Набридли бургери, суші та вареники? Душа просить чогось екзотичного, оригінального й екстравагантного? Ми зібрали для вас самі незвичайні страви ресторанів Києва в нашому новому шорт-листі!
Смажені личинки Зофобас з кунжутом
Одне з найгучніших страв ресторану «Китайський Привіт». Обсяг порції - 30 грам. Незважаючи на те, що порція невелика, її більш ніж достатньо, щоб вгамувати цікавість nf порадувати свої смакові рецептори чимось незвичайним і новим.
Личинки Зофобас дуже корисні, оскільки містять багато білка, який добре засвоюється організмом людини. Справжній делікатес, який користується популярністю серед любителів східної кухні у всіх куточках земної кулі.
Ставлення українців до Зофобас поки неоднозначне: хто пробував, зазвичай замовляють ще, але для більшості блюдо все ще залишається кулінарним табу.
Ціна за блюдо: 50 грн.
Де спробувати: ресторан «Китайський Привіт».
Адреса: вулиця Івана Франка, 7.
Коли: з 12:00 до 23:00.
Виноградні равлики в вершковому соусі з томатами
Витончене, вишукане блюдо, яке можна спробувати в ресторані «Канапа». Меню ресторану складається з дореволюційних рецептів, зібраних з усіх куточків України, але в сучасній інтерпретації. Всі страви готуються тільки з найсвіжіших продуктів, за якістю яких невпинно стежить команда ресторану.
Равлики - це справжнє джерело корисних речовин і вітамінів, так що дюжина цього делікатесу в вершковому соусі та ще з томатами наповнять вас не тільки приємними гастрономічними враженнями, але також поліпшать здоров'я та настрій.
Ціна за блюдо: 429 грн.
Де спробувати: ресторан «Канапа».
Адреса: Андріївський узвіз, 19.
Коли: з 10:00 до 12:00.
Борщ-ескімо
Борщ для українців - це майже як прапор, герб та гімн. Його вміє готувати навіть сама лінива господиня, а рецептів приготування цієї страви просто незлічена кількість. Чи можна приготувати улюблений усіма борщ якось по-особливому? Можна! Наприклад, в ресторані Спотикач у вас є унікальна можливість спробувати унікальний борщ-ескімо зі сметаною.
Виглядає блюдо як справжній десерт - морозиво на паличці, а на смак - класичне перше, смак якого нам добре знайомий з дитинства. Обсяг порції - 70 грам.
Ціна за блюдо: 95 грн.
Де спробувати: ресторан «Спотикач».
Адреса: вулиця Володимирська, 16.
Розбите кохання
Думаєте, що екзотика - це за замовчуванням щось чужоземного походження або ж приготовлене на іноземний лад? Українська кухня також може бути екзотичною: трохи креативу та професіоналізму шеф-кухаря - і навіть самі звичайні українські інгредієнти можуть створити екстаординарне блюдо високої кухні!
У ресторані-мітерії Здоровий Глузд гостям пропонують спробувати унікальний десерт «Розбите кохання», яке за своїм зовнішнім виглядом нагадує брауні з шоколадним морозивом і соусом. На смак - цікавий та ситний десерт до чаю, але ось його склад... ми не будемо розголошувати його повністю, скажімо тільки, що там є м'ясо, курка і ще багато інших абсолютно нетипових для десертів інгредієнтів.
Ціна за блюдо: 115 грн.
Де спробувати: ресторан «Здоровий Глузд».
Адреса: вулиця Саксаганського, 68/21.
Коли: з 11:00 до 23:00.