Про "нашумівший" ресторані Zapah Soli, який відкрився в листопаді, редакція RestOn чула вже давно. Тому, як тільки у нас з'явилася можливість відвідати його особисто, ми негайно так і зробили! Унікальний формат 3 в 1, speakeasy-бар, соляні сомельє... Чим ще дивує нова локація - читайте в новому огляді!
Локація
Zapah Soli розташувався за адресою вулиця Саксаганського, 83 на місці колишнього ресторану «Вино Град». Це стильне, сучасне місце, яке в концептуальному плані абсолютно відрізняється від свого попередника.
Концепція
Сіль - найпопулярніший підсилювач смаку, який використовують у всьому світі. Страви без солі - пресні й несмачні. Подібно до того, як сіль підсилює смак всіх страв, локація Zapah Soli була відкрита з метою посилити гастрономічні емоції своїх гостей за рахунок ідеально приготовлених страв, винної карти та оригінальних коктейлів.
Заклад працює в унікальному для Києва форматі 3 в 1, поєднуючи в собі класичне кафе, ресторанний сегмент і стильний бар.
Особливість
Є колекція солі з різних куточків земної кулі, а також проводять дегустації під наглядом соляного сомельє.
Інтер'єр
Так як Zapah Soli працює в форматі 3 в 1, це знайшло своє відображення в інтер'єрі закладу. Кафе-сегмент розташувався одразу при вході і оформлений він за принципом класичного кафетерію: акуратні круглі столики, накриті білосніжними скатертинами, милі квіточки в невеликих вазочках, зручні крісла, вітрина, наповнена свіжоспеченою випічкою і десертами. Кафе ідеально підходить для бранчів, ранніх сніданків або романтичних побачень.
Ресторанна зона виглядає більш урочисто і по-діловому стримано. Тут можна провести банкет, запросити бізнес-партнера на вечерю, влаштувати корпоратив. В кінці ресторанної зони розташований контактний бар, де кожен бажаючий може замовити коктейлі (безалкогольні та/або алкогольні).
У четвер в ресторані Zapah Soli грає джаз, а по неділях проходять сімейні дні, коли за дітьми доглядає аніматор, поки їх батьки насолоджуються своїм перебуванням в ресторані.
Для тих, хто віддає перевагу авторським міксам, по четвергах, п'ятницях і суботах в підвалі Zapah Soli працює speakeasy-бар. Тут дозволено курити, регулярно проводять яскраві вечора й тусовки під запальні dj-сети.
Меню
Континентальна меню - це основа ресторану Zapah Soli. За словами Наталії Котової (ресторатор і власниця), шеф-кухар підбирав страви таким чином, щоб їх можна було запивати вином. З напоєм або без, але кожна з позицій в меню максимально збалансована за смаком і варто того, щоб її замовити - перевірено RestOn!
Рекомендуємо звернути увагу на паштет із кролика з малиновим джемом за 165 грн - ніжна закуска, яка буквально тане в роті, залишаючи після себе приємний післясмак. З гарячих закусок радимо киш лорен з овочами хоспер і блакитним сиром за 185 грн.
Цінителям морських делікатесів напевно «сподобається» фрікасе з морепродуктів в катаплані за 365 грн. Катаплана схожа на дві півсфери, які з'єднуються між собою застібками. В середину катаплана кладуть інгредієнти, щільно закривають їх на засувки й тушать на невеликому вогні. За рахунок рівномірного расподілення температури всередині катаплана, страва набуває особливого аромату й смаку.
Zapah Soli може «похвалитися» не тільки різноманітним меню, але також власними пекарнею й кондитерською. Всю випічку (круасани, булочки бріош, кілька різновидів хліба і т.і. від 35 грн) можна замовити наперед і забрати з собою.
Must try:
- Вітелло тоннато з крем-соусом з тунця за 295 грн;
- Качина грудка Магре з грушею та гарбузовим пюре за 345 грн;
- Тальятелле з мітболом в томатному соусі за 235 грн;
- Паштел-де-ната за 35 грн.
Адреса: вулиця Саксаганського, 83