Новий огляд редакції RestOn присвячений всім тим, хто годинами вивчає меню ресторанів Києва і не може визначитися з вибором. М'ясо, птиця, риба, десерти, коктейлі — очі розбігаються від обсягів смакоти, адже хочеться все і відразу. Впізнаєте себе? Тоді наш шорт-лист моноформатних закладів столиці — це те, що вам потрібно. Забудьте про проблеми вибору і просто насолоджуйтеся смаком страв в правильних місцях!
"Юnість"
Креветочна "Юnість" — це історія про молодість, смак і морський настрій. Дуже неординарна локація в центрі Києва, яка підходить всім, хто молодий серцем і душею.
Зістарені стіни, холодильник в стилі ретро, відреставровані меблі, легендарний телевізор «Юність»... Інтер'єр закладу, немов машина часу, повертає гостей в кінець 90-х-початок 2000-х. А ось кухня — сучасна і своєрідна, з елементами ізраїльської, марокканської і азіатської традицій. Головна гордість закладу — це, звичайно ж, креветки. Сюди їх привозять з усього світу і додають практично в усі позиції меню.
Must try:
- Хумус з креветками за 100 грн
- Салат з креветками, руколою з песто і журавлиною за 142 грн
- Spring roll з креветками і овочами за 92 грн
Де: вул. Михайлівська, 24A
Коли: з 10:00 до 23:00
Читайте також: Нове місце (Київ): креветочна Юnість — оригінальний формат на Майдані
Chicken Kiev
Моноформатная локація ресторатора Діми Борисова, створена з любов'ю до Києва, його нелегкої історії і краси. Абсолютно дивовижний інтер'єр в дусі гламурних 70-х з акцентами у вигляді вітражів і панно змушує загубитися в часі. І згадати про нього тільки тоді, коли величезний золотистий півень прокукурікає чергову годину.
Інтер'єр - ретро, а ось кухня - сучасна. Курка - головний інгредієнт, який входить до складу кожної позиції меню. Для її приготування використовують різноманітні технології (від копчення до гриля), що дозволяє використовувати продукт повністю.
Must try:
- Шніцель з маринованої курячої грудки з салатом зі свіжих овочів за 137 грн 67 коп
- Торт з курячої печінки з морквяної глазур'ю за 98 грн 82 коп
- Копчена куряча ніжка з яблучним чатні і міксом салатів за 148 грн 21 коп
Де: вул. Хрещатик, 15/4
Коли: з 08:00 до 23:45
Читайте також: Гастро check-in: Chicken Kyiv - новий ресторан Діми Борисова в центрі Києва
Non Branded Café
Заклад на Оболоні, який пропонує гостям friendly-формат, авторські вафлі зі всілякими начинками, смачну каву, чай і лимонад. Ресторан невеликий, оформлений в стилі лофт. Цегляна кладка, метал, натуральне дерево, затишні світлі столики, плющ, що в'ється по стінах, — все виглядає досить просто і лаконічно, але дуже затишно.
У меню представлений широкий асортимент бельгійських вафель з солоними і солодкими наповнювачами. Розмір порції, а також велика кількість начинки приємно радують — вафлі дуже ситні і повністю замінюють повноцінний обід.
Must try:
- Вафля з макреллю, хумусом і соусом унагі за 97 грн
- Вафля з морозивом і грушею, припущена в глінтвейні за 94 грн
- Вафля з телятиною, запеченим яблуком і цибулевим джемом за 103 грн
Де: вул. Маршала Тимошенко, 29
Коли: з 10:00 до 22:00
Читайте також: Non Branded Café: бельгійські вафлі на Оболоні
"Білий налив"
Знайти сидерію Діми Борисова дуже просто — досить слідувати за найдовшою чергою. Вона — головний показник того, що ви прийшли за адресою. Але не бійтеся ставати в її стрункі ряди, так як рухається черга дуже швидко — замовлення гостям видаються протягом 2-3 хвилин.
