Італійська кухня з українською душею, засновники, які працюють у власному закладі, і інтер'єр, що передає дух сонячної країни, страви якої тут готують — редакція RestOn розповідає, за чим йти і що спробувати в новому ресторані FLO поруч з бульваром Шевченка.
Концепція
Ресторан FLO відкрили три партнера-італійця: Крістіна, Філіппо і Лоренцо. Вони вважають, що українці й італійці дуже схожі в своїй гостинності. Тому колеги не просто створили черговий італійський заклад — вони поєднали традиційні рецепти своєї країни з українською душею.
Партнери щодня в ресторані: Крістіна готує на відкритій кухні, Філіппо спілкується з гостями на барі, а Лоренцо відповідає за кондитерські вироби. Це і є концепція закладу — бути ближче до гостей, спілкуватися з ними і вкладати душу, щоб робити їх трохи щасливішими. В першу чергу щасливішими в гастрономічному плані, але не виключено, що і в інших планах теж вийде.
Локація
Приміщення для ресторану шукали ближче до центру. Заклад розташувався навпроти ботанічного саду ім. Фоміна, поруч зі станцією метро «Університет». З одного боку — жвавий рух по бульвару Тараса Шевченка, а з іншого — затишний дворик, де можна сховатися від міської суєти.
Інтер'єр
Коли почали роботу над інтер'єром, питання було тільки одне — як відтворити атмосферу Італії? Під час чергового брейншторму знайшли відповідь! Італія — країна сонця, там в кожному куточку дуже багато природного освітлення. Так і з'явилася ідея зробити великі вікна, адже як не крути, але навіть найбільш продумане штучне освітлення не замінить сонячних променів.
Всього в ресторані три зали, в одному з яких розташована відкрита кухня. В інтер'єрі багато деталей, привезених командою з Італії. Для них було важливо передати атмосферу і вкласти любов в це місце.
Кухня і бар
До складання меню підійшли відповідально. Важливо було, щоб кожна страва відображала суть італійської кухні. Засновники не хотіли розбавляти меню для кількості непотрібними позиціями.
Шеф-кухар Крістіна Коппіні довго вивчала смаки українців, ходила по нашим ринкам, дивилася на продукти і шукала натхнення. Деякі продукти в закладі виключно італійські (наприклад, паста), а деякі — українські (наприклад, овочі). Такий собі мікс двох культур.
Пасти, різотто, антипасті, супи, м'ясо і риба — основу меню складають ці позиції. Є також шість десертів, за приготуванням яких можна спостерігати через великі скляні двері.
Барне меню включає в себе вина крафтового італійських виноробів за демократичними цінами.
Must try:
- Пенне з гострим томатним соусом — 150 грн
- Спагеті з кальмарами, креветками і апельсином — 200 грн
- Венеціанський рис з лососем, руколою і томатами черрі — 190 грн
- Томатний крем-суп з моцарелою — 120 грн
Ще у закладу відкрилася літня тераса, на якій можна відпочити, попиваючи Апероль-шприц, або пообідати з діловим партнером. Заходьте в гості!
Адреса: вул. Пирогова, 4/26
Час роботи: з 11:00 до 23:00
Телефон: (067) 124 00 11