозиція «1 метр задоволення» діє по четвергах в «День друзів», вартість порції - 888 грн.
Де: вул. Семена Скляренка, 9
Коли: пн-чт, нд з 11:00 до 02:00, пт-сб з 11:00 до 04:00
Чізкейк в формі мандарина від італійського ресторану IL RICCIO
У цьому ресторані перевернули уявлення про чізкейк! Команда шефа довго експериментувала, змінювала текстури і форму... І у них вийшов шедевр — десерт, який з вигляду нагадує мандарин, а всередині повітряний, як хмаринка. Подається на подушці з лимонного печива і грильяжу. Як тільки ви розламаєте мандаринову скоринку і спробуєте, що ховається в середині, — закохаєтесь назавжди. Ніжна текстура рідкої груші і горгонзоли просто тане в роті!
Де: Контрактова площа, 8
Коли: пн-чт з 12:00 до 00:00, пт-нд з 12:00 до 02:00
Салат з медузою в ресторані BAO
Відомий телеведучий Ектор Хіменес-Браво відкрив заклад в центрі столиці, щоб познайомити киян із сучасною китайською кухнею. Він надихався своєю подорожжю по Азії, і привіз звідти секретні рецепти.
З незвичайного в меню — салат з медузою! Так, виявляється їх можна їсти. У ресторані страву подають з соусом чилі і кунжутом. Здається, ніде більше в столиці ми не бачили такої екзотики!
Де: вул. Мечникова, 14/1
Коли: нд-чт з 12:00 до 00:00, пт-сб з 12:00 до 02:00
Бичачі яйця від ресторану-салону КАНАПА
Сам по собі ресторан вже незвичайний — тут на повну експериментують з українською кухнею. Засновник Діма Борисов збирає унікальні рецепти з Закарпаття, а потім готує їх, застосовуючи сучасні техніки — молекулярну кухню, наприклад. Кожен сезон в меню оновлюються страви. Зараз з нестандартного можна пробувати бичачі яйця по-волинськи. Їх маринують в часнику і зелені з сочевицею. Шеф тут вміє дивувати, тому гастрономічна трапеза буде на висоті!
Де: Андріївський узвіз, 19А
Коли: з 10:00 до 00:00