Приказка каже, що справжній аристократ багатий в першу чергу на вміння насолоджуватися життям. Особливою майстерністю в цій справі був знаменитий ще древній рід Римської Імперії – знатна родина Фабіїв. Історія дуже циклічна – і в наші дні не обов'язково бути нащадком римських патрицій, щоб перейняти цей підхід до життя. Досить просто прийти в новий ресторан Fabius, що знається на їжі, відпочинку і витонченості.
Не змогла встояти перед подібним спокусою і редакція порталу RestOn. Що з цього вийшло і чому ми радимо дізнатися більше про справжнє задоволення і вам саме там – далі в огляді.
Концепція
Побачивши ресторан і його простори вперше, хочеться вигукнути: «Оце так!». І, немов би вгадавши, що так - ключова фраза щасливої людини, команда закладу взяла її на озброєння. А так тут хочеться сказати всьому - і величезному блискучому простору з панорамними вікнами, і квітучій терасі з шоу-кухнею, і власній сироварні, пекарні, екотеплиці... І навіть спеціально обладнаній цілій дитячій резиденції з власними педагогами і аніматорами.
Крім іншого, особливе і головне місце в серці ресторану віддано кухні. Авторській, вишуканій, з помітним італійським акцентом і різноманітністю страв та напоїв.
Візитною карткою ресторану стала його приваблива універсальність. Тут приємно провести час не тільки з сім'єю, але і з колегами, в колі друзів або бажаючи здивувати вимогливого гостя. Сусідство укладаючих багатомільйонний контракт партнерів по бізнесу, діти, що весело регочуть і бабусі під час створення селфі – тому наочне підтвердження.
Локація
Вдалою особливістю ресторану є його місце розташування. Ресторан Fabius розташувався на Столичному шосе, 70 і перебуває відразу в двох локаціях відпочинку – міському і заміському.
Сюди легко дістатися від м. Видубичі – всього 15 хвилин їзди. Або від Конча-Заспи і прилеглих до неї селищ. Сосновий бор і близькість Дніпра стануть ще одним приємним бонусом.
Інтер'єр
Ресторану Fabius вдалося знайти майстрів не тільки в області приготування незабутнього смаку страв, але і в неповторності дизайну. У кожному із залів свій особливий баланс комфорту і затишку і при цьому всі вони витримані в одній тональності, вдало доповнюючи задоволення від їжі.
Наприклад, є 3 банкетних зали – основний на 130-150 чоловік і два камерних – на 35 і 15 гостей відповідно. Тут витримана приємна гармонія пісочного і білого кольору з дерев'яними вставками і не відволікаючими деталями. Також є кілька залів для постійного потоку гостей. Це основна - на 100 відвідувачів, шоу-кухня з 20 посадочними місцями, балкон на 40 гостей, панорамна зала – на 100 осіб та літній майданчик з 260 місцями.
У кожному із залів меблі з дерева приємних кольорів, велика кількість зелені, мідних елементів і загальна легкість, створена за рахунок приємних оку поєднання кольорів. Крім усього, всі вони можуть стати тим самим місцем для відпочинку через свої фішки.
Наприклад, в першій основній залі є великий камін і ніша з декількома сотнями видами вина Старого і Нового Світу. На балконі буде добре тим, хто вважає за краще попрацювати або відпочити в тиші і віддаленості від основного дійства закладу. У залі з шоу-кухнею є унікальна можливість поспостерігати за приготуванням страв і процесом створення сиру. А в панорамній залі, на літньому майданчику та спеціальних альтанках можна насолоджуватися красою озера і соснового бору в будь-який час року.
Для бажаючих відпочити в колі родини, включаючи найменших – обладнана відкрита дитяча площадка на літній терасі і двоповерховий будиночок з лабіринтами, гірками, іграшками і навіть кімнатою для сну.
Меню
Переходячи до головного в ресторані – обширного меню - хочеться зауважити, що це саме той випадок, коли над його створенням працювали генії своєї справи.
Головна гордість ресторану – це, звичайно ж, власна сироварня, що виготовляє 10 видів молодого сиру – моцареллу, буратту, страчателлу, скаморцу, рікотту, аффумікато, прімо салі, маскарпоне, качокаваллу і качотту.
Кожен з сирів подається як інгредієнт в ряді блюд, так і окремо. До нього відмінним доповненням стане ряд овочів, зелені і соусів. Наш лідер – кілька мішечків скаморци (130 гр за 105 грн) з соусом із домашніх томатів (15 грн) і маринованими артишоками (95 грн). Сироварів для ресторану навчав талановитий сировар Мауріціо Россіні.
Поряд з сирами особлива увага приділяється і власній пекарні, що виробляє ароматний хліб, десерти і навіть пасту з борошна грубого помелу. Крім усього, від піцайоло Яна Іхасієва в меню присутня велика кількість піц з дров'яної печі. Наприклад, рекомендуємо спробувати піцу Сан-Даніеле з сирами Моцарелла, Пармезан, прошутто, помідорами чері і руколою (198 грн) або пасту Паппарделле з білими грибами (196 грн). Вони тут неймовірні.
Також в меню від талановитого шеф-кухаря ресторану Fabius В'ячеслава Ісаєва можна відчути таїнство смаку в різноманітності салатів, закусок і антипаст, чудових морепродуктах, включаючи три види устриць, ніжних м'яких супах, а також різноманітних м'ясних та рибних позиціях з можливістю приготування останніх на мангалі.
Що примітно, овочі і зелень в ресторані вирощують самі цілий рік у власній теплиці. Для м'ясних страв використовується м'ясо від перевірених фермерів України, а стейки виготовляються з м'яса породи Чорний Ангус виробництва Америки. Також є спеціальне дитяче меню.
На десерт є можливість вибрати не тільки солодкі позиції, але і помірної солодкості морозиво і сорбети власного приготування.
Приділяючи особливу увагу задоволенню гостей, в меню також представлена велика алкогольна карта і винна карта, по більш 500 позицій якої вас радо проконсультує сомельє Іван Свірський. Також серед позицій алкоголю – велика кількість авторських і класичних коктейлів, традиційний міцний алкоголь, аперитиви, настоянки, лікери та крафтове пиво.
До уваги любителів приємної димності – кальянна карта з класичними і коктейльними позиціями на американському і преміум тютюні.
Must try
- Буратта з руколою та вяленими томатами – 198 грн
- Террін з фуа-гра з міксом салатів та соусом бальзамік – 276 грн
- Каре новозеландського ягняти з картопляним гратеном – 465 грн
- Канадський лобстер з вершково-винним соусом – 365 грн
- Тартар з лосося з маракуєю і гірчичним соусом – 235 грн
- Теплий мус з тапиоки з манго і кокосом - 160 грн
Fabius – більше, ніж ресторан! Це місце для відпочинку, мекка єднання з природою і одне суцільне задоволення. Привітність і розміреність життя тут витає в повітрі і заряджає енергією кожного гостя ресторану. Вловіть хвилю любові до життя і ви – завітавши до нового закладу Fabius!
Адреса: Столичне шосе, 70
Час роботи: нд-чт – з 11 до 24, пт-сб – з 11 до 2