Чорний кунжут, хліб, бекон, вино, горгонзола, дор блю, ром, лаванда, Орео... Це не просто перелік продуктів, це все смаки морозива! Напередодні найбільш жаркої пори року редакція RestOn розповідає, де в Києві знайти найсмачніше і оригінальне морозиво!
Файні Льоди: морозиво з копченим лососем, томати з базиліком та креветки з філадельфією
Файні Льоди – це майстерня натурального, неординарного та до мурашок смачного морозива.
В асортименті майстерні понад 120 різноманітних смаків! Від традиційного італійського джелато до освіжаючих сорбетів - лимон/м’ята, лайм/авокадо, манго/маракуйя, апельсин/грейпфрут. Є також смаки для людей, які не вживають цукру – манго, лісова ягода, диня без цукру.
А ще неймовірно оригінальні сирні смаки такі як дорблю зі смородиною чи груша з горгонзолою. Крім того, Файні Льоди попереджають: не втратьте голову від алкогольних поєднань! Просекко з полуницею, ваніль з бурбоном та віскі з карамелькою й шоколадом дітворі не дістанеться, але батьки смакуватимуть з особливим задоволенням.
Для справжніх гурманів – неймовірна гастролінійка морозива. Можна розпочати свій кулінарний експеримент із класики – томати з базиліком. Продовжити дегустацію креветками з філадельфією, а закінчити смаком копченого лосося чи тунця з каперсами та анчоусами.
А якщо закортіло ще чогось незвичного, то Файні Льоди мають морозиво з борщем! Яскравий колір свіжого українського бурячка, а смак української національної страви. Надзвичайні гастрономічні відчуття та вибухи для смакових рецепторів гарантовані!
Де шукати: ВДНГ, ТЦ Lavina Mall, River Mall, Retroville, Проспект, а в теплу пору року ще й на вуличних вітринах в різних куточках міста.
Gelarty: авторське солодове морозиво з кріспами з бекону і морозиво з чорного хліба
Gelarty — це студія морозива, де, насправді, незвичайне все. Ви не повірите, але з морозивом тут роблять суші, роли, бургери, паштети і навіть піцу! У приготуванні використовують тільки натуральні інгредієнти, а заморожують рідким азотом прямо на очах у гостей.
Пропозиція місяця — морозиво з чорного хліба, яким шеф студії дивував італійців — організаторів Чемпіонату світу з авторського морозиву, а також солодове морозиво з кріспі з бекону. Хрусткі шматочки добре прожареного бекону відмінно відтіняють солодкувато-терпкий смак солодового морозива!
У Gelarty можна спробувати і інше оригінальне морозиво. Наприклад, чорне з чорним кунжутом і чорнилом каракатиці, а також два види історичного морозива (приготованого по історичним рецептами). Перше — ванільне за рецептом 1649 року Жерара Тірсена (шеф-кухар французького королівського двору, який вперше розсекретив рецепт морозива для звичайних людей), а друге — крем-брюле за рецептом 1691 року Франсуа Мессьяло (шеф-кухар герцога Орлеанського).
Також радимо спробувати алкогольне морозиво (звичайно, якщо вам виповнилося 18), айс-смузі (перетерті фрукти і ягоди без молока і навіть без води) і бургер з яловичої котлетою і морозивом з гірчиці з медом з гастрономічної лінійки.
Де шукати: вул. Берковецька, 6Д (ТРЦ Lavina) або замовити доставку на дом лінійки Take Away за телефоном: 063 700 06 07
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): ресторан і студія морозива Gelarty
Bo.Pastry: морозиво з солоною карамеллю і мадагаскарською ваніллю
Bo.Pastry — знаменита кондитерська Ектора Хіменес-Браво на Хрещатику. Морозиво тут, як втім і все інше, готують виключно з натуральних інгредієнтів. В асортименті: солона карамель, фісташка, шоколад, мадагаскарська ваніль і чорниця. Кульки холодних ласощів вам покладуть в хрусткий вафельний стаканчик власного виробництва, так що його зручно буде їсти на ходу. Майте на увазі, якщо вирішите прогулятися по центру міста!
Де шукати: вул. Хрещатик, 19А
«Умка»: морозиво з горгонзолою, з ромом і родзинками і винний сорбет
Минулого літа «Умка» вже ламав наші уявлення про те, з чого можна зробити морозиво. Горгонзола, вино, огірок... В асортименті є як більш звичні смаки як шоколад, ваніль і солона карамель, так і морозиво з лісовим або волоським горіхом, з ромом і родзинками, страчателлою. З сорбетів — маракуйя, полуниця, ківі, лісові ягоди. Є також веганське морозиво на основі соєвого молока.
Роблять морозиво на невеликому виробництві за домашніми рецептами і тільки з натуральних інгредієнтів.
Де шукати: вул. Костьольна, 6. Також морозиво «Умка» можна купити в магазині «Всі.Свої» на Хрещатику, кав'ярні «Чашка» на Бессарабці і на більшості міських фестивалів
Mr. Pops: полуниця з вершками, груша з дор блю і ваніль з брауні
Mr. Pops — натуральне морозиво ручної роботи в форматі popsicle — тверде і на паличці. У Латинській Америці цей формат означає фактично фруктовий лід, у нас же хлопці трохи змінили концепцію і міксують абсолютно неймовірні смаки як то каркаде, ананас з чилі і груша з дор блю.
В асортименті є як більш звичні смаки (полуниця і вершки, малина, ескімо, солона карамель), так і незвичайні (індійський манго, маракуйя, лаванда, іриска, ванільне морозиво зі шматочками брауні).
Де шукати: в Києві морозиво Mr. Pops можна знайти більш ніж в 30 точках. Серед них: «Мясторія» в ЦУМі, шоу-рум Oh My Look, ательє Kachorovska, кав'ярні Come & Stay, Coffee in Action і Blur, кондитерська Picnic, кавовий будинок London, KO & KO bar і т.д. Повний перелік шукайте на сторінці бренду в Facebook.
Milk Bar: "три молока"
Іноді нам здається, що простіше дістати зірку з неба, ніж знайти вільний столик в Milk Bar. Спеціально для таких випадків у закладі працює віконце видачі, де можна взяти десерт з собою.
Морозиво тут готують самі, без барвників і підсилювачів смаку. В асортименті є як звичні смаки як то ваніль або шоколад, так і незвичайні як то лаванда, "три молока", апельсиновий чізкейк, печиво Орео або манго-лассі. Також є кілька видів веганських сорбетів.
Якогось з видів морозива може не бути в наявності, зате все завжди свіжоприготоване.
Де шукати: вул. Шота Руставелі, 16
Смачного вам морозива і побільше тіні цього літа!