11 липня все світ стане смачніше, добріше і солодше, а люди — усміхненіше і щасливіше. А все чому? Та тому що Всесвітній день шоколаду!
Ми зібрали для вас незвичайні шоколадні десерти, які можна знайти в ресторанах Києва. Скажіть сьогодні рішуче «ні» дієтам і дозвольте собі шоколадну слабкість в одній з рекомендованих нами локацій!
Орео-кейк без цукру
Ще більше шоколаду, ще корисніше і смачніше — саме за таким принципом створили супершоколадний десерт Орео-кейк (70 грн/1 шматочок або 560 грн/торт), який можна спробувати в Candy bar B12. Шоколадний бісквіт з смачним заварним кремом, арахісовою пастою, вершками і Орео, покритий глазур'ю і карамелізованим попкорном — ідеальний приклад того, що шоколаду багато не буває.
Особливість десерту в тому, що він абсолютно не містить цукру і створений з рослинних продуктів. Таким чином, він корисний, смачний і не зашкодить вашим здоров'ю й фігурі.
Де спробувати: Candy bar B12, вул. Межигірська, 24
Коли: з 12:00 до 22:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фітнес-десерти в ресторанах Києва - шорт-лист для тих, хто худне смачно
Піца з шоколадом і ожиною
Хто не любить піцу? Піцу люблять всі! А якщо вона ще й з шоколадом, то взагалі автоматично стає ТОП-стравою в меню будь-якого ресторану. Пропонуємо вам спробувати в міру солодку піцу з шоколадом і ожиною (123 грн) в Pizza-bar на Бессарабці.
Оригінальне шоколадно-ожиновоме поєднання, легкість крем-сиру, приємна солодкість згущеного молока і соковитість ананаса, які входять до складу цієї страви, роблять її смак досконалим!
Де спробувати: Pizza-bar на Бессарабці, вул. Басейна, 1/2
Коли: c 09:00 до 23:00
Морозиво Bourbon з чорним шоколадом і в'яленою журавлиною
Звикли вважати морозиво солодкими ласощами для дітей? Забудьте про це — в студії авторського морозива Gelarty до цієї холодної смакоти підійшли «по-дорослому».
Bourbon з чорним шоколадом і в'яленою журавлиною (120 грн) — це прекрасний приклад того, як можна гармонійно і смачно поєднувати гарячий алкоголь, холодне морозиво і приємну кислинку журавлини. Унікальна страва, де кожен компонент — це окрема лінія, яка розкриває «гастрономічний сюжет» авторського морозива, яке, без сумніву, варто спробувати кожному гурману цього літа!
Де спробувати: студія авторського морозива Gelarty, вул. Берковецька, 6Д
Коли: з 10:00 до 23:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмова з експертом: Массімо Джеларті про сучасне морозиво і секрети його приготування
Кейк "Шість шоколадів"
Шоколад — це пристрасть, задоволення і свято, тому його багато ніколи не буває. Саме так подумали творці кейку "Шість шоколадів" (79 грн) і придумали унікальний десерт з моносортового колумбійського шоколаду, який можна спробувати в ресторані RONIN.
Унікальні ласощі з відтінком оригінальної перуанської кухні, десерт, в якому шоколадно абсолютно все. Смачно і викликає захоплення навіть у тих, хто не є фанатом солодкого.
Де спробувати: RONIN, вул. Зоологічна, 10
Коли: c 11:00 до 23:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 100 гривень: що можна спробувати в ресторанах Діми Борисова
Шоколадний шедевр з чилі і сіллю Мальдон
Назва цієї страви говорить сама за себе — не варто очікувати від неї тривіальності, буденності і смаків, які характерні для класичних шоколадних десертів. Поєднання солодкого, гострого і солоного створює відчуття справжнього гастрономічного вибуху і змушує задуматися про природу десертів в цілому і зокрема шоколадного шедевру з чилі і сіллю Мальдон (229 грн), який подають в ресторані Mr. ZUMA.
Ми не можемо назвати цю унікальну страву десертом, так як його смак далеко виходить за межі цього позначення. А ось порекомендувати його вам і сказати, де можна спробувати — завжди будь ласка!
Де спробувати: Mr. ZUMA, площа Спортивна, 1А
Коли: з 12:00 до 24:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 небанальних страв з шоколадом в ресторанах Києва