В італійців є поняття dolce far niente – солодке неробство. Саме цю розслаблену атмосферу так вдало відтворили у прекрасному італійському ресторані "Al Faro", і посилили її традиційними (та шалено смачними на виході) рецептами. Київ завжди потребує таких місць – де можна не квапитися, де радісно шлунку, та приємно душі. "Al Faro", тобто, "у маяка", став вогником у пітьмі метушливих столичних буднів, і RestOn із задоволенням зазирнув на цей вогник за післясмаком істинної dolce vita.
Концепція
"Al Faro" майстерно поєднує в собі вишукані та прості страви, атмосферу нечепурної розкоші та дорогий, але зрозумілий смак. Ресторан схожий на типового італійця: вдягнений з-під голочки, зачіска трохи розпатлана, черевички лакові, блискучі, голос з легкою хрипотою – сама чарівність та харизма. Команда "Al Faro" стверджує, що все тут зроблено та приготовлено з любов’ю – і вкладене у справу почуття відчувається буквально на язику. За цим непередаваним присмаком затишку і доброзичливості й треба сюди приходити. І за чудовою їжею, звичайно!
Інтер’єр
Внутрішній зал ресторану стилізовано під справжній маяк – тільки обжитий, та обставлений зі смаком та любов’ю. Центр інтер’єрної композиції складають гвинтові сходи, обвиті живими ліанами. Рослини займають в "Al Faro" весь простір, створюючи дуже незвичне відчуття: сидиш, начебто, у приміщенні, але здається, що на природі. Зал оформлено у світло-сірих та бежевих тонах, та декоровано класичними люстрами й "домашніми" гардинами у квітах. Завершує картину кам’яна підлога у чорно-білу шашечку та приємне природне освітлення.
До речі, з приходом тепла "Al Faro" відкривають літню терасу.
obzor_al_faro_03_2019_new_1
Меню
У першу чергу треба відмітити, що в "Al Faro" мешкає справжня дров’яна піч: з її гарячих обіймів на світ з’являється найсмачніша та найніжніша піца – і навіть корінний римлянин не зміг би знайти відмінності між нею, та своєю рідною, римською піцою. Обрати з меню лише одну – справа дуже важка, одразу хочеться замовити дві. Бо якщо замовити тільки піцу з креветками та шпинатом, у той самий час почне сумувати інша – з лісовими грибами та апулійськими* сирами.
Не дивлячись на свій культурний спадок, піца тут – не єдиний привід для хвастощів. Меню рясніє щирими італійськими позиціями: паста, різото, карпачо, брускети, фокача – цілий словник, який і можна, і потрібно пробувати без зупинки… І не забути, при цьому, про десерт: пана-кота та канолі – наче прямий квиток до спекотної Сицилії.
Найголовнішою гордістю закладу є винна карта. Ну який італієць без любові до напою богів? Кожна пляшка тут має свою історію, дізнатися яку можна від професійного сомельє. Особливий інтерес викликають унікальні вінтажні вина, придбані на європейських аукціонах і дбайливо доставлені у лоно надійного "маяка". Деякі з цих лотів дуже рідкісні і коштовні: врожаї 2001-2010 років дозрівали вже тут, в Україні, на полицях "Al Faro", та не зустрічаються більш ніде в країні. Примітна також колекція Pinot – більш ніж 27 найменувань молодих та витриманих вин, після бокалу яких, вам захочеться назавжди переїхати до Італії, або до "Al Faro". Винну карту ресторану відмічено престижною серед енологів та винолюбів нагородою - Wine Spectator.
*Апулія – регіон на півдні Італії, що виглядає на мапах як каблук від італійського "черевика".
Спеціальні пропозиції
Від кожної пори року в "Al Faro" беруть найсмачніше та найапетитніше. Наприклад, восени спеціальне меню віддається трюфелю, а наприкінці зими – ідеальним артишокам. Додайте до особливого інгредієнта правильне вино – і можете бути впевнені, що вам вдалося спробувати пору року на смак. До кожного сезону у "Al Faro" розробляють спеціальне меню, у якому головний інгредієнт грає усіма відтінками смаків.
Ресторан радує і щоденними пропозиціями. З 12:00 до 16:00 в "Al Faro" діють бізнес-ланчі, що складаються з 2 страв, чіабати та лимонаду. Вартість бізнес-ланчу - 145 гривень. До нього можна замовити келих домашнього вина- всього за 55 гривень.
Приємний сюрприз очікує на гостей "Al Faro" щочетверга: устриці по 35 грн за штуку.
Must try:
- Піца з горзонзолою та грушою – 235 грн;
- Телячі щічки, томлені в червоному вині з трюфельною полентою – 249 грн;
- Різото з білими грибами – 189 грн;
- Канолі сет – три хрусткі трубочки з ванільним та шоколадним кремом – 135 грн;
- Пана-кота Лемонграс під соусом з маракуї – 115 грн;
- М’ятно-лавандовий чай, подається з лавандовим варенням – 100 грн за 700 мл;
- Ексклюзивне вінтажне вино Brunello di Montalcino Casanova di Neri 2007 – 480 грн за 150 мл.
Де: вул. Велика Васильківська, 49а
Коли: з 11:00 до 23:00