Іноді душа просить свіжості і колориту Карпат, а в думках – ті самі страви і зілля з автентичної гуцульщини. У такі моменти для повного щастя не вистачає лише палаючого вогню і трохи істинно українського вміння відпочивати в приємній компанії. Немов би вгадавши вподобання, сім'я ресторанів Діми Борисова поповнилася новим місцем – рестораном Ватра. Редакція RestOn першою побувала в гостях у закладу і вже готова розповісти вам про нього докладніше.
Концепція
Ресторани Діми Борисова славляться ретельним підходом до концепції та індивідуальності закладів. Не оминуло дане традиційне правило і новий ресторан Ватра. Натхненний тим самим Твін Піксом, власник відтворив його карпатського близнюка зі своїми загадками, містикою і тим самим захоплюючим духом.
У закладі захоплює все, в чому може полягати задоволення гостя. Це і місце розташування, що дозволяє відпочити як всередині Ватри, так і в затишному сквері біля нього. І інтер'єр рук талановитої команди Bob Basset. І, звичайно ж, найпотужніша колаборація страв і напоїв коктейльної і традиційної карти.
Переосмислення традицій і знову проявлена любов до української культури – це саме про Ватру і її підхід до закладу і його відвідувачів.
Локація
Ватра закохує в себе вже з моменту пошуку її локації. Перебуваючи за адресою вул. Городецького, 4Б -–вона стане місцем улюбленого відпочинку як для жителя Києва, так і для гостя столиці. Через дорогу знаходиться кінотеатр Україна, а літнім майданчиком ресторану став відреставрований сквер навпроти – з фонтанами і особливою історією.
До самого центру міста і найближчого метро Хрещатик – всього кілька метрів.
Інтер'єр
Ресторан Ватра – це не тільки історія і любов до своєї країни, але ще й деталі та безліч особливої нашої душевної культури. Використовуваний в інтер'єрі так званий техноромантизм дозволяє набувати закладу одночасної загадковості і затишності. Будьте готові, що на вході вас зустріне маленька людина і люб'язно запопонує знайомство з рестораном перш, ніж ви спробуєте кращі з його страв.
А знайомитися дійсно є з чим. Заклад розділений на 2 зали – основну з великими панорамними вікнами і камерну на 10-12 осіб. М'яке розсіяне світло і фактурні елементи приємно доповнюють чорні і бежеві кольори стейк-хаусу. В предметах меблів та бару використано приємне на дотик і колір дерево. Всюди маски та інші деталі ресторану з металу і шкіри. Фішкою закладу є червона кімната - спеціально облаштована сцена для виступу музикантів і звичайно ж палаюча «ватра» посеред ресторану – традиційне вогнище, що має особливу назву на Закарпатті.
Інтересу не тільки до інтер'єру, але і до меню ресторану додає зона алкоголю на вході з позиціями українських вин і винних колекцій Старого і Нового Світу. А доповнюють її камери для сухого визрівання м'яса, розташовані в тій же залі.
До закладу примикає літній дворик з фонтанами і закритою від сторонніх очей затишністю. А особливий розмах ресторану дозволить йому з легкістю прийняти в гості до 400 осіб.
Меню
Говорячи про заклад може здатися, що виник він в першу чергу з великої любові до м'яса. І це абсолютна правда. Сучасні американо-мексиканські техніки обробки продукту як, наприклад, хоспер на вугіллі або потужна коптильня, дозволяють спробувати гостю страви різних способів приготування і в принципі йти в ресторан в першу чергу за м'ясом. Варене, тушковане, копчене, в'ялене і смажене - воно закохає і наситить, як ніщо інше. Звичайно ж не оминули увагою тут і стейки, як класичні, так і альтернативні - є рібай, Т-боун, стейк з діафрагми, а також фірмовий стейк «Ватра» у вигляді тартара з філе і безпосередньо величезного стейка на кістці.
Особливо радимо почати дегустацію з кращих на думку редакції RestOn м'ясних страв – копченої качиної грудки з гострим яблучним конфітюром (199 грн) або смаженого яловичого язика в гострій яблучній глазурі з фундуком (299 грн). Крім вищевказаних позицій, в меню варто приділити увагу і блоку м'ясних спеціалітетів власного виробництва з різних ковбас. Наприклад, смаженій закарпатській пікниці (199 грн) або «пальцепханій» ковбасі зі свинини (99 грн).
Всі продукти тільки перевірених і апріорі кращих українських фермерів і постачальників дозволяють закладу пишатися не тільки м'ясним напрямом. В меню також великий вибір сирів, вибрати які вам допоможе фромаж’є, різноманітні салати, закуски, паштети, супи і десерти.
У фаворитах з випробуваних нами основних страв – салат з копченим сомом, овочами і витриманим закарпатським сиром «Цуркан» (99 грн), рибна юшка з пстругу і гострого саламурі (99 грн) і голяшка мангалиці з овочами, шпинатом і вурдою (199 грн).
До алкогольному ряду тут застосована сучасна київська міксологія і унікальна колекція токайських вин, а коктейльну карту розробляли Артем Лебєдєв, шеф-бармен Сім'ї ресторанів Діми Борисова і Алекс Кратена – один з кращих міксологів світу.
Must try:
Канапка зі смаженими баранячими нирками – 99 грн
Буррата з кульбабою – 149 грн
Тушкований вугор з Шацьких озер, з горіхами і добронською паприкою – 199 грн
Вареники з бичачими хвостами – 90 грн
Спина бика – 499 грн
Висновки:
Ресторан Ватра - це заклад для компаній будь-якого формату, що цінують зрозумілу смачну їжу, професійний підхід і розслаблюючу атмосферу під звуки блюзу і джазу. Заклад поки працює в тестовому форматі, підбираючи страви під смак гостей, але вже зараз тут варто спробувати все. І не один раз.
Адже «все буде м'ясо і задоволення, задоволення і м'ясо» - це саме про ресторан Ватра. А в чому виразиться ваше пристрасть серед розмаїття позицій меню – вирішувати вам. Попереджаємо відразу, що вибір буде нелегким.
Смачного!
Адреса: вул. Городецького, 4Б