Заклад на Солом'янці - завдання не з легких для ресторатора: заманити на запаморочливий панорамний вид навряд чи вийде, та й тих, кого заманювати, по факту не так вже й багато.
Вихід один - сконцентруватися на якості їжі, решта додасться. Так і сталося з піцерією Flour: ресторану всього місяць, але вже з'явилися і топові позиції, і постійні клієнти.
Flour розташувалася, може, і не в самому мальовничому місці, зате зручному для мешканців прилеглих вулиць - Авіаконструктора Антонова, Єреванській та Чоколівського бульвару.
Загалом, оточення і місце розташування - типові для спального району, хоча нічого критичного в цьому не бачимо.
У піцерії Flour всього один зал, і той невеликий - на 40 посадочних місць.
Основу колірної гами в оформленні простору складають чорний, помаранчевий і білий - вийшло стильно. Також сподобалися малюнки базиліка і пшениці на стінах і напис Flour на стелі як милого завершального штриха.
Літня тераса світліша, і не тому, що стоїть на вулиці, а тому, що чільний тут колір - білий. Тераса досить нехитра в плані декору, але виглядає охайно і затишно.
Назар Масик, власник закладу, розповів нам, що основу концепту Flour становить моноформатність, тобто основна специфікація ресторану одна - піца.
Ні подібний формат, ні італійська кухня для Назара не в новинку: його пастері Bavette la pasteria на Подолі скоро виповниться два роки. Bavette la pasteria стала популярною досить швидко, тому при відкритті Flour Назар уже знав на особистому досвіді, які козирі необхідно використовувати.
І головний козир - це якість продуктів: їх привозять з Італії, перед цим ретельно відбираючи. Наприклад, борошно для справжньої італійської піци вибирали шляхом проб з шибок із 7 різних сортів, а дров'яну піч, в якій ця піца готується, муровали власне італійці.
Старання команди не пройшли даремно, піца в Flour завоювала серця відвідувачів, знайшлися навіть ті, хто їздять за нею з іншого кінця міста. Ми їх розуміємо: тонке тісто, хрустка скоринка, на якій розтанув гарячий сир - не зійти з розуму складно! Улюбленицями в народному рейтингу стали піца "Чотири сиру" і піца "Три м'яса".
Що стосується решти меню, ми відразу вирішили, що не будемо інспектувати піцу і пасту, так як вони апріорі будуть відмінними, краще перевіримо Flour на щось просте і всім зрозуміле - салати.
Вибір припав на салат зі свіжим шпинатом, прошутто і козячим сиром і салат з в'яленими помідорами, моцарелою і гуакамоле. На додачу до них принесли томатний суп: виявляється, з 12:00-15:00 в ресторані діє спеціальна пропозиція - суп дня в подарунок до будь-якого вашого замовлення. Супи кожен день різні - овочевий, цибулевий, з цукіні.
Про салати: обом трохи не вистачило прянощів, особливо це прикро щодо салату з гуакамоле, тому що це ж гуакамоле - він повинен бути гострим. Офіціанти пообіцяли передати побажання шефу й доопрацювати цей момент - віримо на слово. Порції - великі, прошутто і моцарели не шкодують. Знову-таки щодо моцарели, прошутто і козячого сиру слід зазначити їх свіжість.
Оскільки дати однозначну оцінку салатів не вдалося, вирішили зробити контрольний, і замовити десерти. Ось тут-то ми не прогадали! За десерти Flour можна пробачити всі дрібні недоліки, які в принципі властиві будь-якому ресторану під час тестового режиму. Миндально-лаймовий тірамісу і пана кота зі свіжої ваніллю і сезонними фруктами були неймовірними: легкими, відмінно збалансованими за смаком, візуально красивими. Ми тут писали, що деякі гості їдуть в Flour спеціально за піцою, отож ми, схоже, будемо їздити за десертом!
Салат зі свіжим шпинатом, прошутто і козячим сиром - 80 грн.
Томатний різотто з мідіями - 95 грн.
Паста Болон'єз із розмарином і пармезаном - 80 грн.
Піца "Чотири сиру" - 165 грн.
Миндально-лаймовий тірамісу - 55 грн.
Адреса: вул. Авіаконструктора Антонова, 4
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва