Укр
+38 (044) 384 49 34
+38 (050) 900 34 93 +38 (044) 384 49 34

В Україну заходить мережа ресторанів італійської кухні Vapiano

В Україну заходить мережа ресторанів італійської кухні Vapiano

Перший ресторан німецької мережі Vapiano з'явиться в Києві в першій половині 2014 року в ТЦ Arena City. «У Києві буде пілотний проект, за умовами контракту ми повинні відкрити сім ресторанів протягом п'яти років», - пояснює співвласник корпорації «Біосфера» Андрій Здесенко, який придбав франшизу на просування бренду Vapiano.

На відкриття одного закладу потрібно 1 млн євро інвестицій. «Ми будемо залучати фінансування на розвиток, тим більше що для відкриття потрібна не така велика сума. Банки готові давати кошти », - зазначає Здесенко.

За даними Deutsche Welle, вартість франшизи досить велика. За право користуватися брендом необхідно заплатити 30 000 євро і віддавати 7% від виручки. Здесенко вартість франшизи не розголошує, посилаючись на конфіденційність контракту.

Разом з партнером по бізнесу Владиславом Гурістрімба він доглядає ще два приміщення в Києві. У планах - відкриття ресторанів в Дніпропетровську, Львові, Харкові та Одесі. В середньому - один-два заклади в рік.

Переговори про захід Vapiano в Україні дніпропетровські бізнесмени почали ще кілька років тому. «Майбутні інвестори повинні пропрацювати особисто в декількох ресторанах на всіх посадах, - підкреслює Здесенко. - Ми з партнером працювали три дні на семи позиціях, після нам виставили оцінки, і тільки потім почали переговори про продаж франшизи».

За умовами франшизи, ресторани Vapiano повинні знаходитися в центральній частині міста, в місці скупчення офісних комплексів і торгових центрів. Середня площа приміщення - 500-1000 кв. м.

Перший Vapiano площею понад 550 кв. м буде перебувати на перших двох поверхах ТЦ Arena City, говорить менеджер проекту компанії UTG Олена Верба, яка представляла в переговорах про оренду приміщення торговий центр.

В Україну заходить мережа ресторанів італійської кухні Vapiano

За словами Ольги Насонової, генерального директора компанії «Ресторанний консалтинг», італійська кухня зараз на піку популярності в Києві: «Для першого ресторану вибрано гарне місце розташування - тут багато офісів, торгових комплексів і приїжджих, які гуляють по Хрещатику».

Концепцію «домашньої італійської їжі» придумали на початку 2000-х колишні власники франчайзингових McDonald's в Німеччині Клаус Радер і Кент Хані. Коли до них приєдналися ще два партнера Грегор Герлах і Фрідеман Фіндайс, вони відкрили восени 2002 року в Гамбурзі перший ресторан Vapiano (з італійського «va piano» - «повільно йде»). Зараз в мережі більше 130 ресторанів в 26 країнах Європи, США, Мексиці, Близькому Сході і Південно-Східної Азії. У Росії два заклади Vapiano знаходяться в Москві.

forbes.ua

Повернутися до списку новин 17.09.2013
Рейтинг: 0,00
Всього оцінок: 0

Підписатись на новини

comments powered by Disqus
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час: