Редакція RestOn завжди двома руками «за» розширення гастрономічних горизонтів, смачні експерименти й кулінарні ноу-хау. Тому коли нас запросили в ресторан «Чічіко», який нещодавно відкрився, поглянути по-новому на улюблену грузинську кухню, ми негайно погодилися.
Отже, яка ж вона - сучасна грузинська кухня? Відповідь - в нашому новому огляді!
Локація
Оцінити всю красу й палітру смаків вдосконалених грузинських страв можна за адресою Ярославів вал, 23а (в 10 хвилинах ходьби від станції метро Золоті Ворота). Вивіска ресторану досить скромна і лаконічна, так що ви можете помітити її не відразу. Чого не скажеш про величезні глечики зверху, які ви однозначно побачите.
Орієнтир: бистрономія Chang.
Концепція
Чічіко - це пустотливий грузинський хлопчина, герой на кшталт нашого Вовочки. Такий собі гумористичний персонаж, що змушує людей посміхатися. Його невимушеність і позитив знайшли своє відображення в однойменному ресторані. Саме таким побачили свій грузинський ресторан його творці - Стів Котенко, Ірина Кушнірська і Христина Граненко, відомі нам як керуючі партнери гучної бистрономії Chang
Ресторан сучасної грузинської кухні «Чічіко» - це місце про їжу і про їжу. Незважаючи на те, що заклад відкрився буквально днями, у нього вже є постійні гості, які точно знають, що тут вони поїдять смачно і ситно в приємній компанії і затишній атмосфері.
Інтер'єр
Цікавий факт: спочатку планувався всього один заклад - грузинський ресторан. А потім орендодавець повідомив, що у нього є ще одне місце, яке він планує здавати. Побачивши його, Христина та Ірина вирішили, що нікого чужого сюди не пустять і краще створять ще один ресторан. Так, власне, і з'явилися ресторани «Чічіко» і «Chang», дизайном яких займався Олег Волосовський (LOFT BURO).
Велика кількість зелені, натуральне дерево, зручність, дуже грамотний розподіл простору, гармонійна гра відтінків... Незважаючи на те, що ресторани - абсолютно різні за тематикою, кухнею та наповненню, їх інтер'єр трохи схожий.
Полиці з вином, величезні бочки для його зберігання і розливу, глечики на стелі, картини грузинського художника Давида Мартіашвілі, відкрита кухня, тандир... Мета інтер'єру - розкрити концепцію закладу, ненав'язливо підкреслити її, щоб у гостя склалася картинка ідеального відпочинку з яскравим грузинським смаком.
Загальна посадка ресторану - більше 100 гостей. Є літній майданчик, дитяча кімната, а основне приміщення розбите на кімнату для дегустацій і основний зал.
Меню та кухня
Незважаючи на гарний і затишний інтер'єр, головний акцент в ресторані «Чічіко» завжди на їжу та напої. Тут переконані, що їх їжа - ідеально доведена до смаку і максимально гармонійна. В меню - грузинські страви, які були доопрацьовані і вдосконалені бренд-шефом ресторану - Яном Нгуєном.
Поряд з модернізованими стравами також представлені традиційно грузинські рецепти. Наприклад, овочевий салат із горіховим соусом або ж домашнім маслом з аджикою (85 грн.), маринований червоний окунь в зеленій аджиці (115 грн.), пхали зі шпинату, буряка, гарбуза, які подаються з маленькими кукурудзяними коржами мчаді (80 грн.), сулугуні-суп з бараниною (75 грн.) та ін.
Попитом у гостей закладу користується грузинські мезе (87 грн). Це три намазанки: козячий сир із запеченою морквою, болгарський перець із баклажаном, горіхова паста з грибами. Рекомендуємо їсти мезе зі свіжим, тільки випеченим в тандирі лавашем.
Як і в будь-якому хорошому грузинському ресторані, в «Чічіко», звичайно ж, представлено кілька різновидів хачапурі. Класичний - по-мегрельськи (88 грн) і по-аджарськи з перепелиними яйцями (88 грн), а також хачапурі «Диявола» (88 грн), зі шпинатом і цибулею пореєм (88 грн) і «Чотири сиру» (98 грн).
Коли будете в ресторані «Чічіко», обов'язково замовте холодні хінкалі з надугі і рубаним тархуном (75 грн.). Розкочується сир сулугуні тонким шаром, а в нього заправляють надугі (грузинський м'який сирок з рубаним тархуном) і подають у вигляді хінкалі. Виходить цікава сучасна сирна закуска.
Ще одне блюдо, яке ми безсумнівно рекомендуємо спробувати, це фірмовий бургер «Чічіко» з яловичиною або бараниною (145 грн.), де кожен інгредієнт традиційного бургера замінений на грузинський. Замість свинини - баранина, замість сиру чеддер - сулугуні, замість листа бостон - кінза і т.д. Дуже незвичайне блюдо, яке особливо оцінять любителі несподіваних смаків і поєднань. А ось ті, хто віддають перевагу традиційним смакам, однозначно оцінять тутешнє курча по-мегрельськи (188 грн). Досить гостра страва, яка запікається в хоспері і виходить м'якою і соковитою.
З рибних страв рекомендуємо звернути увагу на медальйони з судака, маринованим цукіні й пюре з пастернаку (165 грн.). Це справжній кулінарний шедевр, який просто не може залишити гурмана байдужим.
На відміну від традиційно грузинської кухні, меню ресторану «Чічіко» може похвалитися оригінальними і дуже смачними десертами. Особливо рекомендуємо самобутню Панакота з естрагоном і смородиновим кулі (88 грн.) та неймовірно красивий малиновий мус з ягідним кулі (88 грн.), а також італійське морозиво (40 грн.) та авторські сорбети (слива, м'ята-лимон) за 40 грн .
Напої та алкоголь
З напоїв в ресторані «Чічіко» представлені лимонади власного приготування, які буквально рятують стомленого влітку гурмана своєю свіжістю та прохолодою (55 грн), а також чаї, фреші, соки і т.і.
На особливу увагу заслуговує алкогольна карта ресторану. Тут до її створення підійшли дуже ретельно й серйозно. Вино і чача представлені відразу від трьох виробників, що представляють різні регіони країни - це дає можливість зрозуміти Грузію у всіх її відтінках і фарбах, а не тільки з одного боку як в більшості київських ресторанах.
Вина можна придбати як побутилочно, так і на розлив. Для того, щоб люди могли пробувати різні вина, кожен день насолоджуючись новими смаками та емоціями, цінова політика на алкоголь в ресторані «Чічіко» досить скромна - від 18 грн./келих. Якщо якогось із ваших улюблених вин немає в меню ресторану, приносите його з собою - в «Чічіко» пропонують послугу cork fee (вартість - 200 грн).
Must try:
- Чахохбілі з курчам за 120 грн.;
- Люля-кебаб з баранини за 95 грн.;
- Хачапурі «Чотири сиру» за 98 грн.;
- Смажені баклажани з цукіні і соусом мацоні за 85 грн.;
- Мацоні за 37 грн.;
- Горіхово-шоколадне праліне за 88 грн.
Адреса: Ярославів Вал 23А.
Час роботи: з 12:00 до 23:00.