Початок осені – ще не привід забути про яскраві фарби і нові відчуття. І якщо море можна замінити красотами Дніпра, затишні посиденьки біля багаття – не менш затишними ресторанами, то спрагу до закоханості – їжею, створеною з тією самою любов'ю.
Заклад Вілла Рів'єра, улюблений більше 4 років цінителями гастрономічних відкриттів, готовий дивувати знову. Цього разу – новим меню від шеф-кухаря Юрія Черноуса.
Концепція та інтер'єр
Вілла Рів'єра – сучасний концептуальний ресторан на лівому березі Дніпра з європейською та авторською кухнею. Будучи широкоформатним закладом, ресторан передбачає комфортне перебування як для самотніх гостей, так і для великих компаній або сімей. Доречі, для дітей тут кожного місяця проходить безліч творчих та кулінарних майстер-класів, анімаційні програми. Крім того – ресторан пропонує умови для проведення заходів на відкритих і закритих майданчиках.
Дивує заклад і своїм розмахом. Розташувавшись на березі протікаючої в столиці річки, Вілла Рів'єра дарує можливість спостерігати за її красотами з першого і другого поверху ресторану. А ще – з літнього майданчика з накриттям та невеликими столиками біля нього. Різноманітність місць дозволити обрати розміщення до душі, пропонуючи до вибору гостя навіть місця поблизу палаючого каміна і шоу-кухні закладу.
Подбали в Вілла Рів'єра і про наймолодших відвідувачів – на другому поверсі функціонує повноцінна дитяча кімната з нянею, а на літньому майданчику розміщений батут.
Щоп’ятниці, щосуботи та щонеділі в закладі грає жива музика.
Локація
Знаходиться ресторан Вілла Рів'єра на Дніпровській набережній, 14Д. Від центру по дорозі без заторів – не більше 15 хвилин, а найближче метро Осокорки – в 5 хвилинах їзди.
Меню
Різноманітність страв і напоїв ресторану створена з урахуванням потреб гостей, часу перебування і запитів. Саме тому для вибору є все – від сирів із власної сироварні закусок і апетайзерів до повноцінних сетів і страв, приготованих на відкритому вогні. А ще – обширна винна карта.
Крім того, постійне меню оновлюється 3-4 рази на рік, а також доповнюється сезонними пропозиціями і позиціями від шеф-кухаря. Найбільш улюблені гостями тимчасові позиції пізніше залишаються в постійному меню. З приходом осені Вілла Рів'єра також радує гостей оновленою лінійкою сирів, приготованих на власній сироварні. Ознайомитися з ними можна, замовивши, наприклад дегустаційний сет сирів (Бурата, Моцарелла, Страчателла, Рікотта), який подається з руколою, помідорами Чері, соусом Песто та грісіні.
У своєму меню авторських страв шеф-кухар Юрій Черноус розкрив магію свіжих і насичених смакових якостей особливих продуктів. Надихаючись грою з процесами їх приготування і поєднанням, здавалося б, непоєднуваних страв, в результаті до погляду гостей маестро представив 5 вишуканостей гастрономічної досконалості.
- Тартар із тунця з манго, крем-сиром і азіатським соусом (230 грн)
Для цієї страви шеф-кухар використовує тільки максимально свіжу рибу, нарізану великими скибками для збереження смаку. Крем-сир в основі приготованого тунця дозволяє розкрити м'якість м'яса, а манго і азіатський соус – дарують страві приємний кислуватий присмак і соковитість післясмаку.
- Пате з яловичого серця з чорною смородиною (140 грн)
За словами шеф-кухаря, яловиче серце – найменш улюблений кухарями продукт через складність приготування. І саме тому створити з нього повноцінну страву – було викликом і найбільшим бажанням Юрія Черноуса.
Перед приготуванням яловиче серце маринується в пиві, а після піддається спасеровці. З безлічі випробуваних маринадів найбільш вдалим виявився приготований з чорної смородини. Саме її легка кислинка чудово відтіняє смак яловичих сердечок і дарує ніжний післясмак.
Страва подається з цибульним мармеладом і брускетою.
- Качина грудка з ялиновими шишками і грушевим пюре (460 грн)
Ніжний смак качиної грудки в даній страві розкривається за допомогою томного смаку соусу з ялинових шишок і доповнюється пюре зі свіжих груш.
Завдяки поєднанню тільки ніжних інгредієнтів м'ясо тане в роті і непомітно поглинається шматочок за шматочком з обов'язковим замовленням додаткової порції.
- Чилійський сібас на пюре з зеленого горошку і тархуна (695 грн)
Для створення найбільш цікавої рибної страви в меню, шеф-кухар попередньо замочує сібас в молоці, а після – поєднує в зовсім некласичному підході з пюре з зеленого горошку і тархуна.
Доповнений брокколі, приготованим на пару, чилійський сібас розкриє всі грані свого ніжного і запам'ятовуваного смаку.
- Ніжний кокосово-горіховий десерт з м'ятним соусом і фундуком в шоколаді (245 грн)
Особливою гордістю шеф-кухаря став десерт, приготований зі свіжого кокоса, м'якоть якого він перетворює на стружку і доводить до однорідного стану шляхом поєднання з кокосовим молоком. Після в масу додаються добірні горіхи, а зверху – м'ятний соус і фундук в шоколаді.
Подається даний десерт зі скибочками самого кокоса.
Пропозиції авторських страв шеф-кухаря доступні щотижня з четверга по неділю.
Адреса: Дніпровська набережна, 14Д
Час роботи: щодня з 12:00 до 24:00