Київ — місце перетину тисяч доріг і мільйонів людей з усіх куточків земної кулі. Але якою бачать українську столицю її гості з інших країн? Редакція RestOn вирішила дізнатися, яку їжу пропонують іноземцям ресторани Києва, розташовані на території найпопулярніших столичних готелів!
Premier Palace Hotel, Hilton Kyiv, Fairmont Grand Hotel, Dnipro — ресторани і бари, розміщені на території цих готелів здатні задовольнити навіть найвибагливішого гурмана. Звідки б не прибув гість, він обов'язково знайде для себе страву до душі!
PREMIER PALACE HOTEL: Атмосфера
Відкритий ресторан, який працює з квітня по листопад. Ресторан знаходиться на даху, тому всі його гості немов знаходяться між небом і землею, насолоджуючись не тільки смачною їжею і свіжим повітрям, але і приголомшливим панорамним видом.
Золоті куполи столичних церков, Хрещатик, що потопає в зелені, галасливий Бессарабський ринок, спортивна перлина НСК "Олімпійський"... Вся краса Києва як на долоні! Особливо приємно насолоджуватися ними під музичний акомпанемент з келихом відмінного вина і в хорошій компанії поціновувачів смачної їжі.
Особливість: неймовірний панорамний вид, який відкривається з даху.
Що спробувати:
- Телятина медіум з карамелізованими овочами та соусом з червоного вина Темпранільо за 485 грн;
- Бебі-кальмари, фаршировані креветками з овочами і томатним гострим соусом за 455 грн;
- Салат з качкою, ананасом і свіжою полуницею за 295 грн.
Де: бул. Т. Шевченка / вул. Пушкінська, 5-7/29
Коли: з 14:00 до 02:00
PREMIER PALACE HOTEL: IKIGAI
Назва ресторану в перекладі з японської означає усвідомлення свого життєвого призначення, відчуття внутрішньої гармонії, розуміння сенсу життя, його повноти і глибини. Така символіка знайшла своє відображення в кулінарній концепції ресторану і принципах його роботи.
Ресторан "IKIGAI" хоче знайомити гостей столиці і її жителів з ексклюзивною японською кухнею - справжньою, вишуканою і витонченою. В меню представлено дуже багато морепродуктів, частувань з риби, а також інших традиційних для Японії страв.
Особливість: У ресторані представлені унікальні кайсекі-сети - це 12 страв, які подаються в особливій послідовності протягом 1,5-2 годин.
Що спробувати:
- Кайсекі-сети від 1 985 грн;
- Теплий салат «Харусаме» з овочами і мармуровим м'ясом за 705 грн;
- Камчатський краб на грилі під соусом «Тобіко» за 1495 грн.
Де: вул. Пушкінська, 29
Коли: з 12:00 до 24:00
PREMIER PALACE HOTEL: Теракота
Одне з найромантичніших місць в Києві, де вранці можна смачно поснідати, в обід - з'їсти бізнес-ланч, а ввечері насолодитися приємним спілкуванням у колі друзів і/або другої половинки.
Кухня ресторану — середземноморська. Тут гостям пропонують найвишуканіші страви, які можна зустріти в ресторанах Італії, Іспанії, Франції, Греції, Марокко, Тунісу та Туреччини. Кожне з них приготовлено з екологічно чистих продуктів талановитим шеф-кухарем ресторану в дусі високохудожнього Києва.
Чудова винна карта ресторану "Теракота" допоможе гостю не тільки скуштувати всю красу середземноморської кухні, але також максимально підкреслити смак кожної з страв.
Особливість: Панорамний ресторан, з вікон якого відкривається чудовий вид на вируючий життям центр стародавнього Києва.
Що спробувати:
- Салат Пепе аль Форно з моцарелою ді Буффало за 475 грн;
- Фетучіні з вершковим авокадо, шпинатом і горіхом пекан за 395 грн;
- Шніцель по-міланськи за 495 грн.
Де: Бульвар Т. Шевченка, 5-7
Коли: з 08:00 до 23:00
HILTON KYIV: Park Kitchen
Ресторан пропонує гостям класичні європейські страви в сучасній інтерпретації. У кожній страві присутні близькосхідні кулінарні мотиви, а також легкі азіатські акценти, розставлені досвідченим шеф-кухарем і його командою.
У ресторані Park Kitchen можна покурити кальян зі всілякими різновидами тютюну, а також розслабитися за келихом вина або будь-якого іншого напою - алкогольна карта дуже різноманітна.
Особливість: Кухня ресторану - відкрита, так що кожен гість має можливість не тільки спробувати приготовані для нього страви, а й спостерігати за феєричним процесом їх створення.
