Вельми розумний кіт з відомої розповіді стверджував, що бутерброд потрібно їсти маслом і ковбасою донизу – мовляв, так смачніше. Новий заклад Києва ButerbrodVstakane стверджує: бутерброд потрібно їсти без масла, без ковбаси і навіть без хліба. Більш того, їсти його потрібно в склянці. І пропонує нетривіальний і вельми свіжий погляд на вживання улюблених продуктів та страв.
Редакція RestOn не могла залишатися спокійною після такої сміливої пропозиції і поспішила на розвідку до бутербродів нового покоління. Що з цього вийшло і чому тепер ми навіть борщ радимо їсти з тієї самої склянки – далі в огляді.
Концепція
За останні кілька років мешканці та гості Києва звикли вирушати за гастро-новинками на фестивалі вуличної їжі. Адже тільки там в пошуках чогось незвичного можна було знайти сміливі поєднання, незвичні продукти і дивовижні концепти від стартапів в області ресторанної та навколоресторанної сфери.
Так, один з проектів запропонував своє бачення бутерброда для тих, хто цінує здоров'я і силу правильного харчування. Відкинувши звичну борошняну окантовку, залишили тільки найсмачніше і корисне і помістили в пластиковий стакан. Так ідеологи проекту – Світлана та Аліса – вийшли з «нано-бутербродами» на новий рівень, відкривши власний заклад з гідним вибором страв. Більше того, зуміли вивести культуру вживання «безм'ясного» меню в маси навіть запеклих м'ясоїдів.
Команда закладу, знаменита ще одним фуд-проектом - закладом Sumasbrod на Бессарабці - зуміє здивувати і вас. Причому давно відомою істиною, що найкраще найчастіше всього є найпростішим в своїй ідеї. А широке своєю смакотою меню, легкий і приємний дизайн, а також душевний підхід тільки підтвердять це.
До всього іншого, спробувати розумну їжу можна не тільки в закладі або на фестивалях. За бажанням вам можуть також організувати будь-яку, але при цьому смачну подія, енергійну каву-брейк, не нудний фуршет і навіть командний фуд-трен. У будь-якій точці міста і на будь-яку кількість гостей.
Локація
За смачною і здоровою їжею вирушайте в мекку новаторських закладів міста – на Воздвиженку. Там же, на вулиці Воздвиженській, 22 відкрився і ButerbrodVstakane.
Дістатися до нього простіше простого. Найближчі станції метро - Поштова площа і Контрактова площа. А до центру всього 10 хвилин їзди або 20 хвилин неспішним кроком через знаменитий Андріївський узвіз.
Інтер'єр
Кажуть, що в кращих закладах ніщо не повинно відволікати гостя від смачної їжі. І команда нового фуд-місця не обійшла стороною такий підхід до дизайну.
Приємний своєю тональністю лофт тут доповнений класичними елементами. Широту простору підкреслюють великі арочні вікна, а лаконічність – білі стільці і столи зі вставками зі світлого дерева. В інтер'єрі домінуючими кольорами стали білий, сірий і пастельно-зелений.
Відкрита кухня, відсутність зайвих деталей і навіть самої вивіски дозволяють почуватись як вдома або в колі кращих друзів. З останніми, до речі, є можливість смачно поїсти на літньому майданчику ButerbrodVstakane.
Меню
Незважаючи на назву, тут приємно здивує обширність меню, що включає борошняні вироби і небутербродні позиції. З першого вам запропонують піти з хумусом, овочами і зеленню. Усі піти з начинками – по 65 грн, а хумус – 45 грн. З усього іншого радимо спробувати салати, сендвічі, холодні і гарячі супи, а також різноманітні закуски, роли та raw-десерти. Наприклад, хіт сезону з покоління Суперфуд - Ukrainian RAW Borsch - овочевий смузі з оливковою олією, спеціями і збалансованим смаком.
Також варті уваги і інші знамениті позиції меню закладу – дабл-сендвіч з литовським заварним кремом, тофу, руколою, томатами і буряковим хумусом або салат Fitness з тим же буряковим хумусом, селерою, шпинатом, свіжим огірком і хрусткою гранолою.
Багатий вибір страв пропонує можливість скласти собі ситний сніданок, повноцінний обід, перекус і навіть вечер.. Чого вартий лише шрі-ланкійський обід - паровий рис басматті із сочевичним каррі, каррі з батату, кокосовим самболом і коржем. На додаток до страв є великий вибір напоїв у склянках – чаї, кава на безлактозному молоці, а також сангрія.
Меню закладу постійно оновлюється і вдосконалюється, пропонуючи більшість сезонних продуктів з мінімальною їх обробкою. Звичайно ж, все у склянці і за досить демократичними цінами.
Середній чек закладу – близько 150 грн.
Висновки:
Здорова їжа - це не тільки варене брокколі або морква. Здорова їжа – це в першу чергу смачна їжа. І якщо вам до душі така вранці, вдень і ввечері, наодинці або у колі друзів і обов'язково з приємним післясмаком – вирушайте в ButerbrodVstakane. Адже тут саме ті страви, які змусять посміхатися і чекати наступного бенкету.
І можливо подумати, що щастя саме тут. У healthy-склянці.
Адреса: вул. Воздвиженська, 22
Час роботи: пн-пт – з 9 до 21, сб-нд – з 10 до 22