Грузинському ресторану Хінкалі на Шота Руставелі, 4 вже більше 11 років. Тут радо зустрічали і смачно годували гостей задовго до буму грузинських ресторанів в столиці. Всі ці роки в закладі шанують традиції і подають соковиті хінкалі, ароматний харчо і традиційного курча табака. Ресторан Хінкалі - це не просто данина моді, а місце, де гостя вважають посланцем Бога.
У ресторані нас зустрів керуючий Олександр Чуняк. Цю посаду він займає останні 5 років. Успішна робота ресторану, за його словами, залежить виключно від гостей, їх посмішок і енергетики. Також важливим фактором процвітання ресторану залишається кухня: смачна, традиційна, не позбавлена грузинського шарму. Адже Грузія - це більше, ніж їжа. Це дійсно душа народу - гостра, пряна, несподівана, але всіма улюблена.
Про хінкалі складають легенди, а їх поїдання - ціла філософія. Ті, хто вважають хінкалі «пельменями з Грузії», напевно, просто ніколи їх не пробували. І хоч це блюдо вважається простим і сільським, варто побачити, з яким трепетом грузини до нього ставляться, щоб зрозуміти - воно гідно високої кухні.
У ресторані Хінкалі постійно працюють над новими смаками основного блюда. У ресторані вам запропонують 12 видів хінкалі: з бараниною і зеленою аджикою для любителів гострого (128 грн за 450 г), з телятиною і базиліком для цінителів запашних трав (128 грн за 450 г), класичні хінкалі з бараниною, свининою і телятиною (118 грн за 450 г), з куркою і грибами для цінителів ніжних смаків (118 грн за 400 г), а для тих, хто не їсть м'яса, з сиром сулугуні та зеленню (118 грн за 400 г), зі шпинатом і грибами (118 грн за 400 г), сулугуні, помідорами, свіжим тархуном (118 грн за 400 г) і солодкі з ягодами в киселі (52 грн за 250/100 г).
Нещодавно в меню ресторану з'явилися хачапурі для компанії: по-аджарськи «Титанік» (180 грн за 600/40 г) і хачапурі по-царськи (280 грн за 950 г).
Також керуючий радить спробувати ціцілію тапака (92 грн за 100/40 г) - традиційне грузинське блюдо, яке у нас прижилося з назвою курча Табака. Спосіб приготування половини курчати під вантажем на спеціальній сковороді забезпечує ніжний смак і соковите м'ясо.
Звернути увагу варто і на ароматний грузинський харчо (68 грн за 350 г). Для кожного блюда в грузинській кухні використовується той різновид м'яса, який по максимуму розкриває його смак. Для супу харчо таким м'ясом є яловичина, що відображено в назві - в перекладі на російську мову «дзрохіс хорці харшот» означає «яловичий суп».
Одне з найпопулярніших і багатонаціональних страв - долма (115 грн за 230 г.). У класичному рецепті долми немає випадкових інгредієнтів, це століттями перевірена комбінація. Рис під час приготування вбирає в себе м'ясні соки, а листя винограду надають страві особливу пікантність і тонку кислинку.
Також особливість традиційної грузинської трапези - овочі. Їх подають як свіжими, з букетом пряної ароматної зелені, так і солоні в діжці. Грузини люблять всілякі салати. Олександр називає свої улюблені: теплий салат з індичкою під сирним соусом (138 грн за 210 г) і овочі з телятиною-гриль під медово-гірчичним соусом (142 грн за 200 г).
Пити пропонують домашні аперитиви: чачу, вино і настоянки. Останніх безліч видів: на основі годжі і граната, барбарису, кизилу, обліпихи і сливи.
Адреса: вул. Шота Руставелі, 4
Час роботи: з 11 до 01