Ернест Хеменгуей наполягав: "Подорожуй тільки з тими, кого любиш".
Команду гастробару Fly Bar об'єднують і спільні подорожі, і любов, в тому числі до справи, якою вони займаються.
Максим, власник, в Києві пару років, до цього жив з сім'єю в Криму, він об'їздив майже півсвіту; шеф-кухар Ігор Калиниченко 12 років провів в Лондоні - навчався, спочатку на маркетолога, потім у відомій кулінарній школі Le Cordon Blue, працював в ресторанах Чехії та Казахстану; бармен і менеджер закладу - колишні бортпровідники, об'їздили вздовж і поперек простори рідної країни.
Загалом, сидіти на місці хлопці не звикли, тому називають свій колектив не інакше як ульотною сім'єю, під стать назві.
Похід в Fly Bar - це невелика подорож, а подорож - це відпочинок для душі і тіла.
Але в задачах Максима не тільки смачно прийняти гостя, розслабити його кальяном або приємним музичним супроводом, він говорить, що хоче навчити чогось гостя, прищепити нові смакові звички.
Fly Bar розташувався в напівпідвальному приміщенні на вулиці Сагайдачного, однією з найбільш ресторанних вулиць Києва. І знаєте, що цікаво? Сусідить гастробар з магазином валіз.
Ось так зайдеш поїсти, замовиш тайський салат з яловичиною, і так він припаде до смаку, так захочеться в Таїланд, що вихід один: новий чемодан в руки - і на літак!
Інтер'єр закладу - суміш стим-панку, арт-деко і лофт. Страшно уявити, але все реалізовано дуже "тонко" і гармонійно: від поєднання кольорів до елементів декору.
Елементам декору варто заспівати оду окремо: всі ці валізи, глобуси, підзорні труби і літальні апарати збиралися по крупинках самими власниками, причому частина з них знайдена на блошиних ринках; картини на стінах - творіння рук Олени Сергєєвої, її профіль - скетчі, проте варто визнати, що романтизм Епохи відкриттів їй теж вдалося передати на "ура".
Скоро картин стане ще більше, на цей раз вони будуть вітражними.
Також привертає увагу табло, на якому замість часу прильоту зазначаються пропозиції дня по стравах і коктейлів.
Відносно розмірів Fly Bar: всього один зал і малюсінький відкритий майданчик, який вже закритий в цю пору року. У залі є пара столів для великих компаній.
В меню гастробарі представлені страви з 23 країн! Це смачно і здорово! Скоро меню оновиться, а поки розповімо про те, що є.
Особливий попит у публіки на: курячі льодяники в імбирно-медовому соусі, мельфи з буряка су-вид з руколою і мусом з козячого сиру, азіатський теплий салат з качиної грудкою, комбінацією різних видів капусти, овочів і китайським соусом.
Вибір RestOn: чилі кон карне з чилі (несподівано, так), кава і шоколадом, польський пиріг з тушкованою капустою, корицею і гірчичним соусом і міні-емпанадос з пікантною сальсою.
Нове осіннє меню буде більш ситним, м'ясним. З десертів однозначно можна порекомендувати прикрашений медовою стружкою деструктурирований чізкейк, в який входять відразу і Філадельфія, і Маскарпоне.
Радити з бару нічого не будемо. Чи не тому, що нема чого, а тому, що всього багато: багато класичних коктейлів, досить авторських, широкий асортимент віскі, навіть японського.
Експериментатори будуть у захваті від сету коктейлів на основі азоту: за текстурою нагадують сорбет, подаються в мартинці.
Тайський салат з яловичиною - 117 грн.
Курячі льодяники - 93 грн.
Качина грудка по-сичуанскі - 133 грн.
Щека яловича з кус-кусом - 146 грн.
Семіфредо з фісташками і журавлиною - 83 грн.
Вечірки з діджеями в Fly Bar проводяться вже, із запланованого - жива музика, стенд-апи та щось дуже круте, безпосередньо пов'язане з назвою закладу.
З спецпропозицій: обіднє меню за 79 грн і -20% на все меню по буднях з 15:00 до 19:00.
Адреса: вул. Сагайдачного, 25Б
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва