На що здатна людина, якщо справа стосується задоволення? А що, якщо це задоволення від їжі? Розбиратися в цьому тонкому і важливому питанні редакційна команда RestOn вирушила в нове гастрономічне місце – Gelarty.
Чому ресторан здивував нас не менше польотів на Марс, його шеф-кухар вийшов за рамки позначень смаку, а морозиво хочеться тепер бачити інгредієнтом будь-якої страви – далі в огляді.
Концепція
Вперше ідея створити незвичайне морозиво виникла у Массімо Джеларті – засновника і натхненника Gelarty – багато років тому. Так успішний підприємець далекої від гастрономії сфери почав потай від рідних і близьких перші кроки до морозива всіх смаків світу.
Головною метою Массімо було створити натуральне морозиво без синтетичних добавок, стабілізаторів смаку та іншої хімічної складової. Саме тому відкриттю ресторану передувала копітка робота в лабораторії і пошук заводів, що випускають натуральні добавки в Україні та за кордоном.
Відкрився Gelarty в серпні цього року в одному столичному ТРЦ. Незвичайний ресторан відразу відзначили гості – навіть ті, які спочатку з побоюванням зустріли новий для себе смаковий продукт. До слова, інтерес до продукту підтверджують і майстер-класи закладу з виготовлення морозива. Бронювання місць на них відбувається задовго до початку.
Пишається ресторан і ще одним досягненням. У січні 2018 року Україна буде вперше представлена на Чемпіонаті світу по авторському морозиву Coppa del Mondo della Gelateria (Gelato World Cup) в особі ice-cream шефа Массімо Джеларті і його команди. Для акредитації учасників прибув Голова міжнародного комітету чемпіонату П'єр Паоло Маньї.
Команда Gelarty на Чемпіонаті світу буде представлена декількома професіоналами. Еліна Бойко, автор лінійки десертів з морозива. Ольга Байсара, автор лінійки авторського морозива. Сам Массімо Джеларті, автор ідеї і шеф ice-cream studio Gelarty. Та Юрій Приємський, автор лінійки гастрономічного морозива.
В найближчому майбутньому команда ресторану планує відкрити ще кілька закладів Gelarty на карті Києва.
Локація
Gelarty розташувався в одному з нових ТРЦ Києва – Lavina Mall на Берковецькій, 6Д. Від центру до закладу – не більше півгодини їзди, а найближче метро Академмістечко в своєму розпорядженні має маршрути, що курсують до торгового центру кожні 10 хвилин.
Знайти студію на території не важко – вона розташована в частині фуд-кортів біля кінотеатру.
Інтер'єр
Дизайн закладу – одна з причин, яка пояснює розташування Gelarty. Саме власники Lavina Mall перейнялися її духом і дозволили Массімо відкрити по-справжньому модернове місце.
Незважаючи на те, що з фасаду ресторан здається невеликим – всередині він дуже місткий. Першою до погляду відвідувачів відкривається стійка для приготування морозива на азоті з прозорими вітринами всіх десертів студії. Навпроти і позаду неї – кілька містких столиків з диванами. А над самою вітриною – величезний екран з кадрами приготування морозива.
Є в ресторані і другий поверх – до нього ведуть сходи, що дозволяють при сходженні спостерігати за процесом приготування страв зверху, відкриваючи для себе панорамний вид гастрономії. На другому поверсі також є різноманітність посадочних місць як для компаній, так і для гостей, бажаючих усамітнення.
Сам заклад вабить спокійними кольорами інтер'єру – глибоким чорним і світлими відтінками сірого. Підкреслює його велика кількість світла і підсвітки – вона не тільки налаштовує на гедоністичний лад, але і дозволяє не відволікатись від головного концепту ресторану – морозива.
Всього в ресторані комфортно розташується до 80 гостей – і ще кілька десятків за столиками біля Gelarty.
Меню
Перше, про що розповідає Массімо Джеларті гостям закладу – це про історію створення морозива, завезеного в Італію Марко Поло за допомогою вкрадених в Китаї рецептів.
Незважаючи на те, що з часом в більшості виробництв морозиво набуло хімічної складової, в Gelarty гостям подають тільки натуральний, свіжий продукт.
На очах у гостя змішуються всі інгредієнти страви, а після заморожуються рідким азотом. Саме в цей момент, як кажуть в команді, і починається магія. Адже під туманом азоту створюється те, що складно собі уявити в повсякденному меню.
Трохи більше тижня тому меню закладу оновилося, з'явилася лінійка авторського алкогольного морозива, ще більше різних смаків в розділі «гастрономія» і оригінальні втілення сирного морозива. А ще – морозиво на стевії для тих, хто не вживає цукор. Як же тепер виглядає меню і на що звернути свою увагу – читайте далі.
В меню представлено кілька розділів. Гастрономія включає в себе класичну кухню з додаванням морозива. Наприклад, гарбузовий суп з морозивом з горгонзолою або лосось, підсмажений до рум'яної скоринки з морозивом з песто – улюбленці гостей. Крім них, доступні й інші страви – салати, закуски, супи, основні позиції і пасти – всі з додаванням морозива.
Must try:
- Салат з ростбіфом з морозивом з нуту і запечених овочів – 107 грн
- Карбонара з морозивом з бекону – 89 грн
- Гаспачо з морозивом з песто – 75 грн
- Філе форелі з морозивом з горгонзолою – 157 грн
Основний акцент меню - на авторських позиціях. Тут поєднання дозволяють не тільки відкривати кордони нового, але і насолоджуватися звичними продуктами у вигляді морозива. Деякі рецепти містять алкоголь. Його смак ідентичний звичному продукту, але післясмак особливий своїм звучанням.
Must try:
- Йогурт з насінням льону, чіа і в'яленою журавлиною – 80 грн
- Кава з лікером Bayleys – 100 грн
- Маскарпоне з п'яною вишнею – 80 грн
- Арахіс з солоною карамеллю – 65 грн
Особлива гордість страв ресторану в особі ролів-морозива і суші-морозива. Готуються вони на крижаному столі при -32 градусах на очах у гостя. В меню представлено 6 позицій ролів індивідуального характеру - від свіжих до солодких. А суші можливо спробувати в сетах з 3 або 5 різних смаків на вибір.
Must try:
- Ролл з мадагаскарської ванілі з шоколадом, фундуком та лікером Vana Tallinn – 100 грн
- Суші з кокосового молока з диким рисом, імбиром і апельсиновою рибкою – 80/120 грн
- Ролл зі свіжої малини з листочками м'яти, чорним і лаймовим шоколадом – 80 грн
- Суші з чорних японських сухариків – 80/120 грн
Також в меню – морозиво-піци і морозиво-десерти, що представляють різні міста світу. Як говорять в команді, італійські продукти – подарунок шефу, а десерти легко використовувати в якості своєрідних сувенірів.
Must try:
- Десерт «Амстердам» з маком і насінням коноплі – 80 грн
- Морозиво «Верона» у вигляді шоколадної піци з полуничним соусом, волоськими горіхами і чурчхелою – 75 грн
- Десерт «Нью-Йорк» у вигляді бургера з арахісовим морозивом і журавлиновою карамеллю – 85 грн
- Морозиво «Флоренція» у вигляді полуничного айс-смузі з фісташковим соусом і маршмеллоу – 75 грн
Для наймолодших також є позиції з особливими смаками і натуральні напої, що включають айс-смузі. До слова, останній продукт готується зі справжніх фруктів і ягід (в тому числі і молодого кокоса) без води і молока.
Середній чек ресторану – близько 250 грн.
Адреса: вул. Берковецька, 6Д, ТРЦ Lavina Mall
Час роботи: нд-чт з 10:00 до 23:00, пт-сб з 10:00 до 24:00