Perfetto italiano - саме цими словами можна охарактеризувати новий ресторан венеціанської кухні Casa Nori, який офіційно відкрився трохи більше тижня тому. Редакція порталу RestOn вже побувала в цьому концептуальному місці, і ми готові ділитися з вами таємницями закулісся ресторану і його кулінарними секретами!
Якщо ви втомилися від одноманітних страв і вважаєте, що в кулінарному плані вас вже нічим не можна здивувати, приходьте на вулицю Борисоглібську, 1. Саме тут затишно розмістився новий ресторан венеціанської кухні Casa Nori, який по праву може носити звання одного з найбільш концептуальних ресторанів Києва.
Великі панорамні вікна, через які видно внутрішнє приміщення ресторану, виконане в благородних сірих тонах, ваш орієнтир, який підтверджує, що ви вже на місці. Сміливо відкривайте двері - і ласкаво просимо в світ італійської кухні й венеціанських кулінарних шедеврів!
Орієнтир: заклад знаходиться на перехресті вулиці Борисоглібської і Сагайдачного.
Сьогодні в Києві більш ніж достатньо місць, які позиціонують себе як ресторани італійської кухні. Але, давайте будемо чесні: робити піцу і подавати пасту - ще не означає бути італійським рестораном. Необхідно мати свою філософію, особливість, родзинку, шарм, врешті-решт, для того, щоб постійно дивувати свого гостя і задовольняти його кулінарні бажання.
У Casa Nori все це є. Ресторан функціонує в новому для України форматі чіккеттерії. Так в Італії називають гастрономічні заклади, які виникли у Венеції ще в 1890 році. Головною родзинкою таких закладів є широкий асортимент найкращих вин, до яких пропонуються традиційні венеціанські закуски - чіккетті (в Casa Nori представлено 14 видів, знайти їх можна на першому поверсі ресторану після 18.00).
Нестандартна концепція Casa Nori виділяє його на тлі інших ресторанів Києва, залучаючи в свої кулінарні мережі не тільки столичних гурманів, а й гостей з інших міст і країн.
Особливість закладу
Casa Nori функціонує в рідкісному для України форматі chef-owned (chef-patron). Концепцію даного місця розробляв особисто італієць Андреа Норі, який входить в ТОП-25 кращих шеф-кухарів України.
Колірна палітра інтер'єру закладу - це п'ятдесят відтінків сірого в своєму кращому прояві. У благородному інтер'єрі італійського ресторану Casa Nori сірий колір дійсно представлений в різних варіаціях: починаючи димчасто-сірим і закінчуючи глибоким аспідним. Будучи "першою скрипкою" в інтер'єрі, сірий відмінно доповнюється акордами приглушеного смарагдового, м'якого чорного, тілесного і графітового кольорів.
Приглушене світло, ненав'язлива музика, свічки, велика кількість живих квітів і керамічних глечиків допомагають забути про всі клопоти, присвятити себе смачній їжі і приємному проведенню часу. Завдяки таким інтер'єрним рішенням в Casa Nori відчуваєш себе дуже спокійно, захищено і комфортно, ніби знаходишся вдома, а зручні комфортабельні меблі з натурального дерева тільки підкреслюють дане відчуття.
Особливість закладу
Casa Nori - це двоповерховий ресторан із відкритою кухнею. Гості, які знаходяться на другому поверсі, можуть особисто спостерігати всі процеси приготування замовленої ними їжі.
Закон ресторанного світу: якщо заклад належить одному з кращих столичних шеф-кухарів, меню просто не може бути звичайним. Воно обов'язково буде авторським, традиційно-інноваційним і неймовірно смачним. Не дивно, що меню ресторану Casa Nori, співзасновником якого є шеф-кухар зі світовим ім'ям Андреа Норі, таке своєрідне!
Андреа Норі керував кухнями ресторанів, нагороджених зірками Мішлен (найпрестижніша у світі нагорода для рестораторів). Усе найкраще, що можна було взяти в ресторанах світу, він втілив у своєму власному кулінарному дітищі - ресторані Casa Nori. Він особисто курирує закупівлю продуктів для ресторану і контролює їх якість, а також активно бере участь в розробці меню закладу.
До речі про меню... Воно в Casa Nori таке ж незвичне, як і сам ресторан. У ньому гармонійно поєднується традиційна для регіону Венето (Італія) кухня з інноваціями кулінарного світу. Яким чином можна зробити інноваційну класичну для венеціанської кухні baccala montecato? Або по-новому приготувати поленту з білими грибами? Зварити якось по-іншому бульйон з равіолі? Як по-особливому подати класичні тортелліні мортаделла? Щоб це зрозуміти, необхідно прийти в Casa Nori, замовити вподобану позицію - і побачити на власні очі симбіоз класики і сучасності!
Середній чек: 500-800 грн.
Must try
- Яйця афумігато в сирній піні - 215 грн
- Дорадо з смаженими артишоками - 495 грн
- Свинні ребра ен течіа - 175 грн
- Келих палючого Diavolo Rosso - 70 грн
Casa Nori - це спокій, умиротворення, делікатеси й шикарна винотека. Головні прикраси ресторану - ідеальна атмосфера і неймовірна кухня, які підкорюють гостей з перших хвилин, проведених в цьому місці. Ніякої химерності і пафосу, тільки кулінарне задоволення і гастроестетика. Так що бронюйте столик - впевнені, вам тут сподобається!
Адреса: вул. Борисоглібська, 1
Час роботи: Пн-Нд з 12 до 24
Автор: Світлана Єфімець
Фото: власність закладу