Редакція RestOn завжди прагне знайомити своїх читачів з закладами різних типів і форматів, щоб кожен гурман знайшов «своє» місце серед великої кількості ресторанів і кафе столиці. Герой нашого нового огляду - китайська пельменна Дзяо-бар - дуже цікавий заклад з оригінальною кулінарної концепцією.
Нещодавно пельменна змінила локацію, переїхавши з Дніпровської набережної на Оболонь. Редакція RestOn заглянула на новосілля і готова ділитися подробицями нашого візиту!
Концепція і локація
Незважаючи на те, що азіатська кухня представлена в Києві достатньо широко, зі звичайною китайською їжею українські гурмани знайомі не дуже добре. Ми зараз говоримо не про делікатеси, які можна зустріти в ресторанах Києва, а про просту їжу, якою харчуються жителі Піднебесної. Пельмені, рамен супи, закуски, спрінг-роли, основні страви... У пельменній Дзяо-бар можна спробувати прості, зрозумілі, звичайні страви, які приготовлені з якісних продуктів за традиційними рецептами. Все швидко, смачно і доступно.
Дзяо-бар знаходиться в гастро-маркеті «Сільпо» за адресою вулиця Полярна, 20Д.
Орієнтир: «Лавка Традицій».
Інтер'єр
Інтер'єр Дзяо-бар досить яскравий і традиційно азіатський. Китайські ліхтарики, дерев'яні лавочки... Очевидно, що дизайн закладу був опрацьований до дрібниць, але при цьому його творці не ставили собі за мету придумати щось екстраординарне.
Особливо хотілося б відзначити оригінальну барну стійку у формі кола, всередині якої знаходиться кухня. Виглядає дуже цікаво, і при цьому гість отримує унікальну можливість на власні очі спостерігати за роботою кухарів і приготуванням замовленої страви.
Меню
Кулінарна концепція Дзяо-бар побудована навколо дзяодзи - китайських пельменів. Саме вони є флагманом закладу і ТОП-позицією в меню.
Китайці (особливо жителі Пекіна) просто обожнюють пельмені і їдять їх практично кожен день. На думку ідеолога і бренд-шефа закладу Марко Черветті, це ідеальна їжа - швидка, смачна і ситна.
На сьогодні в меню представлено 5 варіантів дзяодзі з різними начинками (курка/гриби (8 грн.), свинина (9 грн.), баранина (10 грн.), яловичина/свинина/курка (11 грн.), капуста/свинина ( 7 грн.). Якщо гість бажає, пельмені можуть бути обсмажені на маслі, що додасть страві додаткові смакові фарби. Пельмені можна купувати поштучно, що дає можливість спробувати відразу всі смаки і знайти свого фаворита.
Ще одна «гордість» Дзяо-бару - це китайський рамен, приготований за традиційним рецептом з авторськими корективами. Для того, щоб приготувати бульйон для рамен, шеф-кухар використовує майже 30 інгредієнтів, серед яких є навіть свиняча голова. Дуже рекомендуємо спробувати улюблене страви бренд-шефа Марко Черветті - дзяо-суп по-маньчжурської (133 грн./500 мл.).
З холодних закусок нас не на жарт зацікавили биті огірки (пха хуангуа) за 59 грн. Оригінальна і легка закуска - китайська варіація на тему маринованих огірків.
Must try:
- Кимчи Рамен Лао ганму за 123 грн.;
- Салат Хіяші Вакаме за 59 грн.;
- Рамен бульйон місо за 50 грн.;
- Дзяодзі зі свининою, яловичиною і куркою за 11 грн./1 шт.;
- Дзяодзі з куркою і грибами за 8 грн./1 шт.
Адреса: вулиця Полярна, 20 Д.
Час роботи: з 12:00 до 21:30.