Ми завжди з нетерпінням чекаємо на весну. Перше тепло, перша ніжна зелень, чудовий настрій та весняне меню в улюбленому ресторані – що може бути краще? І якщо природа подбала про перші два пункти, то ми взяли на себе усе інше, й зібрали для вас гайд по їстівних оновленнях у київських кафе та ресторанах. Бо, за народними традиціями, весну потрібно зустрічати смачно, ситно, та у приємній компанії.
Ресторан "Vero Vero"
Італійська весна вже у місті! Нове меню від шефа наче за помахом чарівної палички перенесе вас до старовинних римських вуличок без довгих зборів та перельотів. Весна від Vero Vero має смак артишоків – вони в оновленому меню представлені і як окрема страва, і в якості начинки для равіолі. Барвисті весняні акценти розставляють також хурма та ароматний сицилійський апельсин. Червоний цитрус зі схилів Етни став основою сорбету – передвісника літа, а хурмою тут можна насолодитися у поєднанні з прошуто та трюфельним медом. А щоб гість міг вловити усі віяння primavera (італ. "весна"), до нового меню від шефа пропонують особливу добірку вин з Тоскани.
Must try:
- Тартар з ягня на булочці бріош з ароматом трюфеля;
- Севіче з тунця з хурмою та сицилійським апельсином;
- Артишоки по-єврейськи;
- Крем-суп зі спаржевої квасолі з моцарелою Страчатела;
- Шпинатне різото з омаром;
- Хурма з прошуто Crudo та трюфельним медом;
- Сорбет "Сицилійський апельсин".
Де: вул. Іллінська, 18.
Коли: з 08:00 до 00:00.
Ресторан "Хуторець на Дніпрі"
У закладі з видом на Дніпро, що зачаровує, весну заманюють українськими стравами з традиційним колоритом. Нове меню від шефа побудоване на соковитому смаку м’яса та ягідних соусів – готуйтеся до дивовижних поєднань та збуджуючих уяву вражень! Спробувати весняну пропозицію можна у будь-який час, а по вихідних ще й під звуки живої музики, та з розвагами для дітей.
Must try:
- Пельмені з олениною та лісової брусницею;
- Стейк зі свинини-мангалиці кукурудзою;
- Телячі ребра з вишневим барбекю-соусом;
- Гомілка ягня зі смаженими овочами.
Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 10а.
Коли: з 11:00 до 00:00.
Грузинський ресторан "Хмели-Сунели"
У "Хмели-Сунели" весна приходить дуже горда – вона, мов справжня грузинка, шанує традиційні смаки та рецепти. Зустрічають її новим пісним меню від шефа Михайла Авсаджанішвілі, що діє з 11 березня по 27 квітня, до самої Паски. Свіжі весняні пропозиції можна сміливо назвати проявом поваги до грузинських звичаїв. І долма з грибами, і сациві із баклажанів, і буряк у соусі ткемалі з ожини – кожна страва просочена любов’ю до цієї щедрої гірської країни. Поспішайте спробувати пісне меню та сказати весні "Гамарджоба, генацвалє!".
Must try:
- Чакапулі (тушкована страва) з глив;
- Паштет із сочевиці;
- Салат з лобіо з джонджолі та кахетинським маслом;
- Смажений баклажан з часником та кінзою;
- Шечаманді (грузинський вегетаріанський суп) з кизилу з горіхами.
Де: вул. Омельяновича-Павленко, 4/6.
Коли: пн-чт з 12:00 до 00:00, пт-сб – з 12:00 до 02:00, нд з 12:00 до 00:00.
Ресторан "DOM №10"
Унікальний ресторан у старовинному домі на Подолі запрошує поповнити запаси вітамінів в організмі з новим пісним меню від шефа. Керівну посаду тут обіймає вінегрет з запечених коренеплодів, з бочковими огірочками, булою квасолею, маринованими опеньками та гарбузовим маслом. Тим, хто полюбляє домашню класику, сподобається пісний борщик на овочевому бульйоні, що варто скуштувати з пісним солодовим хлібом, а ласунам – неординарні десерти на рослинних інгредієнтах.
Must try:
- Крем-суп з артишоків на мигдальному молоці, з кедровими горішками та сухариками з солодового хліба;
- Голубці з білою квасолею, з печерицями, морквою та кінзою в савойській капусті;
- Запечене яблуко з гречаним та арахісовим кранчем, що подається з морозивом на основі гречаного молока та арахісової пасти;
- Морозиво на кокосовому молоці з чорним бельгійськім шоколадом, і кокосовою стружкою з лемонграсом.
Де: вул. Спаська, 10.
Коли: з 11:00 до 23:00.
Кафе "Канапка-бар"
У цьому закладі можна поласувати не тільки плюшками (замість них тут, щоправда, різного виду канапе та сендвічі), но й устрицями – у контрастах криється вся краса цього місця. До весни команда "Канапка-бара" підготувала три нових види пінс – варіації на тему піци, але меншого розміру. Запивати новинки рекомендують розовим ігристим вином або яблучним сидром; вважається, що ці напої заманюють теплу погоду.
Must try:
- Пінса з авокадо, моцарелою, базиліком та соусом унагі;
- Пінса з чоризо, кукурудзяними початками, та гострим перцем чілі;
- Пінса зі слабосоленим лососем, міксом салатів, крем-сиром та пармезаном.
Де: Андріївський узвіз, 30а.
Коли: з 10:00 до 00:00.
Кафе "Dogs&Tales"
Заклад на Шота Руставелі підготував до весни кілька нових позицій, аби цей сезон був теплішим та більш сонячним. Серед новинок можна відшукати два салати, неймовірний хот-дог з лобстером, та кокосову цукерку у шоколадній сфері з кремом з згущеного молока та Філадельфії – ми би на місці весни вже наступили б, та були б у "Dogs&Tales".
Must try:
- Салат з телятиною сувід, з кейлом (вид капусти), кус-кусом, томатами чері, спаржею й заправкою з тунця;
- Зелений салат з гарбузовим пюре, печеним буряком, козиним сиром, кедровими горішками та заправкою з меду й розмарину;
- Лобстер-рол – м’ясо лобстера, мікс трав та зелені та васабі майо (подається без гарніру).
Де: вул. Шота Руставелі, 19.
Коли: пн-чт з 12:00 до 00:00, пт-сб з 12:00 до 03:00, нд з 12:00 до 00:00.