Італійський ресторан VaBene Bistro - легендарне місце, де гармонійно переплітаються бізнес-настрій і велич мистецтва кулінарії. Перебуваючи в самому серці бізнес-центру міста, він вже більше 5-ти років живе в ритмі сучасних успішних жителів чудового і витонченого Києва. Редакція порталу RestOn вирішила розібратися, за що люблять це місце успішні кияни та гості столиці, а заодно оцінити нове меню і познайомитися з шеф-кухарем - італійцем Маттео Бойфава!
Дивовижне поєднання італійської класики й аристократичного інтер'єру роблять ресторан VaBene Bistro мережі Carte Blanche чимось більшим, ніж просто чергова гастро-точка, де можна смачно поїсти і піти. Прихильники італійських вишукувань знайдуть тут найдивовижніші гастрономічні втілення улюблених страв, а ті, хто тільки планує відкрити для себе гастрономічну магію італійської кухні, будуть приємно здивовані палітрою невідомих для них раніше смаків.
VaBene Bistro - це ідеальне місце для обіду і вечері, романтичного побачення, бізнес-переговорів або ж просто приємного проведення часу і насолоди мистецтвом кулінарії, хорошим вином, якісним сервісом і атмосферою сонячної Італії.
VaBene Bistro - це кулінарний острівець Італії в самому серці Києва, який знаходиться за адресою вулиця Богдана Хмельницького, 19-21. Ресторан зручно розташувався в бізнес-центрі "Леонардо", прямо через дорогу від культурної перлини - Національної Опери України.
В інтер'єрі VaBene Bistro панує аристократична класика, яка гармонійно поєднується з сучасними мотивами. Акуратний мінімалізм буквально заворожує відвідувачів ресторану своїм тонким стилем і делікатністю, яка межує з досконалістю.
Безліч дерева в оформленні ресторану, натуральна шкіра, старовинні газети, давні книги, оригінальні сувеніри, картини, приглушене світло, стильні винні шафи і ненав'язлива музика - все це створює атмосферу тихого вечора на березі Сицилії, переносячи гостей ресторану VaBene Bistro в сонячну Італію без будь-яких віз і документів.
Основний зал ресторану готовий прийняти 75 гостей, також є затишний VIP-зал на 10-12 чоловік, який відмінно підходить для відпочинку невеликої компанії, а в теплу пору року працює літня тераса, розрахована на 35 гостей.
Кулінарія як мистецтво або мистецтво кулінарії - тільки так можна охарактеризувати меню ресторану VaBene Bistro. Завідує кухнею італійський гастро-маестро Маттео Бойфава - володар титулу Кращий шеф-кухар 2016 року (за версією Гурман-клубу TUCC (The Ukrainian Connoisseur Club)). Нам пощастило - вдалося поспілкуватися з Шефом на тему життя, Італії і, звичайно ж, кулінарії!
Маттео Бойфава народився в невеликому містечку Кремона (Італія). Його мати і бабуся чудово готували, так що ще з ранніх років Маттео прищеплювалася любов до смачної й здорової їжі, яка потім переросла в його любов до кулінарії і бажання стати кухарем.
Маттео отримав кулінарну освіту в академії у Флоренції, а закріплював отримані знання спочатку в Кремоні, де освоював дієтичну кухню, а потім в Лондоні, працюючи в мішленівському ресторані The Fat Duck.
Маттео багато подорожував і працював по всьому світу. Сінгапур, Таїланд, Греція, Чехія, Барбадос, Росія, Казахстан і, нарешті, Україна, де він і зараз створює свої шедеври в ресторані мережі Carte Blanche - VaBene Bistro. Він зізнається, що був приємно здивований відкритістю і дружелюбністю українців, в цьому, на думку Шефа, ми схожі з італійцями. Що ж стосується гастрономічних уподобань, то тут українці зовсім не схожі на італійців, які вважають за краще їжу в чистому вигляді - мінімум приправ і соусів. За його спостереженнями, українці вважають за краще важку їжу.
Маттео Бойфава більше 10-ти років жив і готував в різних країнах світу, але де він не був, займався приготуванням виключно італійських страв. І Україна не стала винятком. Тут, в Києві, він готує італійські страви точно так, як би він робив це в Італії. І навіть більше того - більшість продуктів, з яких готуються страви, закуповуються безпосередньо в Італії: всі сири, правильна паста, оливкова олія, деякі види м'яса, вино і т.і. На його думку, італійський ресторан (в якій би країні він не знаходився) повинен відображати італійську дійсність. В іншому випадку це обман гостя, чого сам Маттео допустити ні в якому разі не може.
На його особисте переконання, всі продукти повинні бути обов'язково свіжими, а меню - сезонним. Це правильно, це смачно, і це те, за чим гурмани будуть приходити в ресторан знову й знову.
Must try від Шефа:
Теплий салат з восьминогом і картоплею за 560 грн
Картопляний крем-суп "Пармантье" за 145 грн
Вітелло тоннато за 235 грн
Телачья печінка по-венеціанські за 185 грн
Дорадо по-неополітански за 375 грн
Лінгвіні з креветками і шпинатом під вершково-трюфельним соусом за 300 грн
Трюфельні тальяліні з терріном з фуа-гра за 210 грн
Різотто по-міланськи за 230 грн
Піца "Чотири сиру" за 195 грн
Морозиво "Дай-дай" за 150 грн.
Особливість закладу:
У ресторані працює сомельє, який до кожної страви запропонує вино (або інший спиртний напій), який максимально розкриє і підкреслить смак кожного інгредієнта!
Італійський ресторан VaBene Bistro - це місце, в яке закохуються з першого погляду, причому роблять це раз і назавжди. Ми зробили саме так - і вам радимо!
Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 19-21
Час роботи: з 10 до 24.00
Facebook
Автор: Світлана Єфімець
Фото: власність закладу