Якщо вважаєте, що пісна їжа - це нудно, несмачно і одноманітно, ми готові з вами посперечатися! У новому шорт-листі редакція RestOn зібрала ресторани Києва, де, крім звичайного, є ще і пісне меню. Відвідавши будь-яку з цих локацій, ви приємно здивуєтеся тому, наскільки різноманітними можуть бути пісні страви! Всі подробиці далі в нашій статті.
Fiji Group
У Великий піст їжа може бути не тільки корисною, але і смачною. Саме цією ідеєю керувалася бренд-шеф мережі Fiji Group Restaurants Людмила Семеха, створюючи пісні страви для Gastro bar N7, Fiji Lounge Bar, Prynada Ukrainian Cafe, HayLoft Ukrainian BBQ. Меню цих локацій збагатилося позиціями, які за смаком і виглядом не схожі на вегетаріанські, але при цьому на всі 100% відповідають вимогам про пісної їжі.
Must try:
- Салат з кедровими горіхами і кунжутом за 85 грн.;
- Крем-суп з печериць з трюфельним маслом за 69 грн.;
- Попетоди з грибами і рисовою локшиною за 69 грн.
Gastro bar N7
Де: Пушкінська 9-А.
Коли: з 09:00 до 01:00.
Fiji Lounge Bar
Де: Сагайдачного, 14-В.
Коли: з 11: 0 до 02:00.
Prynada Ukrainian Cafe
Де: Героїв Сталінграда 24.
Коли: з 11:00 до 01:00.
Hay Loft Ukrainian BBQ
Де: проспект Академіка Глушкова, 1.
Коли: з 10:00 до 23:00.
Караван
Чи можуть страви смачної, ситної та оригінальної східної кухні бути пісними? Так! У ресторані «Караван» шеф-кухар розробив унікальне меню без м'яса для тих, хто тримає Великий піст. Супи, салати, гарячі страви, закуски, рибні страви і навіть десерти - позицій багато, і кожна з них, безсумнівно, гідна вашої уваги.
Must try:
- Ліванський овочевий салат з фалафель і гранатовим соусом за 160 грн.;
- Булгур з білими грибами за 210 грн.;
- Запечений гарбуз з домашнім каймаком, чилі пудрою і фісташками за 110 грн.
Де: Кловський узвіз, 10.
Коли: з 11:00 до 24:00.
Амстер Дамстер
Любите, коли їжа не тільки смачна, але ще і виглядає при цьому красиво? Тоді вам пряма дорога в ресторан-бар «Амстер Дамстер». Місцевий шеф-кухар не тільки перетворює звичайні інгредієнти в незвичайні страви, українізує традиційно голландські закуски, але ще і розробив пісне меню для всіх своїх гостей. Ще більше нових смаків і порцій насолоди для справжніх гурманів!
Must try:
- Баклажани в глазурі sweet chili з йогуртово-Тхина соусом за 102 грн.;
- Гостра сочевиця на кокосовому молоці з карі, овочами, зеленню і грибами шитаке з чіпсами з кореня селери за 137 грн.;
- Овочеве соте з нутом і сиром тофу за 98 грн.
Де: вулиця Велика Васильківська, 111/113 (вхід з вулиці Тверська).
Коли: з 10:00 до 23:00.
Веранда на Дніпрі
Великий піст - це відмінний привід завітати в панорамний ресторан Веранда на Дніпрі і спробувати авторські позиції з пісного меню. Шеф-кухар ресторану Сергій Башинський додав авторське звучання в добре знайомі рецепти і вніс нотку витонченості в кожен з них. Так що приходьте пробувати нове, насолоджуватися знайомим і улюбленим, а також відчувати гармонію душі і тіла!
Must try:
- Грибна юшка, приготована в печі;
- Гарбузовий суп з кокосовим маслом, насінням та соусом Унагі;
- Мікс-салат з печерицями на традиційній мексиканській подушці з гуакамоле.
Де: Набережне шосе 11-А.
Коли: з 12:00 до 01:00.
Nobukay
Азіатська кухня вважається однією з найздоровіших в світі, радуючи гурманів чистими смаками і яскравими поєднаннями інгредієнтів. Пропонуємо вам спробувати пісні азіатські страви в одному з кращих японських ресторанів в Києві - Nobukay. Шеф-кухар приготував спеціальне VEGAN меню, в якому ви знайдете страви не просто для Великого посту, а й по-справжньому веганські позиції. Меню планують залишати на постійній основі.
Must try:
- Салат Кейл за 245 грн.;
- Сейтан зі спаржею за 168 грн.;
- Лимонно-м'ятний кейк з Кероб і кешью 142 грн.
Де: Басейна, 6 (ТЦ Mandarin Plaza, 5 поверх).
Коли: з 12:00 до 24:00.