З Днем Народження, Україно! Нехай твої гори будуть високими і зеленими, моря - глибокими і чистими, а небо - світлим і мирним. Для всіх, хто любить Україну і українське, ми підготували патріотично-смачну підбірку національних страв, які вже стали (або скоро стануть) гастрономічною гордістю нашої країни!
Борщ по-царськи в ресторані " Царське Село"
Борщ - візитна картка української кухні, смачний талісман нашої улюбленої країни. У кожної господині - свій рецепт приготування цієї страви, а в ресторанах - так тим паче!
Ми рекомендуємо звернути уваги на борщ "По-царськи" зі свинячими реберцями з печі, який пропонує гостям ресторан Царське Село. Страва подається в горщику з тіста з часником, сметаною і пампушкою. Ціна - 225 грн.
Де: вул. Лаврська, 22.
Коли: з 09:00 до 01:00.
Голубці в ресторані "PetruS-ь"
Одна з найулюбленіших і добре знайомих з дитинства страв - це голубці. Адже без цієї страви не обходиться жодне українське застілля. Найсмачніші голубці в місті Київ ви можете спробувати в ресторані української кухні Petrus-ь. Смачне м'ясо, ніжна капуста, запечені в горщику, та ще й з домашньою сметаною... Що може бути краще? Ціна питання - 184 грн.
Де: вул. Еспланадна, 28.
Коли: цілодобово.
Вареники в ресторані "Prynada Ukrainian Cafe"
Традиційна українська страва, яка вже сотні років радує нас своїми смаками і різноманітністю.
Ресторан української кухні Prynada Ukrainian Cafe вирішив осучаснити багатовікової рецепт, зробивши його більш модерним і трендовим. Тут ви можете спробувати вареники, смачні, як у бабусі, але при цьому в стилі фітнес. З грибами, куркою, капустою, картоплею... Обирайте свій смак. Ціна - від 115 грн. до 135 грн. за 250 г.
Де: пр. Героїв Сталінграда, 24.
Коли: з 11:00 до 01:00, пт-сб з 11:00 до 03:00.
Домашня ковбаса в ресторані "Первак"
Не секрет, що українці люблять смачно і ситно поїсти. Особливо м'ясо і ковбасу, а ще краще, якщо це домашня ковбаса з м'ясом, дбайливо приготовлена і подана до столу в ресторані Первак.
Місцевий кухар готує домашню ковбасу за традиційним рецептом, тому вона завжди виходить неймовірно смачною, ситною та м'ясною. Подають її вам відразу в трьох видах плюс кров'янка, а ціна цього м'ясного суперсету - всього 219 грн.
Де: вул. Рогнідинська, 2.
Коли: з 11:00 до 24:00.
Котлета по-київськи в ресторані "Хуторець на Дніпрі"
Одна з найпопулярніших м'ясних страв в українській кухні. Незважаючи на прив'язку до регіону в назві, котлету по-київськи готують і люблять по всіх куточках України і не тільки.
Спробувати легендарну котлету по-київськи в оригінальній сучасній інтерпретації можна і потрібно в ресторані Хуторець на Дніпрі. Подається вона тут з домашнім овочевим салатом, ціна - 248 грн.
Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а.
Коли: з 11:00 до 24:00.
Холодник в ресторані "Ватра"
Традиційна українська страва, яку часто плутають з борщем. Насправді ж це зовсім інша страва.
Унікальний охолоджуючий суп з буряком і відвареним язиком, який освіжає, ніби океанський бриз, або брют у сквері на Городецького, де і знаходиться ресторан "Ватра". Ціна - 3 євро.
Де: вул. Городецького, 4Б.
Коли: з 10:00 до 23:45.
Салат із цукрових буряків в ресторані "100 років тому вперед"
Про українську кухню ходить дуже багато чуток. І не всі з них - хороші. Одна з найпоширеніших - кухня не розвивається, вона "застрягла" в часі, тому ніколи не стане трендом.
Ресторан 100 років тому вперед - одна з локацій, де з цим стереотипом активно борються. Тут, наприклад, створили дивовижно смачний салат із цукрових буряків - національного українського суперфуда. Занадто просто - можливо, але навряд чи вам доводилося куштувати щось подібне!
Де: вул. Володимирська, 4.
Коли: з 11:00 до 23:00.
Рапани а-ля Строганов в ресторані "Barvy"
Справжня національна страва, яку було народжене на темпераментних пляжах Одеси, золотих пісках Херсонської області і ніжних узбережжях Азовського моря.
Безперечно, рапани - це класика морської української кухні. Але в ресторані Barvy її змусили звучати по-новому, надавши рапанам колорит іншої страви. Рапани а-ля Строганов - це Україна по-новому. Незвична, смачна, красива і дуже цікава – обов’язково спробуйте.
Де: вул. Мечникова, 3.
Коли: з 10:00 до 24:00.
Ожиновий Апероль в ресторані "Остання Барикада"
Меню ресторану Остання Барикада - приклад того, як інтегрувати Європу в Україну і навпаки в кулінарному плані. Тільки тут ви можете спробувати ноу-хау від бармена - ожиновий Апероль за ціною 98 грн. Оригінальний напій – ідеальний доказ того, як можна використовувати традиційний український продукт абсолютно по-новому, розкриваючи його смак в нових інтерпретаціях.
Де: Майдан Незалежності, 1.
Коли: з 10:00 до 24:00.