Редакція RestOn завжди тримає руку на пульсі і один з перших поспішає розповідати своїм читачам про нові заклади Києва. Сьогодні ми розповімо про нове дітище ресторатора Дмитра Борисова.
Чим це місце відрізняється від інших, чим надихався ресторатор при створенні Білого наливу і найсмачніші поєднання позицій меню - читайте далі!
Локація
Якщо ви опинилися на Хрещатику, то приготуйтеся - ноги самі поведуть вас в правильному напрямку. А напрямок це в сторону ЦУМу, прямо через дорогу. Неонова вивіска на будівлі підкаже вам, що ви точно потрапили до пункту призначення. Або ж за вивіску це скаже черга біля входу, яка вже вишикувалася з любителів сидру. Якщо бути зовсім точним, то забивайте в своїх google-картах вул. Хрещатик, 23А. І покваптеся поки ваше місце в черзі не зайняв хтось інший!
Найближче метро: ст. м. Хрещатик
Концепція
Білий налив це, перш за все, сорт яблук, який відрізняється своїм кисло-солодким смаком, соковитістю і ароматом. Створюючи свій «Білий налив», Дмитро Борисов вибрав яблука як головний інгредієнт. Сидр, яблучний пунш, наливки... Тут кожен знайде щось на свій смак. І навіть яблучний пиріг!
Другою особливістю закладу можна назвати ціну. Вона тут однакова для всіх позицій в меню - 29 гривень або 1 євро. Така цінова політика схожа з європейськими барами, де теж за євро можна випити хороший напій.
Так само заклад зосереджений на швидкій подачі, тому своє замовлення ніхто не буде чекати довше 2-3 хвилин. Для цього на зміні працює по 3-4 людини. Так що ніхто не втомиться чекати свою чергу. Тут все оперативно і з турботою про гостя.
Інтер'єр
Дивно наскільки раціонально використано весь простір будівлі. Тут очі чіпляються за все: люстра з келихів, картини на стінах, неонова вивіска і навіть для бочок знайшлися місця, як в залі, так і на вулиці.
На двох поверхах 50 посадочних місць, а також додатково стоять бочки на вулиці для бажаючих залишитися на свіжому повітрі.
Меню
Як вже було сказано, головною позицією в меню є яблучний сидр. Крім нього для любителів погарячіше є також яблучний пунш, а для любителів міцніше - наливки. Тут сидр наливають за особливою технологією - келих перебуває в метрі від бочки. Так напій краще розкриває свій смак.
Як нам вдалося вивідати, Дмитро Борисов був натхненний Іспанією при створенні цього закладу. Там дуже розвинена культура сидру і, як виявилося, найсмачнішим поєднанням виявився сидр і устриці. Тому опинившись в «Білому наливі» обов'язково замовте саме таку комбінацію.
Також в меню можна знайти класичний хот-дог. Саме класичний, який вже дуже складно знайти на вулицях Києва. Знову ж таки, його поява зумовлена ностальгією і спогадами ресторатора про Київ в 80-х роках. Саме той хот-дог був найсмачнішим і зайняв своє почесне місце як в серцях, так і в меню. Особливий присмак йому надає смажена цибуля. І до речі, в «Білому наливі» є і вегетаріанський хот-дог. А ще пироги - з куркою або яблуками.
Menu:
- Яблучний сидр
- Яблучна наливка
- Хот-дог (класичний і веганський)
- Устриці
- Пироги (з куркою або з яблуками)
Адреса: вул. Хрещатик, 23А
Час роботи: 10:00 - 23:00