Місце стильне, але при цьому оформлено досить просто і зі смаком. Темні бочки надають сидерії особливу чарівність і заодно натякають на те, як і що тут роблять з головним інгредієнтом — яблуками. Тут їх використовують для приготування їжі (пироги) і напоїв (сидр, наливки і т.д.). А щоб скуштувати «молодильні яблука» зміг кожен охочий, на всі позиції меню діє єдина ціна — 29 грн.
Must try:
- Класичний хот-дог за 29 грн
- Пиріг з куркою/яблуками за 29 грн
- Яблучна наливка за 29 грн
Де: вул. Хрещатик, 23А
Коли: з 10:00 до 23:00
Читайте також: Нове місце: моноформат «Білий налив» на Хрещатику
Hum:Hum
Перша в Україні хумусна, яка працює в форматі фастфуда. Головна особливість цього місця — прості і зрозумілі закуски, які тут завжди свіжі, смачні і продаються за доступними цінами.
Інтер'єр простий і лаконічний. Велика кількість світлих відтінків, рожеві акценти, жива зелень і великі вікна роблять ресторан місцем, яке завжди наповнене світлом, якоїсь внутрішньої теплотою і буквально дихає здоров'ям і гармонією.
Власники Hum:Hum є прихильниками здорового харчування, тому всі позиції меню не тільки збалансовані за смаком, але також корисні для здоров'я. Основний акцент зроблений, звичайно ж, на хумус. Тут він представлений в шести варіантах, але обов'язково будуть з'являтися нові смаки і додатки.
Must try:
- Класичний хумус за 78 грн
- Боул з кіноа і козячим сиром за 87 грн
- Піта "Італія" за 82 грн
Де: вул. Межигірська, 13/34
Коли: з 09:00 до 23:00
Читайте також: Нове місце (Київ): хумус-бар Hum:Hum
The Drinkery
Моноформатний заклад, який увібрав все краще зі світу барної культури Чехії і Польщі. Тут немає офіціантів, а гостей обслуговують виключно на барі. Моноформатність The Drinkery полягає в його ціновій політиці. Всі алкогольні і безалкогольні напої тут пропонують за ціною 30 грн, а їжу — за 50 грн.
Інтер'єр лаконічний і простий, оформлений переважно в бежевих тонах. Мінімум деталей і максимум простору. Сюди хочеться забігти після робочого дня, сховатися від метушні в обідній час або ж вранці налаштуватися на новий день. Меню скромне (займає всього одну сторінку), але цікаве. Зокрема гостям пропонують випити пива, сидру або вина, скуштувати національні польські страви та ще купу всього у фритюрі.
Must try:
- Курячі крильця за 50 грн
- Оселедець з цибулею за 50 грн
- Польський журек за 50 грн
Де: вул. Софіївська, 6
Коли: з 12:00 до 23:00
Читайте також: Нове місце (Київ): моноконцептуальний бар The Drinkery
Caliber 10
Оригінальний стріт-фуд заклад, який пропонує по-новому поглянути на всіма улюблену і добре знайому картоплю. Неймовірно, як розкривається її смак за умови правильного приготування і оригінального соусу.
Звичайно ж, це історія не про звичайну картоплю, яку ми смажимо, варимо і запікаємо в духовці, а про спеціальний сорт, який вирощують на території України. Нарізають овоч особливим чином (візуально нагадує картоплю-фрі), а потім шматочки обсмажують на високоякісному маслі. Результат — хрусткий і дуже смачний продукт з оригінальним соусом, який можна взяти на виніс.
Must try:
- Смажена картопля за 27 грн/32 грн/42 грн (в залежності від об'єму порції)
- Соус "Самурай" за 8 грн (всі соуси в одну ціну)
- Хот-дог (Seoul, Chicago, Munich, Oxford) за 50 грн
Де: вул. Вадима Гетьмана, 2
Коли: з 09:00 до 21:00