Коктейльна культура — унікальна в своєму розмаїтті: є класика, твісти на неї, а є бажання і можливості створювати креативний продукт. RestOn теж вирішив проявити фантазію, і склав добірку — ні, не барів — ресторанів, де однаково вишукано і смачно можна поїсти і випити авторських коктейлів.
Frankie Capital Cafe
У гастро-кафе Frankie Capital Cafe можна спробувати популярні страви зі столиць різних країн світу, а також насолодитися авторськими коктейлями та живою музикою.
Про коктейлі, нехай і вибірково, та з подробицями: Frankie's Lemonade (145 грн) — з горілкою Absolut Kurant (зі смаком чорної смородини), сиропом лемонграсу, содової, насиченим бітером ангостура і соком лайма; Fig sour (145 грн) — з віскі, інжировим джемом і цукровим сиропом; Spicy Candy (135 грн) — з ромом, амарето, соком лимона і лимонадом.
Коли: пн-нд з 10:00 до 22:00
Де: пров. Музейний, 2Б
NORMAL
NORMAL Art Restaurant — це точно про мистецтво, можливо, не завжди "нормальне" — як йому і належить, насправді.
Тут панує атмосфера диско і джазу, а там де вони — там і алкогольні коктейлі. Наприклад, Millenial Gimlet (190 грн) — традиційний джин тут заміксували з огірково-алоєвим лікером та маслом базиліка; в Frida Collada (220 грн) перехилили аж два види текіли, какао, ананас, лайм та сіль; а Nuts Hunter (260 грн) замішали на бурбоні з арахісовим маслом та імбирним елем.
Коли: пн-чт, нд з 11:00 до 02:00, пт-сб з 11:00 до 03:00
Де: вул. Антоновича, 81
Стейкхаус
Не вір словам: Стейкхаус — профі не лише в м'ясі, але також і в коктейлях. Під керівництвом шеф-бартендера Олега Мірошниченко в Стейкхаусі був розроблений не один авторський коктейль: Воздвиженський сауер з ромом, мескалем і каштановим пюре (200 грн), Seignior Lychee з текілою, лічі та сиропом з кардамону (240 грн), Russell Fork на основі бурбону, c вермутом і лікером Patron XO Cafe (180 грн) і... це ще далеко не все.
Коли: пн-нд з 08:00 до 00:00
Де: вул. Володимирська, 49А
KOYA
KOYA — азіатський ресторан і бар, що точно здивує. Тонкі аромати пахощів, музика і приглушене освітлення створюють приємний фон для пізнання незвичних смакових композицій.
Над останнім працюють шеф-бармен Євген Толмачов зі своєю командою. Щоб не бути голослівними, зацініть декілька позицій з коктейльної карти: Sand&Aqua — текіла з білої агави в поєднанні з обсмаженими кавовими зернами і домашнім сиропом кориці (160 грн), Siberian Express — вітамінна бомба з північноазійської обліпихи і пікантного імбиру з Китаю (190 грн), Frozen Brazilian — настояна на ірисі бразильська кашаса з соком, ефірними маслами лайма та цукром із тростинка (210 грн).
Коли: пн-нд з 12:00 до 03:00
Де: вул. Басейна, 2А
ЧАЧА БАР
В меню ЧАЧА БАРа — традиційні грузинські страви і не менш традиційна чача, яку бармени використовують в якості основи для оригінальних коктейлів, таких як: Грузинський грейпфрут (135 грн) з гранатової чачою, грейпфрутовим соком і лікером; замішаний на чачі з чебрецем і бехерівці Кавказький драйв (135 грн); та яскравий Вечірній Батумі (175 грн) з мартіні, малібу, чачею та апельсиновим соком.
Коли: пн-чт, нд з 11:00 до 23:00, пт-сб з 11:00 до 01:00
Де: вул. Володимирська, 11
Charlatan
Charlatan Café від засновників легендарного бару "Алхімік" — це про спритність рук і крапельку шахрайства: адже як інакше пояснити, що тут вдалося створити таке класне місце? З європейською кухнею, new era cocktails і веселими вечірками.
У спадщину від Алхіміка "шарлатанам" передались рецептури Clouds з ромом, лимонним фрешем, лавандовим сиропом і яблучним лікером (145 грн), Marzipan Grappa з однойменними компонентами, а також мартіні, лікером Tripple Sec і лимонним фрешем (165 грн) та інші смаколики.
