Коли назва ресторану перекладається як "чорний ринок" - це викликає побоювання, погодьтеся. Тільки ось Black Market Restaurant - історія не про нелегальний бізнес, контрабанду і гангстерів, а про ексклюзивний продукт. В такому випадку, місце виправдає свою назву, чому саме - розповість RestOn.
Схоже, власники закладу вирішили слідувати концепції закладу до кінця: ресторан максимально близький до теми ринкових відносин, тільки абсолютно легальних, - він розмістився в БЦ "Парус" на вулиці Мечникова.
Про труднощі парковки в центрі нагадувати не будемо, напевно ви самі навчені гірким досвідом. В даному випадку ситуація полегшується наявністю паркінгу власне у "Паруса".
Від "чорного ринку" в Black Market залишився тільки дух Нью-Йорка 50-х, більше ніяких негативних конотацій він не несе. Архітектори були стримані в кольорах, текстурі й загальному оформленні - сірий, чорний, цегла, шкіра, чорно-білі фото на стінах.
У Black Market Restaurant 2 зали й невеликий зал "Кабінет". Найбільшої уваги заслуговує зал "Оранжерея" - він дійсно потопає в зелені і яскравому денному світлі, який ллється з вікон. Ідеальне місце, щоб насолодитися сніданком або обідом.
Другий зал - "Вітальня" - вже своєю назвою говорить сам за себе - є в ньому якась камерність. Чоловіки повинні оцінити цю рису - зал підійде для неформальних ділових, а також дружніх зустрічей в чоловічій компанії.
А ось в "Кабінеті" зручно проводити зустрічі більш "закритого" порядку, в тому числі святкування, якщо ви хочете провести їх виключно у вузькому колі рідних і близьких.
За кухню відповідає Віктор Тимчишин, і він видає справжній ексклюзив, який можна знайти тільки тут, в Black Market. Кухня не просто авторська, вона інтелектуальна. Віктор грає з різними технологіями, подачами, але є риси, які проглядаються у всіх стравах, - по-перше, використання локальних продуктів і варіації на тему високої української кухні, по-друге, яскраві кольори - помаранчевий, червоний, зелений, фіолетовий.
Відносно варіацій на українську тему, шукайте в меню морквяні вареники з фіолетовою картоплею (картопля французька, але правда фіолетова) і смирчками, кропив'яні тальоліні з вишеньками, телятина, запечена при низькій температурі зі смирчками, яка подається з пшеничною кашею.
Про яскраві кольори ви в принципі теж вже все зрозуміли, внесемо більше фарб - уявіть собі тартар з гуакамоле, "плаваючий" в гаспачо або бульйон з локшиною зі шпинату.
Як показали наші дослідження, великою популярністю користуються легкий салат із креветками, гребінцями, восьминогом, з листям салату і чорної киноа, а також качина ніжка конфі з карамельними яблуками і ожиново-журавлинним соусом і стейк з телячої вирізки з копченою грушею і спонжем із цибулі.
Не менш барвисто виглядає десертне меню. Літо - сезон морозива, тому почнемо з нього: 5 смаків (манго-лемонграсс/малина/полуниця/мохіто/лимон) і дивовижна подача - в чорному вафельному ріжку і з зацукрованої м'ятою.
Справжнім хітом в ресторані став торт Захер - з манговим кремом і пюре з яблук із перцем.
Сомельє Юля розробила винну карту мрії будь-якого користувача, особливо не особливо досвідченого: вина розділені не по країнам або рокам, а за характеристиками - прості або складні по своїй композиції, м'які або більш важкі.
За таким же принципом побудована й барна карта - міцні, солодкі і Сауер, фіз і шприц, і коктейлі, придумані спеціально для ранку. Традиційно є в меню класика, є твісти, а є спешлті самого Black Market-а.
Салат з креветками, авокадо, томатами й базиліковим соусом - 248 грн.
Морквяні вареники з фіолетовою картоплею і смирчками - 115 грн.
Філе палтуса гриль із кримським диким рисом - 332 грн.
Томлена теляча щока з пюре з селери й чорної киноа - 156 грн.
Шоколадний торт Захер із манговим кремом - 125 грн.
Десерт Павлова з манго й ягідним соусом - 184 грн.
Black Market Restaurant - це ще й заклад у форматі pre-party, тому по середах і четвергах тут грає джаз, а в п'ятницю і на вихідних грає діджей і співають вокалістки.
До речі, в закладі діє спеціальна пропозиція: 200 грн із людини - і просекко можна пити в необмеженій кількості.
Адреса: Кловський узвіз, 10
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва