Переконані в тому, що хороший ресторан — це за замовчуванням дорого і не для всіх? Редакція RestOn доведе вам протилежне! Ми запускаємо безпрецедентний проект "До 100 гривень", в якому будемо знайомити вас з кращими ресторанами Києва, де можна смачно і ситно поїсти всього за сотню. Першими під фінансовим прицілом редакції RestOn — ресторани гастрородини Діми Борисова.
Про ресторатора
Діма Борисов — власник і бренд-шеф однойменної мережі ресторанів, яка налічує понад 15 локацій в Україні та за її межами. За більше ніж 10 років в ресторанному бізнесі він випробував всі можливі формати: сидерія, ресторан високої кухні, стейкхаус, паб, арт-ресторан... Незмінним залишилося лише одне — акцент на смачну і якісно приготовану їжу.
Головна мрія Діми Борисова — розвиток гастрономічної культури в Україні, а також прищеплення українцям любові до рідної кухні, адже в Європі близько 98% людей щодня харчуються в ресторанах, а серед українців таких гурманів усього 2%.
"Любчик"
Український сіфуд-бар з одеським акцентом на Воздвиженці. На першому поверсі закладу розташований інтелігентний пивбар, а на другому — одеський ресторан.
В "Любчику" представлені найпопулярніші страви з кулінарного світу одеської, бессарабской і єврейської кухонь. Гостям пропонують українські устриці, ікру, рибу, мідії, багато-багато раків до пива і не тільки.
Що спробувати на 100 грн:
- Варіант №1: окрошка (39 грн) + в'ялені бички (29 грн) + холодне пиво (0,5 / 29 грн)
- Варіант №2: устриці (1 шт / 39 грн) + рачки (19 грн / 1 шт) + вино (29 грн)
- Варіант №3: молода картопля (29 грн) + одеський форшмак (49 грн) + настоянка (29 грн)
Де: Воздвиженська, 10-Б
Коли: з 10:00 до 23:00
"Білий налив"
Унікальна сидерія, де кожен гість може дозволити собі будь-який «гастрономічний гріх» всього за 29 грн. "Білий налив" дуже швидко став справжньою меккою для столичних гурманів. Велика черга на вході — кращий показник народної любові. Але не бійтеся займати в ній місце, обслуговують тут не просто швидко, а блискавично — всього за три хвилини вам винесуть весь замовлення і побажають приємного апетиту.
Що спробувати на 100 грн:
- Варіант №1: свіжі устриці (1 шт/29 грн) + пиріг з куркою (29 грн) + яблучний сидр (29 грн)
- Варіант №2: класичний хот-дог (29 грн) + яблучний пиріг (29 грн) + пунш (29 грн)
- Варіант №3: веганські хот-дог (29 грн) + устриці (1 шт/29 грн) + пунш (29 грн)
Де: Хрещатик, 23А
Коли: з 10:00 до 23:00
"Канапка бар"
Це благородне місце було створено в ім'я гедонізму для всіх тих, хто жити не може без келиха ігристого і свіжих устриць. Виправдовуючи свою назву, "Канапка бар" пропонує своїм гостям «золотий стандарт» канапок, чотири світові хіти — тунець і пастрамі-сендвічі, піту з фалафелем, surf&turf бургер і пінцу «4 сири». Будь-яку страву, замовлену в "Канапка барі", ви можете взяти з собою.
Що спробувати на 100 грн:
- Варіант №1: Surf&turf бургер (69 грн) + світле пиво (29 грн)
- Варіант №2: дві устриці з лимоном (69 грн) + ігристе вино Брют Гастрофемелі (29 грн)
- Варіант №3: пінца «4 сири» (69 грн) + цукерки зі смаком лісових грибів (1 шт/29 грн)
Де: Андріївський узвіз, 30А
Коли: з 09:00 до 00:05
"Остання Барикада"
Гастрономічний арт-простір для вільних людей, які були народжені трьома українськими революціями — Студентською на граніті 1990 року, Помаранчевою 2004 року і Революцією гідності 2014 року. Саме тут збираються люди, які готові змінювати історію, народжуються нові соціально-культурні проекти і проходять мозкові штурми. Одним словом, створюється нова історія, в тому числі і гастрономічна, адже "Остання Барикада" — це на 100% українська кухня і перший на 100% український бар.
Що спробувати на 100 грн:
- Варіант №1: овочі з горіховим кремом (69 грн) + кава по-галицьки (29 грн)
- Варіант №2: мікс салат з ягодами і чорним нормандським сиром (69 грн) + узвар (29 грн)
- Варіант №3: український сир Нарцис Карпат (59 грн) + вино Мерло (29 грн)
Де: Майдан Незалежності, 1
Коли: з 10:00 до 24:00
"Бессарабія"
«Місце сили» для тих, хто любить морські делікатеси і сучасну гастрономію. Поряд з «класичними» жителями морських глибин родом із Середземномор'я (восьминоги, кальмари, устриці, дикий сібас, креветки і т.д.) тут гостям також пропонують менш відомі, але не менш смачні чорноморські делікатеси (камбала, сарган, барабуля, рапани, мідії та ін.).
Ще одна гастрономічна гордість ресторану "Бессарабія" — виноградні равлики-ескарго, яких тут готують і подають з особливим захопленням.
Що спробувати на 100 грн:
- Варіант №1: дунайка малосольна з молодою картоплею (69 грн) + пиво ХМЕЛЕВУС WEISS (39 грн)
- Варіант №2: печений болгарський перець з бринзою (59 грн) + американо (39 грн)
- Варіант №3: хумус з нуту з печеним гострим перцем (49 грн) + чай Сенча Семпай (49 грн)
Де: Бессарабська площа, 7
Коли: з 09:00 до 23:00
Chicken Kyiv
Ресторан про любов до Києва. Chicken Kyiv — це гастрономічна машина часу, яка переносить гостей до часів яскравих панно, дивовижних вітражів, полірованих меблів і радянського модернізму 70-х років. Курка — головний інгредієнт всіх страв. Тут використовують всі існуючі технології її приготування, що дозволяє надавати стравам різні смакові акценти.
Що спробувати на 100 грн:
- Варіант №1: салат «Мімоза» з червоною ікрою (69 грн) + вино Шардоне (29 грн)
- Варіант №2: курячий бульйон з вермішеллю (49 грн) + лимонад полуниця-кокос (49 грн)
- Варіант №3: київський торт (69 грн) + еспресо (35 грн)
Де: Хрещатик/Заньковецької, 15/4
Коли: з 08:00 до 23:45
"Ватра"
Справжня червона кімната, де звучить блюз, живуть техноромантічні істоти від Bob Basset і горить багаття, яке захищає гостей від злого духа несмачною їжі.
Вогонь і м'ясо, риба і полум'я, стейки і червоне вино, білосніжні сири і в'ялені ковбаси, мудрість трав і солодкість ягід... Здійсніть гастрономічну подорож в чудовий український край — Гуцульщину, і насолодіться теплом і смаком містичної ватри, яка зігріває, годує і оберігає.
Що спробувати на 100 грн:
- Варіант №1: пастрамі (59 грн) + пиво Vatra (29 грн/0,33)
- Варіант №2: паштет з курячої печінки (59 грн) + Aperol (39 грн)
- Варіант №3: пастрамі-сендвіч з малосолами і картоплею-фрі (98 грн)
Де: Городецького, 4Б
Коли: з 10:00 до 23:45
"Барсук"
Демократичний гастрономічний бар з відкритою кухнею. Інтер'єр в стилі лофт, з бетонними стінами, великими панорамними вікнами, оригінальними лампами і маленькими дерев'яними столиками. В меню легко уживаються борщ, голубці, паста, сендвічі, тартар і том-ям. Також в закладі діє кулінарна школа.
Що спробувати на 100 грн:
- Варіант №1: сирники зі сметаною (49 грн) + свіжовичавлений яблучний сік (49 грн)
- Варіант №2: Surf & Turf бургер з біфштексом, сиром і креветками (98 грн)
- Варіант №3: кіноа з овочевим соте (49 грн) + устриця з лимоном (39 грн)
Де: провулок Кутузова, 3А
Когда: пн — з 10:00 до 0:00, вт-пт — з 8:00 до 0:00, сб-вс з 9:00 до 0:00
Приємного апетиту і смачних відкриттів!