Літо міцно асоціюється з відпочинком на морі, теплим піском і свіжими морепродуктами. Але якщо відпустка ще не скоро, то вечеря в ресторані з морепродуктами подарує вам гастрономічну подорож до теплих країв.
Редакція RestOn зібрала кращі рибні ресторани Києва з найсвіжішими морепродуктами!
"Чорноморка"
Рибна гастролавка "Чорноморка" — це історія про свіжу рибу з однойменного моря. І не тільки про неї. Вугор виловлюють в Шацьких озерах, щуку і форель привозять із Закарпаття, камбалу-калкан і ската — з Одеської області, ну а устриці є з Франції, Голландії, Ірландії та України.
Тут обіцяють лише найсвіжіший продукт, адже щоранку на власних човнах рибалки виходять в море. Асортимент оновлюється кілька разів на день.
В гастролавці можна як купити свіжу рибу додому, так і попросити приготувати її в закладі. В асортименті чорноморські мідії, рапани, барабуля, ставридка, корюшка, креветки, устриці, дорадо, лосось, форель і іноді лобстер. З готових страв гостям пропонують форшмак, буябес, брускетти з лососем і вершковим сиром, дунайський оселедець з картоплею, тартар з лосося з ікрою закарпатської щуки.
Щодня з 12:00 до 16:00 в кожній "Чорноморці" пригощають юшкою.
Що замовити:
- Тартар з лосося з ікрою закарпатської щуки — 187 грн
- Буйабес — 165 грн
- Вершковий суп з устрицями — 127 грн
- Стейк судака — 42 грн
- Устриці — від 24 грн
Адреси та телефони: вул. Ярославська, 5/2, тел. (067) 954 05 05; вул. Преображенська, 7, тел. (097) 364 05 05; вул. Драгоманова, 6/1, тел. (098) 754 05 05; вул. Велика окружна, 110А, тел. (068) 647 05 05
Fish House
У пошуках смачних морепродуктів на Лівому березі варто направлятися в найбільший рибний ресторан — Fish House. Вся продукція двічі проходить сувору процедуру контролю якості — при відправці зі складу та по прибуттю в Україну. Свіжість гарантують завдяки мінімальними строками поставки: за дві доби морепродукти потрапляють з європейських платформ на базу ресторану. Привозять їх з Італії, Іспанії, Канади, Данії, Франції, Норвегії, Греції та Шрі-Ланки.
Крім охолодженої риби в ресторані є акваріуми, де живуть форель, краби, лобстери і, звичайно ж, устриці. Останні живуть в спеціальних акваріумах з морською водою, що гарантує їх свіжість. Подають їх з іспанським ігристим CAVA, якого тут 9 видів. Щопонеділка і щовівторка цілий день діє знижка 50% на устриці Середземноморські та Фін де Клер, а щочетверга — така ж знижка на рибу зі Шрі-Ланки.
З незвичайного в Fish House можна спробувати рибу-папугу, группера, желтоперого фузілера, баррамунді, сонячника тощо.
Що замовити:
- Велике плато морепродуктів (середземноморські устриці, рожеві креветки, мідії, булот, севіче з дорадо, лосося, тунця і три соусу) — 1669 грн
- Плато Барбекю (тигрові креветки, кільця кальмарів, курячі крила барбекю, часточки картоплі, соуси) — 529 грн
- Казанок мідій — 299 грн
- Риба-папуга — 169 грн
- Авторський суп Том Ям — 419 грн
Адреса: проспект Миколи Бажана, 1Е
Резерв столів: (067) 245 88 30
Almondo Restaurant & Club
Almondo — ресторан авторської кухні в центрі Києва. У минулому році він увійшов до списку найкращих за версією Pink Guide — Best Restaurants Kyiv. Тут готують авторські шедеври і придумують власні інтерпретації знаменитих на весь світ рецептів. Але на особливу увагу заслуговують, звичайно ж, страви з морепродуктами. У закладі суворо стежать за їх якістю, дотриманням температурного режиму під час зберігання і доставки.
У меню зібрані дари моря практично з усього світу. Так, свіжий лосось родом з Шотландії, морські гребінці, устриці і креветки привозять із Франції, дорадо і сібас прилітають з Шрі-Ланки, а восьминога постачають з Нідерландів.