Що спробувати:
- Гострий салат з качкою по-тайськи за 260 грн;
- Пироги з морепродуктами (м'ясо омара, краба, лосось, креветки, сальса з манго, авокадо, голландський соус) за 340 грн;
- Тунець в кунжуті за 360 грн.
Де: Бульвар Тараса Шевченка, 30
Коли: з 07:00 до 22:30
HILTON KYIV: H Bar
Стильне місце для тих, хто любить яскраві вечірки, запальні музичні сети від кращих dj і коктейлі на будь-який смак і колір. Тут гостям пропонують винятковий сервіс, унікальні напої і завжди гарний настрій.
Інтер'єр бару виконаний в благородних темно-коричневих і м'яких бежевих тонах з яскравими елементами і червоним килимом з візерунками в стилі Фаберже. Розсіяне світло сприяє створенню атмосфери спокою і затишку, в якій кожен гість зможе відчути гармонію і насолодитися відпочинком.
Їжа — проста і зрозуміла для всіх, хто відвідує бари: закуски, салати і сендвічі.
Особливість: Коктейльна карта H Bar вражає своєю різноманітністю і відповідає світовим стандартам. У ній представлені молекулярні, авторські і класичні коктейлі. Бармени також можуть приготувати абсолютно будь-який коктейль, і навіть той, якого немає в меню.
Що спробувати:
- Коктейль Spicy Strawberry за 180 грн;
- Молекулярний коктейль Smoked Maple Old Fashioned за 250 грн;
- Рулетики з качкою за 210 грн.
Де: Бульвар Тараса Шевченка, 30
Коли: з 12:00 до 01:00
FAIRMONT GRAND HOTEL: Sweet Book
Затишна кондитерська-бібліотека для тих, хто любить солодке і літературу. Дуже миле і привітне місце, де гостям пропонують десерти на будь-який смак, а також книги, які можна почитати в самому закладі або навіть взяти з собою (по домовленості).
Кольорова гамма і десерти кондитерської бібліотеки Sweet Book приємно порадують і здивують гурмана з будь-якої країни — від знавця кондитерського мистецтва до звичайної людини, який просто любить смачні солодощі.
Особливість: Тут представлена широка лінійка авторських десертів на будь-який смак, в тому числі і веганські.
Що спробувати:
- Авторський десерт Vegan Power за 195 грн;
- Robin Hood за 130 грн;
- Літературний десерт Yesenin за 140 грн.
Де: Набережно-Хрещатицька, 1
Коли: з 09:00 до 21:00
FAIRMONT GRAND HOTEL: Vogue Café
Один з найбільш вишуканих ресторанів в Києві. Ідеальне місце для зустрічей стильних, оригінальних і креативних людей, чий смак настільки ж витончений, наскільки і смакова гамма кожної з страв, представлених в меню.
Vogue Café пропонує своїм гостям занурення в атмосферу елегантності, сучасної італійської кухні і благородних напоїв. Декор закладу неначе створений по фотографіям з журналів, а кухня радує не тільки смаком страв, але також їх красивою подачею.
Особливість: Витончена атмосфера притягує до ресторану найбільш стильних і модних людей Києва, які приходять сюди заради чашечки смачної кави, коктейлів і легких страв.
Що спробувати:
- Качине консоме з трюфелем за 360 грн;
- Крабове м’ясо на подушці з авокадо з перепелиними яйцями і винною ікрою за 490 грн;
- Фуагра з запеченими яблуками і малиновим соусом за 390 грн.
Де: вулиця Набережно-Хрещатицька, 1
Коли: з 08:00 до 24:00
DNIPRO: Панорама Клаб
Тут кожен гість відчує себе бажаним і особливим завдяки уважному сервісу і смачним стравам, приготованим досвідченою командою на чолі з шеф-кухарем ресторану.
"Панорама Клаб" пропонує гостям вишукані шедеври середземноморської кухні, класичні страви європейської кухні, а також кращі приклади традиційної української кухні в авторському виконанні.
Чудовим доповненням до обраних вами страв послужать вина з ексклюзивної колекції ресторану.
Особливість: Панорамний вид на діловий центр Києва і наявність в меню страв з різних кухонь світу.
Що спробувати:
- Салат зі смаженою на грилі качиною грудкою на хрустких листках шіфонада під медово-гірчичною заправкою за 259 грн;
- Ескалоп з фуа-гра з яблуками по-французьки за 450 грн;
- Копчений кролик з білими грибами, ананасами, яблуками «Карамелізе», картопляним пюре, помідорами Черрі і мигдальним соусом за 285 грн.
Де: Хрещатик, 1/2
Коли: з 13:00 до 23:00