Два роки тому за адресою Воздвиженська, 21-23 відкрилося одразу два великих ресторанних проекта, пов'язаних з сіфуд - РИБАLOVE і Crab's Burger. 18 каскадних акваріумів для крабів і лобстерів, а також 3 вітрини для охолодженої риби - ось тільки частина реалізованих технологічних рішень. За кадром - тривала робота зі створення системи логістики, яка повинна була забезпечувати безперебійну доставку риби й морепродуктів з різних точок світу. Одна адреса, один вхід, але 2 абсолютно різних формати - рибний ресторан і азіатський краб-хаус - в такому режимі РИБАLOVE і Crab's Burger працювали до цієї осені.
Ми вирішили дізнатися, що змінилося в закладах за цей час.
Crab's Burger робить ставку на ракоподібні й страви з ними. По-перше, в меню з'явилася ціла лінійка страв з фалангу королівського краба - можна замовити фалангу краба з соусом айолі, запечену фалангу краба під соусом Термідор або ж з лісовими грибами. Можна спробувати і королівського краба цілком - з нього приготують цілий сет страв для компанії: салат з крабом-темпура, суп з крабовим м'ясом, вершкове соте в панцирі краба і фаланги краба, запечені з овочами. І якщо це точно не "блюдо на кожен день", то невеликого коричневого краба Турт цілком можна собі дозволити - він буде коштує всього 498 гривень.
Ціна лобстера залежить від його розміру. У Crab's Burger діє розмірна сітка, прийнята в світовому співтоваристві: найменші лобстери chix - 450/550 грамів, halves - 680-900, jambos - 1,8-2,5 кг. Відповідно лобстер може коштувати від 1218 до 4098 гривень. Обраного в акваріумі лобстера за бажанням гостя приготують на грилі, на пару або ж запечуть з овочами.
Завжди можна замовити половинку лобстера під соусом Термідор - вона обійдеться в 598 гривень.
Крім крабів і лобстерів, є равлики-булот, білоногі креветки, краб-кейк і Sponge Bob з крабовим м'ясом (нарешті, в меню з'явилося блюдо на честь героя мультфільму, який дав назву ресторану). Це ніжний "молекулярний бісквіт" з великими шматочками краба, авокадо і соусом. Ймовірно, один із найцікавіших сендвічів в місті.
Рису і локшини WOK, салатів в азіатському стилі більше немає - замість них спагетті з креветками, чорне різотто з лобстерами, краб-кейк з картопляно-трюфельним порі...
Це все, що стосується ракоподібних. Ще є бургери і коротке меню м'ясних страв. Серед топових позицій - Crab's Burger із крабовою котлетою, холодні бургер-роли з крабом і лобстерами, surf&turf бургер з котлетою і креветками.
Sponge Bob з крабовим м'ясом - 198 гривень
Фаланги королівського краба, запечені з лісовими грибами - 528 гривень
Равіолі з тигровими креветками - 168 гривень
Лобстер під соусом "Термідов" з вершками і томатами конкассе - 598 гривень
Surf&Turf бургер з котлетою з мармурової яловичини і креветками - 198 гривень
Що значить "охолоджена риба"?
На льодових вітринах ресторану представлено кілька десятків видів охолодженої риби з різних точок світу. Ця риба відразу ж після вилову піддається шоковому заморожуванню, а потім дефростують. Завдяки сучасним технологіям в тканинах при заморожуванні не утворюються кристалики льоду, а після дефростації риба по текстурі і смаку не відрізняється від щойно спійманої.
Як тут готують рибу?
За бажанням гостя - смажать з овочами або готують на пару. Ще один прекрасний варіант - запікання в солі. В такому випадку м'ясо виходить особливо ніжним і соковитим. Такий спосіб приготування підходить, наприклад, для баррамунді - білого морського окуня.
Це правда, що тут працює ікорний бар?
Так, в будь-який час тут можна замовити щучью, червону і чорну ікру різних сортів. Крім того, є private label чорної ікри. Bar Mushly - це ікра, яка виробляється на осетровій фермі в Україні, за спеціальним рецептом Сім'ї ресторанів Діми Борисова.
Які івенти (майстер-класи, дегустації) проводяться в ресторані?
Щомісяця роботи ресторану присвячений тому чи іншому продукту. У цей час діє спеціальне меню і проходять освітньо-гастрономічні заходи. Наприклад, шеф-кухар при гостях обробляє величезного жовтоперого тунця, розповідає про те, з якої його частини готують стейки, а з якої тартар, і так далі. Або показує, як обробляти величезного лобстера Jambo або готувати глибоководну креветку La Gamb Roja - під час фестивалю ракоподібних. Найближча така подія - тиждень страв з делікатесної печінки морського чорта.
Які страви варто замовляти для компанії?
Традиційний варіант - це холодне і гаряче плато морепродуктів. Прекрасна можливість спробувати все і відразу. Так, наприклад, в гаряче плато входить морські гребінці, бейбі-кальмари, каракатиці, тигрові й королівські креветки, восьминіг. Для двох також можна замовити традиційний суп із морськими гадами - буйабез.
Чи діє якась спеціальна пропозицію для обідів?
Так, по буднях, з 12:00 до 16:00 за 98 гривень можна замовити 2 повноцінні страви з меню і напій. Наприклад, юшку з тріски і лосося, підсмажену на грилі камбалу-плейс і напій.
Адреса: вулиця Воздвиженська, 21-23
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва