Закінчилося літо, і бабине літо і навіть бабина осінь. Всі тераси згорнули, а грітися гості переходять всередину закладів. А дехто тільки відкрив свої двері для відвідувачів. Що новенького сталося з гастрономічною картою столиці в жовтні, скільки закладів з'явилося і що в них особливого? Розповідаємо про всі новинки місяця в нашому огляді.
Ресторан Senator
У бізнес-центрі Senator на Печерську відкрили однойменний заклад для ділових зустрічей і відпочинку після роботи. Акценти в меню зробили на стейках і стравах різних регіонів США. Стейк Рибай тут подають за 140 грн. У мексиканському розділі меню є тако з тартаром з тунця і кремом манго за 55 грн. На барі теж все американське: від вина до віскі.
Де: вул. Московська, 32/2
Час роботи: з 10:00 до 23:00
Сімейний ресторан Pepenero
Щоб жителі ЖК "Паркові озера" відпочили, на території відкрили ресторан. І не який-небудь, а з дитячою кімнатою. В меню італійські страви: минестроне (78 грн), спагетті з куркою і цукіні (138 грн), фокачча з травами і часником (68 грн) і десерт дня, кожен день різний. Жителі ЖК можуть замовити собі безкоштовну доставку, що дуже зручно.
Де: вул. Воскресенська, 16В
Час роботи: уточнюйте у адміністратора
Ресторан одеської кухні "Любчик"
У Києві відкрився вже другий "Любчик". З'явився він замість "Бессарабії" в центрі. Як поділився PR-директор мережі закладів Діми Борисова, Бессарабська кухня виявилася занадто нішевою для киян. А ось Любчик - зрозуміліша українська їжа, тим більше за демократичними цінами. З меню: чебуреки з м'ясом (49 грн), олів'є з язиком (98 грн), запечена скумбрія (118 грн) і яблучний штрудель на десерт (89 грн).
Де: Бессарабська площа, 7
Час роботи: з 09:00 до 23:00
Prosciutteria Wine and Deli
Прошутерія - це спільний проект двох учасників фестивалю вуличної їжі, Ham.Lo Project і Ulitka Bar. Акцент в меню зробили на м'ясних дошках і сетах, ще подають сирні дошки, равликів і устриці. Наприклад, равликів по-бургундські можна спробувати за 145 грн, а м'ясний сет з прошутто і брезаолу за 199 грн. До цього всього в закладах наливають просекко і вино.
Де: вул. Драгоманова, 2А
Час роботи: з 11:00 до 22:00
Бар "Розковбас"
Засновники "Разковбаса" вирішили скласти конкуренцію "Білому наливу". Тому відкрилися за рогом і зробили меню, де все майже по 29 грн. З випити пропонують пиво, пунш і глінтвейн до холодів. З поїсти - хот-доги, піца, креветки і снеки. Усі позиції їжі по 29 грн, по алкоголю ціна залежить від обсягу. 750 мл пива коштує 81 грн, така ж ціна і на пунш. Якщо брати по 350 мл, то буде коштувати 29 грн.
Де: вул, Хрещатик, 27
Час роботи: вс-чт з 10:00 до 23:00; пт-сб з 10:00 до 02:00
Ресторан тайської кухні Phi-Phi
Атмосфера острова десь в Таїланді - ось чого хотіли добитися засновники Phi-Phi. В меню азіатські і європейські блюда, а ще сніданки, які подають до 12 дня. Німецький (105 грн) або середземноморський (115 грн) сніданки, або сирники (75 грн) - що побажаєте і все це з 7:30. З основних страв пропонують пасту з креветками в томатному соусі (190 грн) і філе лосося в помаранчевій глазурі (305 грн) і багато іншого.
Де: вул. Дмитрівська, 60/20
Час роботи: з 07:30 до 23:00
Міське кафе "Вино і люди"
50 видів вина, боули, круасани і сніданки - все це в новому міському кафе від засновниці Under Wonder. Сніданки тут подають з 10:00 до 18:00. Замовити можна сирники (96 грн) або тост з авокадо, смаженим яйцем і помідором (86 грн). З боулів є лосось з авокадо за 158 грн і з хрусткою куркою WOK за 126 грн.
Де: вул. Гусовського, 11/11
Час роботи: з 10:00 до 23:00
Суші-бар Fish & Pussycat
Нове місце, яке спеціалізується на каліфорнійських суші, відкрили поблизу Бессарабки. По буднях до 12:00 тут подають сніданки: японські панкейки зі смаженим бананом, беконом і місо-карамеллю (185 грн) і омлет з тофу і шпинатом (165 грн). В меню ролів є філадельфія краб (395 грн), кранч рол з лососем і креветками в темпура (335 грн), а також веганські рол з хрустким тофу, ерінгами, манго і авокадо (295 грн).
Де: вул. Басейна, 5Б
Час роботи: з 09:00 до 23:00
ZVD
8 видів шаурми і 30 позицій на барі - кияни зійдуть з розуму від вибору в новому ZVD. Над цим місцем працювали 9 місяців, інтер'єр - справа рук відомого бюро Слави Балбек, а над барною системою трудився Слава Цуцман з Loggerhead. По шаурмі справи такі: Basic з куркою (155 грн), East Village з фалафель (170 грн), Coney Island з кроликом (180 грн), Crown Victoria з трьома видами сиру (180 грн). А на барі подають коктейлі з назвами кінофільмів Всесвіту Marvel - Deadpool (189 грн) і Venom (189 грн).
Де: вул. Велика Васильківська, 23Б
Час роботи: уточнюйте у адміністратора (тестовий режим)
Кафе-кондитерська Monkey Nice Cream
Раніше Monkey Nice Cream жили на Русанівській набережній. А тепер переїхали ближче до центру. Як і раніше - тут готують кріогенне морозиво з використанням рідкого азоту. Ще подають десерти: тарт шоколадно-апельсиновий (69 грн) і чізкейк карамель (79 грн). Під ці та інші солодощі наливають каву і різноманітний чай.
Де: бул. Тараса Шевченка, 26/4
Час роботи: з 08:00 до 22:00
Pirogъ bar
Pirogъ bar - це машина часу, яка забирає гостей в початок ХХ століття. Така концепція трапилася неспроста, адже будівля, в якому розташувалося заклад, побудували ще в 1904 році. Засновники вирішили зберегти атмосферу в інтер'єрі та розвагах.
Тут планують кінопокази, детективні гри, вечори музики. У меню, само собою, є пироги (від 12 до 29 грн/шт): з грушею, з манго і м'ятою, з шоколадом і маком; солоні - з телятиною в червоному вині, з куркою фрикасе, з рисом. Також є повноцінне меню, рекомендують спробувати борщ з м'ясом або вегетаріанський (75 грн) і філе дорадо з кремом з цвітної капусти (279 грн).
Де: вул. Володимирська, 14/8
Час роботи: з 10:00 до 00:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пироги з історією: на Володимирській відкрився Pirogъ bar
Умка - кафе з морозивом
Осінь не час для морозива, скажете ви? В Умке впевнені в зворотному, і на доказ цього на Подолі з'явилося вже другий за рахунком заклад з улюбленими ласощами. 10 видів морозива і 10 видів сорбета - і муки вибору забезпечені кожному гостю. За 35-45 грн/кулька можна спробувати хоч всі смаки. З класики представлені шоколад, ваніль, полуниця, лісові ягоди.
Для тих, хто шукає незвичайні смаки, подають солону карамель, диню, горгонзолу, вино і лимон. Смачно так, що можна їсти цілий рік. Подумайте і ще про один плюс - морозиво нарешті яке не буде танути від спеки у вас в руках. Ну а для тих, хто не виступає за холодні десерти, в Умке подають гарячу каву, ігристе і круасани.
Де: вул. Хорива, 25
Час роботи: з 11:00 до 20:00