У наш час легке і хмільне місце – це не просто бар для посидіти ввечері за келихом пива, а ціла культурна традиція вживання пінного напою. Крафтові позиції, лаконічний і стриманий дизайн, а також в тон йому атмосфера і відтіняючі страви – саме те, що потрібно цінителеві експериментальних сортів пива і пивних напоїв.
Якщо ви, як і редакція RestOт, не в силах стриматися від спокуси, вирушайте в новий заклад Varvar Bar. Детальніше про нього – далі в нашому огляді.
Концепція
Varvar Bar – нове дітище пивоварні Varvar Brewery, знаменитої ще одним фірмовим баром – Лісопилкою на лівому березі Києва. Сумніватися в якості і позиційності місця годі й говорити, навіть не дивлячись на поки ще тестовий режим закладу, адже це – довгоочікуваний проект Василя Мікуліна, засновника Юзівської пивоварні в Донецьку і власника торгової марки Varvar, що виробляє крафтове пиво.
Як зауважує команда закладу, Varvar Bar – це пекуча суміш ексклюзивних сортів пива, трембуючих душу шейків і доповнюючих їх позицій елю. А ще чудова можливість зібратися з друзями, подивитися футбол або стати прихильником особливого підходу до вживання хмелю. Як то кажуть, все краще для відданих фанатів. Адже тепер бронювати столик заради того самого напою можливо не тільки на лівому, але і на правому березі столиці.
Локація
Varvar Bar з середини травня радо вітає гостей в самому центрі міста – на вул. Саксаганського, 108/18. Від центру сюди – 5 хвилин їзди або 15 хвилин пішим кроком. А найближче метро – Палац Спорту, Олімпійська та Вокзальна.
Інтер'єр
Сам заклад хоч і невеликий, але при цьому досить місткий, світлий і просторий. Приємні бежеві кольори і дерев'яна фурнітура створюють особливий антураж, що як ніщо інше підходить до концепції бару.
Дизайнерський лофт тут обіграний цікавими деталями – наприклад стільниці та лавки зроблені з дерева, посеред закладу м'які шкіряні крісла, на стелях в тон меблів світлова фурнітура, а по периметру закладу – відтіняючі концепцію бару алкогольні деталі і витіюваті візерунки. Цікаво обіграна і барна стійка, що дозволяє не тільки відчути дух напоїв, а й простежити за моментом їх приготування або подачі – особливою майстерністю барменів пивного місця.
У самому барі легко помістяться 50-70 гостей, але при цьому вже зараз радять бронювати столик – через велику кількість бажаючих стати частиною вечора в Varvar Bar.
Меню
Головна гордість закладу - звичайно ж, 12 сортів фірмового пива Varvar, звареного з американського хмелю, німецького солоду і бельгійських дріжджів – світле, темне пиво, пивні шийки або ель. Зараз лінійка бару представлена 14 сортами «хмільного щастя» - це American Wheat, APA Amirallo, APA Simcoe, Artisan Pilsner, Beermaster Brew, Blanche De Blanche, Chocolate Porter, Dry Stout, Equinox DIPA, Golden Ale, Hoppy Lager, Ipa nema, Milk Stout, Sour face. Є можливість замовити як побокально, так і в пляшці. Ціни варіюються від 35 до 47 грн. Крім них, також присутній міцний алкоголь, широка лінійка віскі і безалкогольні напої.
Під стать напоям і саме меню – велике і дуже вражаюче нетиповим для бару наповненням. Тут є як ситні, так і легкі закуски, основні страви, салати, супи і навіть десерти до пива, які заслуговують особливої уваги.
Наприклад, почати знайомство з меню радимо теріном зі свинячої голови з житніми грінками (85 грн) або гречаними млиннцями з тартаром з маринованої скумбрії і копченою сметаною (75 грн). А до них - салати. Чого тільки вартує салат з копченою фореллю, редискою, печерицями, сумішшю салатного листя і лимонними чіпсами (95 грн) або той же салат з в'яленою індичкою, савойською капустою, чорносливом, редискою і йогуртово-м'ятною заправкою (95 грн). Однозначно хочеться відзначити, що такі незвичайні і приємно запам'ятовувані смакові відчуття, як від страв Varvar Bar – змусять вас повернуться сюди знову якщо не за пивом, то за закускою точно.
Окремої уваги заслуговують і основні страви - наприклад, сом в горіховій скоринці з печеною картоплею, в'яленими томатами черрі і синьою цибулею (185 грн) або томлена в пиві теляча щока з гострими родзинками і коренеплідним пюре. Задоволення для гедоністів.
А на десерт не забудьте замовити фірмовий і особливий брауні з морозивом і на основі пива (85 грн). До улюбленого напою - саме те.
Must try
- Коренеплідне асорті з хумусом і грибами – 85 грн
- Томлена козяча нога з конфітюром з синьої капусти і гострими родзинками – 190 грн
- Жовтоперий тунець на пюре з цвітної капусти - 265 грн
- Салат з яловичим хвостом, маринованим буряком, козячим сиром і карамелізованими горіхами – 115 грн
- Мітболи з грибною поливою – 125 грн
Varvar Bar – місце для цінителів розміреного відпочинку і крафтового пива. Авторського продуманого меню і такого ж підходу до гостя. Словом, для тих, хто знає, що таке справжнє задоволення і справжній дух пива. Спробуйте! І занесіть в власну скарбничку якісних місць ще один заклад – Varvar Bar.
Адреса: вул. Саксаганського, 108/18
Час роботи: нд-чт 12:00 – 24:00, пт-сб 12:00 – 2:00