Що замовити:
- Тріо рибних тартарів (лосось, тунець, гребінець) — 427 грн
- Попкорн із креветок зі спайсі соусом — 225 грн
- Рожеві томати з крем-сиром, шотландським фермерським лососем і руколою — 236 грн
- Філе лосося, запечене в хоспері на дубовій дошці — 452 грн
- Дорадо на вугіллі з овочами-гриль — 385 грн
- Сібас, запечений у морській солі з гарніром зі свіжих салатів — 398 грн
Адреса: бульвар Лесі Українки, 34
Резерв столів: (044) 499 99 00
"Риба у вогні"
Рибний ресторан знайшов своє місце на Подолі, перейняв атмосферу старого міста і з'єднав з неповторною чорноморської рибою, яка готується тут у великій неаполітанської печі. Гість сам може вибрати рибу, яка пізніше виявиться на його тарілці. І ніякої замороженої або охолодженої риби — в закладі подають тільки свіжий продукт. Всю рибу поставляють в ресторан кожні 2-3 дні.
В асортименті камбала, кефаль, бички, ставридка, глоса, судак, мідії. З середземноморського пропонують форель, сібас, дорадо, тунець і рибу-меч.
Що замовити:
- Кальмар в неаполітанському соусі — 80 грн
- Камбала — 230 грн
- Кефаль — 95 грн
- Сібас — 150 грн
- Золота форель — 220 грн
Адреса: вул. Сагайдачного, 23
Резерв столів: (067) 518 43 64
"Марлін"
Якщо ви кожен раз заворожено розглядаєте величезний акваріум в ТЦ Ocean Plaza, то обов'язково загляньте в ресторан "Марлін" поруч з ним. Особливістю цього закладу можна вважати не тільки найбільший у Східній Європі акваріум, а також відкриту кухню і кращі страви з улюблених видів риби. Також для гостей рибу виловлюють прямо з акваріума і готують при вас. Крім «диких» морепродуктів з океану, в меню представлений великий вибір риби з України.
Що замовити:
- Тости з сардинами пряного посолу — 87 грн
- Марлін-гриль з манговим чатні — 420 грн
- Філе дорадо з імбирно-шафрановим соусом — 385 грн
- Стейк з осетра з лимонним різотто та ікорним соусом — 415 грн
- Морський гребінець на грилі — 395 грн
Адреса: вул. Антоновича, 176
Резерв столів: (099) 308 99 28
Daily Fish Café
Рибний ресторан Daily Fish Café розташований в центрі міста. Блакитні кольори і великі вікна вказують, що ви на вірному шляху до смачної їжі. За меню ресторану відповідають Дмитро Горовенко і Алі аль Султані - вони розробили безліч авторських рецептів і соусів. Надихалися шефи гастрономічними подорожами по Азії і Європі, що можна відчути в смаку страв. Тут ви зможете спробувати безліч страв з лосося, мідій, креветок і смажених кальмарів.
Незважаючи на великий вибір морепродуктів і якість страв, ціни в ресторані демократичні і прийнятні.
Що замовити:
- Філе ската на грилі з овочами гриль - 229 грн
- Скумбрія запечена з картоплею гратен - 189 грн
- Суп Харіса з рибою - 115 грн
- Одеський сморреброд з тюлькою і оселедцем - 129 грн
- Півдюжини равликів — 229 грн
Адреса: вул. Велика Васильківська, 48
Резерв столів: (068) 927 25 25
"Рибний базар"
Якщо бути, то тільки першими, вважають в ресторані «Рибний базар». Заклад відкрився ще в 2007 році і швидко зарекомендувало себе як один з кращих. Тут вас чекають равлики по-бургундськи, устриці, крило австралійського ската з кус-кусом, рибний суп по-марсельски, фірмовий гаспачо з креветками, салат з м'ясом королівського краба і ще багато смачного. На додаток до дарів моря ресторан пропонує смачні червоні і білі вина, а на вихідних тут проходять цілі фестивалі.
Що замовити:
- Філе лосося — 263 грн
- Стейк тунця на шпинатно-картопляному пюре з молодими кабачками і бобами Едамаме — 495 грн
- Філе дорадо, запечене на горіховому соусі з аспарагусом і мигдалем — 375 грн
- Тигрові креветки з тамаріндовим соусом і чилі, подаються з тайським чорним рисом — 395 грн
- Фірмовий гаспачо з м’ясом краба — 480 грн
Адреса: вул. Володимирська, 24/2
Резерв столів: (044) 278 22 65; (044) 278 47 64; (044) 278 48 52
Смачних вам морепродуктів!