Коли: пн-нд з 09:00 до 00:00
Де: вул. Шота Руставелі, 12
ZVD
Якщо вам по духу близький Нью-Йорк кінця 80-х зі своєю поп-культурою і хіп-хопом, швидше вирушайте до ZVD. Рестораном заклад називати не варто — це історія про інше. Але ось місцеву шаурму вважати ресторанною слід — її тут практично з десяток видів: з яловичиною і кабачком, тушкованим в сидрі; з трьома видами сиру; наггетсами з індички, ананасом і солодкою кукурудзою. Власне, коктейлі до статі головній страві: Nathan's Famous (189 грн) — твіст на Bloody Merry на основі преміальної горілки Ketel One з інф’юзом смаженого рису зі спеціальним томатним міксом ZVD, копченою морською сіллю, медом, лимоном і соусом Сірача; Deadpool (189 грн) — з чорним ромом, смаженим мигдалем, сиропом з фіги, лимоном і вишнево-малиновою піною; "Банановий" джин з перцем халапеньо Ghetto (189 грн).
Коли: цілодобово
Де: вул. Велика Васильківська, 23В
BAO • Modern Chinese Cuisine
У ресторані сучасної китайської кухні BAO коктейльна карта розділена на наступні підкатегорії: "Ігристий настрій", "Компас вказує на Схід", "Витримані в бочці", "Твіст на легенду", "Коктейлі з вінтажним алкоголем" і безалкогольні "Безневинні історії".
Є над чим замислитися, згодні. Ми ж зупинили свій вибір на Rhubarb Fizz (230 грн) — поєднанні джина і ревеню з цитрусово-пряним лікером і бітерами; Opium Wars (270 грн) — шотландський та ірландський віскі, французький шартрез, китайський улун, лікер азіатської дині, квітковий бітер і дим квітів лаванди; Negroni Deep (220 грн) — вишневий джин, вермут і special BAO бітер.
Коли: пн-чт, нд з 12:00 до 00:00, пт-сб з 12:00 до 02:00
Де: вул. Мечникова, 14
Chicken Kyiv
Простір авторства Діми Борисова, в якому сплелися його любов до гастрономії та Києва — Chicken Kyiv.
Олів'є з раками і котлету по-київськи з трюфельним пюре напевне захочеться доповнити вишуканим коктейлем. Їх ви знайдете в таємній барній лабораторії "у Городецького" (за єдиною ціною — 129 грн), і вони також будуть присвячені Києву: Хрещатик бачиться бартендерам Chicken-а як віскі з амарето, двома видами Martini, медом і журавлиною; "Олімпійський" заміксували з трав'янистого бітера Amaro Montenegro і солодкого Martini Bitter Riserva, фрешу лимона, сиропу з цукру тростинка і ванільної піни; а "Київська весна" складається з горілки, малини, полуниці, фрешу лимона і імбирного елю.
Коли: пн-нд з 09:00 до 23:45
Де: вул. Хрещатик/вул. М. Заньковецької, 15/4
Італієць з Бейрута
Почнемо з того, що ресторан "Італієць з Бейрута" — це концептуально авторська історія: шефа, який з любов'ю розповідає киянам про рідні для себе гастрономічні культури — італійську та ліванську.
Коктейлі тут дивують своєю екстравагантністю: відчуйте насичену свіжість джину з трав'яними відтінками вермуту, солодкістю манго і бузини, пікантністю каєнского перцю в коктейлі Бейрут (149 грн), насолодіться Zaitunay Bay (129 грн) з його грайливим поєднанням сухого ігристого з манадариновим інф’юзом на основі джину з корицею; врешті решт забудьте про тяготи разом з Ремарком (149 грн) — міксом яблучного і грушевого кальвадосів, доповненим каштаном і бобами тонка, а також ірландським віскі.
Коли: пн-нд з 10:00 до 23:00
Де: пров. Ярославський, 1/3
100 років тому вперед
Ресторану сучасної української кухні без стереотипів "100 років тому вперед" вдається унікальним чином комбінувати національні традиції, локальні продукти та сучасні техніки.
Коктейлі тут авторські: адже не Manhattan під яловичу вирізку з тартаром з кільки замовляти — а ось Гречаний колір (175 грн) на томатній основі з настояної на гречці горілкою цілком згодиться!
З інших "дивин": Сон Лесі Українки (175 грн) — солодкий бітер з яблуками та ромом на білих грибах, Кроляча ніжність (175 грн) — збалансована джином лісова зубрівка з медом і содовою з капусти і т.д. і т.п.
Коли: пн-нд з 11:00 до 23:00
Де: вул. Володимирська, 4
GRANO
Як виявилося, в ресторані класичної італійської кухні Grano в достатку не лише вина (що характерно для Італії), а й іншого алкоголю, з якого тут міксують класичні, неокласичні та авторські коктейлі. До останніх відносяться: Golden rush (159 грн) з ніжним і ароматним лікером Galliano, джином, просекко, содовою, бітером та м'ятою; Apple & Carrot (189 грн) з кальвадосом, апельсиновим лікером, соком лимона, цукровим сиропом, збитими вершками і апельсиновим бітером; Tropical Monkey (189 грн) з джином, маракуєю, соком лимона, сиропом із лічі та імбирним елем.
Коли: пн-нд з 10:00 до 23:00
Де: вул. Болсуновська, 2